• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa'da Trafik Haftası...

Aliağa'da Trafik Haftası...
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa
ALİAĞA’DA TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR
 
Aliağa Haber - Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
 
TRAFİK TERÖRÜNE DİKKAT ÇEKTİLER
Hafta münasebetiyle gerçekleştirilen kutlama programı ‘Aliağa Belediyesi Trafik Eğitim Park’ında düzenlenen törenle başladı. Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tugan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Şoför ve Otomobilciler Derneği Başkanı Salih Yiğitalp  ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen kutlama programında yer alan Aliağalı öğrenciler, ellerindeki döviz ve pankartlarla trafik terörüne dikkat çekti. Trafik kurallarına yönelik sloganlar atan çocuklar, büyüklere “Trafik kurallarına uyun.” mesajı vermeyi de ihmal etmedi.
 
AŞIRI HIZ, ALKOL VE CEP TELEFONU
İstiklal marşı ve saygı duruşunun okunması ile başlayan törende; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Trafik Eğitim Uzmanı ve Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün yaptı.  Konuşmasında; trafik kurallarına uymanın önemine değinen İsmail Hakkı Ergün, “Trafik kazalarının en büyük ilk üç sebebi aşırı hız, alkollü araç kullanımı ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımıdır. Emniyet kemeri trafik kazalarının ölümle sonuçlanmasını yüzde 45 oranında azalttığı ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda ilçemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalarda önemli düşüşler görülmüştür. Bu tablo her ne kadar sevindirici olsa da hedefimiz; yapmakta olduğumuz denetimlere aralıksız olarak aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam ederek bu oranları daha da düşürmektir” dedi.
 
Aliağa’da İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi’nin iş birliğinde yıl boyunca yürütülen ‘trafik hayattır’ projesi kapsamında ilköğretim çağında ki çocuklara temel trafik eğitiminin verildiğini belirten Ergün, “Trafik kuralları konusunda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilinçlendirmek amacıyla Aliağa Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda kente kazandırdığı ‘Trafik Eğitim Parkı’nda teorik ve uygulamalı olarak eğitiyoruz. Çocuklarımıza öğrendikleri bilgileri akülü arabalar ile hayata geçirmelerini de sağlıyoruz. Yine ‘Trafik Dedektifleri’ isimli bir diğer proje kapsamında ise  2014-2015 yılları arasında ilçemiz genelindeki okullardan toplam 4 bin 200 öğrenci eğitimden geçirilmiş olup, eğitim bitiminde ‘Trafik Dedektifleri’ kartları öğrencilerimize verilmiştir” diyerek, çocuklara verilen trafik eğitimleriyle gelecekte kazaların daha da azalacağına inandığını söyledi.  
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Daha sonra ‘Trafik Haftası’ münasebetiyle okullar arası gerçekleştirilen   trafik konulu kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışması dalında; birinci olan Cumhuriyet İlköğretim öğrencisi Umut Güler ödülünü Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın, ikinci olan Petro-Kimya İlköğretim öğrencisi Baran Güvendiren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, üçüncü olan Cumhuriyet İlköğretim öğrencisi Ayşan Turan ise Garnizon Komutanı Bora Meriç’in elinden aldı. Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen bilinçlendirme çalışmaları kapsamında; trafik eğitimi gören çocuklar, dönem boyunca edindikleri bilgileri, ‘Trafik Eğitim Park’ında akülü araba ve bisikletler ile sergiledi. 
 
KUTLAMALAR DEVAM EDECEK 
Program sonunda çocuklarla yakından ilgilenen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  çocuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Aliağa’da Trafik Haftası kutlamalarının  8 Mayıs Cuma günü Demokrasi Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak olan ücretsiz trafik simülasyon eğitimi ile devam edeceği belirtildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894