• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 19 °C

Ergök'ten tartışma yaratacak sözler

Ergök'ten tartışma yaratacak sözler
‘Öykülerden Oyunlar’ adlı tiyatro oyununu sahnelemek üzere Aliağa’ya gelen tiyatrocu Hakkı Ergök ile Kemal Başar, Aliağalı sanatseverlerle söyleşi yaptı.
OYUNCU HAKKI ERGÖK, “TV DİZİSİ SANAT DEĞİLDİR. SİNEMA SANATTIR”
 
‘Öykülerden Oyunlar’ adlı tiyatro oyununu sahnelemek üzere Aliağa’ya gelen tiyatrocu Hakkı Ergök ile Kemal Başar, Aliağalı sanatseverlerle söyleşi yaptı.
 
Devlet tiyatrosu kökenli oyuncu Hakkı Ergök ve ünlü oyuncu merhum Savaş Başar’ın oğlu Kemal Başar, Aliağa Belediyesi Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide sanatseverler ile bir araya geldi. Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşiye Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ile birlikte çok sayıda vatandaş dinleyici olarak katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen duayen oyuncu Atilla Arcan’ın sorularını yanıtlayan konuşmacılar, kendileri hakkında merak edilenleri paylaştı.
 
Söyleşide dizi ve oyunculuk dünyasına dair dikkat çekici açıklamalarda bulunan Hakkı Ergök, “Dizi sanat değildir” diyerek yeni bir tartışmanın kapısını araladı.
 
Sanatçıların dizi oyunculuğunu severek yapmadığını belirten Ergök, “Ben de dahil olmak üzere sanatçıların birçoğu dizileri keyif alarak yapmaz. Sadece ekonomik sebeplerden dolayı dizilerde oynuyoruz. Ama tabi ki sinemanın yeri ayrıdır. Bir sanatçının malzemesi insandır. Diziler sanatçılara sadece para değil şöhrette veriyor. Şöhrette insan malzemesinin yok olmasına yol açar. O zaman kimse size gerçekçi bakmamaya başlar. Kimsenin duygularını anlayamaz hale gelirsiniz ve empati kuramaz hale gelirsiniz. Dolayısıyla bindiğiniz dalı kesmiş olursunuz ve malzemenizi kaybedersiniz. Özellikle bu durum Türkiye’de daha çok kendini gösteriyor. Dizi sanat değildir. Sinema sanattır. Dizide ticari ilişkiler vardır. Ayrıca dizi sinema gibi kalıcı bir iş değildir. Kalıcı olmayan bir şeyden sanat olmaz. Dizi, suya yazı yazmak gibidir yayınlandığı günden sonra unutulur. Ama sinema, tiyatro dizi gibi bir günde unutulmaz. Dizi çekmek için oyuncu olmaya gerek yok. Yönetmenin veya yapımcının kafasındaki resme tipiniz uyuyorsa oyuncu olabilirsiniz. Ama tiyatro için aynı şey söz konusu değil. Her işin bir eğitimi var. Tiyatronun da bir eğitimi var. Tiyatro oyuncusu olmak isteyen gençler mutlaka ki tiyatro eğitimi almalıdırlar. Bizim zamanımızda tiyatro eğitimi almak zordu. Çünkü Ankara ve İstanbul dışında konservatuar eğitimi alabileceğiniz okullar yoktu. Şimdi ise tiyatro eğitimi veren birçok okul var. Kaliteli eğitim veren özel okullar da var. Ama bu işi yapmak isteyen gençler mutlaka bu işin eğitimini alsınlar” diye konuştu.
 
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide; oyuncu olmayı hedefleyen gençlere tavsiyelerde bulunan Kemal Başar da, şunları söyledi: “Tiyatro oyuncusu olmak isteyen gençler öncelikle ciddi bir şekilde çile çekmeye hazır olsunlar. Tiyatro yapmak isteyen gençler bir süre sıkıntı çekeceklerdir. Oyunculuk dünyanın en önemli işi değil ama çok saygın bir iş. İyi bir oyuncu olabilmek için ne kadar erken zamanda kendinizi bulabilirseniz, keşfedebilirseniz o kadar iyidir. Felsefeyle, sosyoloji gibi dallarla yakından ilgilenmelidirler. Mutlaka ki dünyaya belli bir politik pencereden bakabilmelidir. Kişi kendini her anlamda geliştirmeli, doldurmalıdır.”
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894