• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Dizi çekmeyen oyuncu AÇ kalır

Dizi çekmeyen oyuncu AÇ kalır
'İstanbul Meydan Sahnesi' oyuncuları Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Sohbetleri'ne konuk oldu.
OYUNCU NECMİ YAPICI: DİZİ ÇEKMEYEN TİYATROCU AÇ KALIR
 
'İstanbul Meydan Sahnesi' oyuncuları Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Sohbetleri'ne konuk oldu. Usta oyuncu Atilla Arcan'ın moderatörlüğünde yapılan söyleşiye sevilen tiyatro oyuncuları; Necmi Yapıcı, Ceyhun Fersoy, Ufuk Yapıcı ve Cem Aksakal konuşmacı olarak katıldı. 
 
Söyleşide Türk tiyatrosunu değerlendiren deneyimli oyuncu Necmi Yapıcı, "Türk tiyatrosu hak ettiği, istediğimiz yerlerde değil" dedi. 
 
YAPICI: ÖZEL TİYATROLARA DEVLET DESTEĞİ YETERSİZ
Tiyatro'nun Türkiye'de yeterince desteklenmediğini savunan Yapıcı: "Türk tiyatrosunda çok iyi işler yapılıyor. Ancak tiyatroya yapılan devlet desteğinin yetersiz olduğuna inanıyorum. Bunun yanı sıra toplumunda tiyatroya olan ilgisinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Bir düşünsenize, futbol maçlarına 50 bin kişi gidiyor. Ama biz tiyatrocular 50 bin kişiye ulaşabilmek için çok uğraşıyoruz. Yabancı ülkelerde tiyatro oyunları için biletler 1 yıl öncesinden tükenebiliyor. Ama Türkiye'de tiyatro yapmak gerçekten de çok zor. Gişeden bilet satışı yapmak çok zor. Toplu satışlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz tiyatrocular işimizi severek yapıyoruz ama dizilerden kazanılan paralar tiyatrolardan asla kazanılmıyor. Tiyatro bizler için bir idman sahasıdır. Her zaman sahnede olmak zorundayız. Bu işin parası ikinci plandadır. Biz de isteriz ki; keşke 1 sene öncesinden oynanacak olan tiyatronun biletleri tükense. Türkiye'nin her yerinde çok güzel salonlarda oynayabilsek. Vergisel problemlerimiz olmasa, tiyatrolardan vergi alınmasa işte o zaman tiyatrocular çok daha fazla oyunlar üretebilirler. Devlet tiyatrolarının ve şehir tiyatrolarının imkânları özel tiyatrolarda olmadığı için büyük oyunlar, dekorlu oyunlar yapamıyoruz. O yüzden daha çok turne tiyatrosu şeklinde yaşamaya çalışıyoruz" diyerek tiyatro sektörüne destek çağrısı yaptı.
 
SADECE TİYATRO YAPARSAK AÇ KALIRIZ
Son dönemde popülaritesi artan, dizi sektörü tiyatroyu olumsuz etkiliyor mu? Sorusuna yanıt veren Yapıcı, şunları söyledi: "İnsanlar artık tiyatroya giderken, oyunda televizyonda gördükleri oyuncuları izlemek istiyor. Afişe dizilerde oynayan oyuncuları koyduğunuz zaman seyirci oyuna daha fazla ilgi gösteriyor. Artık televizyonlarda bir günde birden fazla dizi oynuyor. Hemen hemen herkesin bir dizisi var. İnsanların çoğu, bugün benim dizim var diyerek evden çıkıp da tiyatroya gitmiyor. Böyle enteresan, paradoksal bir durum söz konusu. Diziler ve tiyatrolar bir birini destekliyor. Tiyatro oyuncusu dizi yapmak zorunda, sadece tiyatro yaparsak aç kalırız. Ama her oyuncu, oyunculuğunu geliştirmek ve diri tutmak için tiyatro yapmak zorundadır"
 
YENİ PROJE İLE SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKACAĞIZ
Önümüzdeki sezon yeni bir proje ile seyirci karşısına çıkacaklarını da müjdesini veren Yapıcı, "Pijamalı adamlar oyununu ben yazdım. Bu yaz bir oyun daha yazmak istiyorum. Bir kabare daha yazabilirim. Eğer bitirebilirsem önümüzdeki sezon yeni bir proje ile seyirci karşısına çıkacağız" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894