• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Çanakkale Dizisi Aliağa'da Çekiliyor

Çanakkale Dizisi Aliağa'da Çekiliyor
Çanakkale'de verilen bağımsızlık mücadelesinde ki isimsiz kahramanların hikâyelerini konu alan ‘Çanakkale Yüzyıllık Mühür’ isimli televizyon dizisinin çekimleri başladı. Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / D
‘ÇANAKKALE YÜZYILLIK MÜHÜR’ ALİAĞA’DA ‘MOTOR’ DEDİ
 
Çanakkale'de verilen bağımsızlık mücadelesinde ki isimsiz kahramanların hikâyelerini konu alan ‘Çanakkale Yüzyıllık Mühür’ isimli televizyon dizisinin çekimleri başladı.
TRT ekranlarında Ağustos ayında yayına girmesi planlanan ‘Çanakkale Yüzyıllık Mühür’ adlı dizinin çekimlerine Aliağa’da başlandı.
 
Yapımcılığını Garibaldi filmin üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda; Yiğit Özşener, Kemal Uçar, Serkan Kuru, Nesrin Cevatzade, Ali Akdal gibi birbirinden ünlü oyuncuların yanı sıra Türk ve düşman askerlerini canlandıran yüzlerce de figüran oyuncu bulunuyor. Senaryosu Miraç Kazancı, Korhan Günay ve Taylan Işıklar’ın kaleminden çıkan ‘Çanakkale Yüzyıllık Mühür’ dizisinin yönetmen koltuğunda ise Mehmet Bahadır Er oturuyor.
 
ALİAĞA’DA SAVAŞ DÖNEMİNİ YANSITAN DEV SETLER KURULDU
Dizinin çekimlerine ev sahipliği yapan Aliağa’da savaş dönemini yansıtan dev setler kurulurken, dizi için son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. 20 bölüm olarak tasarlanan dizinin çekimleri Kasım ayına kadar sürmesi planlanıyor.
Dizinin ilk çekimleri film setine dönüştürülen dev bir taş ocağında yapılıyor. Çanakkale savaşı döneminde İngiliz esir kampında her türlü işkence, eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kalan Osmanlı askerlerinin yaşadığı dramı anlatan ilk görüntüler sıcak havaya rağmen aralıksız çekiliyor.
 
ALİAĞA HALKINDAN DESTEK
Aliağa halkının da çekimlerine destek verdiği dizi için Aliağa'nın tarihi Osmanlı köyü Güzelhisar’da da bazı düzenlemeler yapıldı. Teknolojiden de faydalanılan dizinin çekimlerinde gerçekçi sahneler, daha ekranla buluşmadan, çekimleri sette izleyenleri bile savaş yıllarına geri götürüyor.
 
GÜNAY:1915 ÇANAKKALE’Yİ ANLATIYORUZ
Çekimler sırasında gazetecilere konuşan Proje Genel Koordinatörü Korhan Günay, “Çekimlerine başladığımız ‘Çanakkale Yüzyıllık Mühür’ adlı dizide 1915 Çanakkale’yi anlatıyoruz. 20 bölümlük bir dizi olacak. 5’er bölümlük konseptlerimiz var. İlk 5 bölümümüzde Çanakkale’nin genç kahramanlarını işliyoruz. Amacımız Çanakkale’deki isimsiz genç şehitlerimizin hikâyelerini ekrana yansıtmaktır. Çekimlerimizi Aliağa’da gerçekleştireceğiz, ancak kısmen İstanbul’da da çekimlerimiz olacak. Kısmetse Ağustos ayında da TRT 1’de yayına başlamayı planlıyoruz” diye konuştu
  Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /    
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894