• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

Hacıömerli'ye Belediye Eli Değiyor

Hacıömerli'ye Belediye Eli Değiyor
Aliağa Belediyesi, büyükşehir yasası ile 'köy' statüsünden 'mahalle' statüsüne kavuşan yerleşim bölgelerine hizmet götürmeye devam ediyor.
TOPLAM ÇÖZÜM EKİPLERİ HACIÖMERLİ'DE
 
Aliağa Belediyesi, büyükşehir yasası ile 'köy' statüsünden 'mahalle' statüsüne kavuşan yerleşim bölgelerine hizmet götürmeye devam ediyor.
 
Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı 'Toplam Çözüm Ekipleri',  Hacıömerli'de tespit edilen sorunları, hazırlanan 30 günlük bir çalışma programıyla çözüme kavuşturmak için kolları sıvadı.
 
Bu kapsamda; altyapı, çevre düzenlemesi ve kent yenileme çalışmalarının startını veren Toplam Çözüm Ekipleri, yürütülen çalışmalar ile birlikte Hacıömerli'nin on yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını giderecek.
 
 
BAŞKAN ACAR'A DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA
Çalışmaları yerinde incelemek üzere Hacı Ömerli mahallesine giden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Hacıömerli mahallesi sakinlerinin kendisi için hazırladığı sürprizle karşılaştı.
 
Başkan Acar'ı mahalle girişinde davul ve zurna eşliğinde karşılayan Hacıömerli sakinleri, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Acar'a teşekkür etti. Başkan Acar ile birlikte Aliağa Belediyesi ekiplerine kahvaltı ikramında bulunan mahalle sakinleri, Hacı Ömerli Mahallesi'nin çehresini değiştirecek çalışmalar hakkında Başkan Acar'dan bilgi aldı ve önerilerini paylaştı.
 
BAŞKAN ACAR: BİZ BİR OLDUKÇA, BİRLİK OLDUKÇA GELİŞECEĞİZ, KALKINACAĞIZ
Mahalli İdareler seçimleri öncesinde ve sonrasında Mahalle sakinleri ile yaptığı görüşmeler neticesinde Hacıömerli'nin sorunlarına vakıf olduğunu belirten Başkan Serkan Acar,  Hacıömerli'nin  uzun yıllardır bekleyen sorunlarını  yapılan çalışmalar ile birlikte çözüme ulaştıracaklarını söyledi.
 
İlçe genelinde sürdürülen çalışmaları belirlenen program dâhilinde ve etap etap olmak üzere yürüttüklerini anlatan Başkan Acar, "Keşke elimizde sihirli bir değnek olsa da her sorunu bir anda çözebilsek, gerçekten gönül ister ki tüm mahallelerimize hizmeti aynı anda götürelim, ancak bu imkânlarımız dâhilinde mümkün değil. Bunun içindir ki; sabrınızdan ve hoşgörünüzden ötürü sizlere minnettarım. Bugüne kadar birçok mahallemize hizmet götürdük, muhtarlarımız ile birlikte tespit ettiğimiz sorunları çözüme ulaştırdık,  bugün de Hacıömerli Mahallemiz için 'Bismillah' diyerek kolları sıvadık. Toplam Çözüm Ekiplerimiz burada gereken çalışmaları söz verdiğimiz süre içerisinde tamamlayacak ve bu güzide mahallemiz hak ettiği görünüme kavuşacaktır" dedi  
 
Kuruluş işlemlerini tamamladıktan sonra kısa bir süre önce faaliyetlerine başlayan Hacı Ömerli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de önemsediklerini belirterek, dernek üyelerini kutlayan Başkan Acar, "Sizleri tebrik ediyorum,  Derneğinizin Hacı Ömerli'nin tanıtımına ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu noktada deyim yerindeyse  taşın altına elinizi koymak adına yaptığınız bu girişimi bizde belediye olarak desteklemeye hazırız.  Çünkü burası Aliağa'nın en güzel, en değerli yerlerinden birisidir. Burayı inşallah hep birlikte kalkındıracağız, geliştireceğiz. Ayrıca bilindiği üzere şu anda 'Çanakkale yüz yıllık mühür' isimli dizi de Hacı Ömerli'de çekiliyor. Dizinin Hacı Ömerli'nin tanıtımına sağladığı katkının da büyük olacağına inanıyorum. Biz bir oldukça, birlik oldukça gelişeceğiz, kalkınacağız" diye konuştu.
 
DÜNDAR: HACIÖMERLİ BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Gazetecilere yaptığı açıklamada; Aliağa Belediyesi 'Toplam Çözüm Ekipleri'nin 30 günlük çalışma programı sayesinde Hacıömerli'nin bambaşka bir görünüme kavuşacağını ifade eden Hacıömerli Mahalle Muhtarı Ali Dündar da, "15 Haziran itibari ile Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ve ekibi mahallemizde düzenli bir çalışma içerisine girdi. Yapılan çalışmalar sonucunda mahallemizdeki eksikler tamamlanacak. Mahallemiz güzel bir görünüme kavuşacak. Bundan da tüm vatandaşlarımızın memnun kalacağını düşünüyorum" diyerek, Aliağa Belediyesi Toplam Çözüm Ekipleri'nin Hacıömerli Mahallesinde yapacağı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Mahallemizde 10 bin metre karelik taş döşemesi, 6 kilometrelik sathi kaplama yapılacak. Çalışmalarla birlikte mahallemize mesire alanı ve kent park kazandırılacak. Mahallemiz için sokak aydınlatma direkleri dikilecek. Mahalle içine 1 adet çeşme, merkez durağının yerine de 1 adet modern durak yapılacak. Kanalizasyonu olmayan binalarımız için gerekli çalışmalar yapılarak bununla ilgili sorunlar çözüme kavuşturulacak. Yeni Cami önüne kamelya yapımını yanı sıra camimiz için tadilat çalışmaları yapılacak"
 
Hacıömerli Mahalle Muhtarı Ali Dündar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başta olmak üzere çalışmalarda emeği geçen herkese Hacıömerli sakinleri adına teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894