• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağa'da Geleneksel Keşkek Günü...

Aliağa'da Geleneksel Keşkek Günü...
Düğün, cenaze, asker uğurlama gibi toplumsal katılımın yüksek olduğu günlerde hayır için yapılan keşkek geleneği Aliağa’da yaşatılmaya çalışılıyor. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen
ALİAĞA’DA GELENEKSEL KEŞKEK GÜNÜ
 
Düğün, cenaze, asker uğurlama gibi toplumsal katılımın yüksek olduğu günlerde hayır için yapılan keşkek geleneği Aliağa’da yaşatılmaya çalışılıyor.
 
Bütünşehir Yasası ile Aliağa'nın Mahallesi statüsüne kavuşan Kalabak Köyü, ‘Geleneksel Keşkek Günleri’ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor. UNESCO'nun Somut Olmayan Dünya Miras Listesi'nde de yer alan geleneksel keşkek kültürünü yaşatmaya çalışan Kalabak sakinleri,  her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Keşkek Günü’ düzenledi.Kalabak Muhtarlığı öncülüğünde Mahalle sakinleri tarafından yapılan etkinliğe Aliağa Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan, Aliağa Belediye Meclis Üyesi Altan Yıldırım ve Aliağa MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir’in yanı sıra bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.Kalabak İlköğretim okulunun bahçesinde adeta şölen havasında gerçekleşen ‘Keşkek Günü'nde kazanlar dolusu keşkek kaynatılarak vatandaşlara ikram edildi.
 
 
SERVİS KAZASI HAYRA VESİLE OLDU 
Geleneksel hale gelen keşkek hayrını Kalabak  sakinleri olarak 3 yıldır yaptıklarını belirten Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal, “Bundan birkaç yıl önce okullarına giden öğrencilerimizin içerisinde olduğu okul servisi kaza yaptı. Bu kazada çok şükür ki üzücü bir olay gerçekleşmedi. Bu olaydan sonra mahalle halkı olarak bir karar aldık. Bu karar doğrultusunda 3 yıldır düzenli olarak, geleneksel hale getirdiğimiz keşkek gününü düzenleyerek hayır yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
KARTAL: YÖRE HALKININ KAYNAŞMASINA VESİLE OLUYORUZ
Kalabak sakinlerinin gerçekleştirdiği  ‘Keşkek Hayrı’nın Cenab-ı Allah’a bir şükran ifadesi olduğunu sözlerine ekleyen Kartal, “Keşkek Günü etkinliğimizle hem eski bir geleneğimizi yaşatıyoruz, hem de yöre halkının birlik, beraberlik ve kaynaşmasını sağlıyoruz. Sadece Aliağa’dan değil, Foça, Menemen ve Bergama gibi komşu ilçelerimizden bile etkinliğimize katılanlar oluyor. Bu vesileyle etkinliğimize katılan misafirlerimizin mahallemizin doğal güzelliklerini ve sahip olduğu tarihi değerleri görmeleri de bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.       Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894