• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağa'da Ramazan Hazırlıkları

Aliağa'da Ramazan Hazırlıkları
Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan, Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlik takvimini açıkladı.
VOLKAN SEVERCAN, ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN RAMAZAN AYI ETKİNLİK PROGRAMINI AÇIKLADI 
 
Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan, Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlik takvimini açıkladı.
 
Eski Ramazanlarda; İftar ile sahur arasında ki zamanı eğlenceli geçirebilmek için 'Direklerarası' eğlenceler tertip edildiğini hatırlatan Severcan,  Aliağa Belediyesi'nin  Ramazan ayı etkinlik programını hazırlarken, eski Ramazanların vazgeçilmezi olan  'Direklerarası'  eğlence geleneğini örnek aldıklarını söyledi. 
 
Aliağa Belediyesi'nin bu yıl da 11 ayın sultanı Ramazan için özel olarak hazırladığı etkinlikler ile tüm Aliağalılara keyifli ve eğlence dolu bir Ramazan yaşatacağını belirten Severcan, "Aliağa, Ramazan ayında Türkiye'de eşi benzeri hiç görülmemiş çok özel bir etkinliğe imza atacak" dedi.
 
RAMAZAN SOHBETLERİ 
Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde çok özel bir program hazırladıklarını kaydeden Severcan, şöyle konuştu: "Bu yıl programımız günlük akışı 2 farklı bölümden oluşacak. İftara son bir saat kala gerçekleştireceğimiz birinci bölümde;  insanların zamanını daha keyifli değerlendirebilmeleri adına farklı konu ve konukların katılımı ile söyleşilere ev sahipliği yapacağız.  Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşecek olan tüm söyleşilerimizin moderatörlüğünü Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük şovmenlerinden biri olan sevgili Atilla Arcan yapacak. Ramazan ayı boyunca kültür sanat dünyasından isimlerin konuşmacı olarak katılacağı söyleşilerde sanatsal sohbetler olacak. Yine bu söyleşiler çerçevesinde Sevgili Hilmi İşlek ağabeyimiz de dini sohbetleriyle bizlere ışık tutacak"
 
TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ TİYATROLARI ALİAĞA'DA OLACAK
Ramazan ayı boyunca Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nde kurulacak olan iftar sofrasında vatandaşlara iftar yemeği verileceğini ve Aliağalıların  iftarlarını burada hep birlikte açacağını anlatan Severcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her akşam İftardan sonra, yani programımızın 2. Bölümünde Türkiye'nin en önemli tiyatroları Aliağa'da olacak. Birbirinden kıymetli tiyatro topluluklarının oyuncuları Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda da oyunlarını sergileyecekler. Aliağa, bu çerçevede Ramazan ayı boyunca yaklaşık 350 sanatçıyı ağırlayacak" 
 
TİYATRO FESTİVALİ
Ramazan ayının Aliağa'da adeta bir tiyatro festivali havasında geçeceğini dile getiren Severcan, şunları söyledi: "Aliağalılara 2 sürprizimiz var. Birincisi, devlet tiyatroları bizim misafirimiz olacak. İzmir Devlet Tiyatroları 'Akıl Defteri' adlı oyun ile sahne alacak. Bir diğer sürprizimiz ise;  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun büyük ilgi gören ve  çok özel bir oyunu olan 'İstanbul Efendisi' oyununu Aliağa'ya getireceğiz. İstanbul Efendisi oyunu yaklaşık 95 kişilik bir kadroyla Aliağa'da olacak. Bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte genel sanat yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu'nu da 2 gün boyunca Aliağa'da ağırlayacağız" 
 
KADİR GECESİNE ÖZEL PROGRAM
Kadir gecesi için de çok özel bir program hazırladıklarını sözlerine ekleyen Severcan, "Ramazan ayının baş tacı olan Kadir gecesinde de geceye özel bir programa ev sahipliği yapacağız. Kadir gecesi vesilesiyle yine yurt dışından çok kıymetli bir misafirimiz olacak. Zira Aliağalılar  özellikle kandil gecelerinde büyük sürprizleri görmeye alıştı. Bu noktada Ramazan ayında da Aliağalılara çok özel ve güzel bir sürprizimiz olacağını şimdiden müjdelemek istiyorum" diye konuştu. 
 
Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan, "İftardan önce söyleşilerimizde sohbetimizi yapacağız, yine dini sohbetlerimizi dinleyeceğiz, arkasından iftarımızı açacağız,  İftarımızın ardından da yapacağımız güzel bir yürüyüşten sonra  Açıkhava Tiyatrosunda buluşacağız ve saatler  22:00'yi gösterdiğinde ise Aliağalıları  tiyatro oyunlarımızla baş başa bırakacağız" diyerek, herkesi Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinliklerine davet etti. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894