• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Çanakkale 9 °C

CHP'li Özcan Durmaz Adeta Patladı

CHP'li Özcan Durmaz Adeta Patladı
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /
23 NİSAN ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN KİLOMETRE TAŞIDIR
 
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz düzenlediği basın toplantısı ile Aliağa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk koyma töreninde  iktidar partisi ilçe temsilcileri, protokol yönetmeliği gereği üst düzey resmi, askeri ve mülki erkanın olmayışlarını üzüntü ile izlediklerini, yaşanan tablonun doğru olmadığını söyledi.
 
BU TABLOYU ÜZÜNTÜ İLE İZLEDİK
Parti ilçe binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreninde gördükleri ve kabul edilemez tablo nedeniyle açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek şunları söyledi: " Öncelikle paylaşmak isteriz ki, önceki törenlerde olduğu gibi bu 23 Nisan töreni için de Atatürk Anıtına parti olarak çelenk sunma konusundaki yazılı talebimiz yine reddedilmiştir. Sonrasında ise, bu sabah resmi olarak yapılan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine katıldık ve bir kez daha şaşırdık. Törende sadece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, birkaç öğretmen ve 30 kişi kadar öğrenci, CHP İlçe Örgütü, MHP İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği vardı. 2012 yılında yayınlanan Protokol Yönetmeliği nedeniyle,üst düzey resmi, askeri ve mülki erkan, resmi daire müdürleri törende yoktu. Nedenini anlayamadık ama iktidar partisi de törende yoktu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk anıtına sadece ilçe milli eğitim müdürlüğü çelengi sunuldu. Resmi tören yaklaşık olarak 4 dakika kadar sürdü. Bu tabloyu üzüntü ile izledik" dedi.
 
TARİHE NOT DÜŞÜLMESİ GEREK
Ülke ve cumhuriyet tarihinin önemli günlerinin içeriğinin adım adım boşaltıldığına dikkat çeken Durmaz "Gelinen noktanın ise tarihe not düşülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Anlaşılıyor ki 23 Nisan sıradan bir çocuk şenliğine dönüştürülmek isteniyor. Bilen bilmeyen herkese bir kez daha hatırlatmak isteriz. 23 Nisan tarihi; 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihleriyle birlikte Ülkemizin Ulusal bağımsızlık ve Cumhuriyet yolculuğunun dört önemli kilometre taşından birisidir. Mustafa Kemal’in çağrısıyla oluşan Millet Meclisimiz tam 95 yıl önce bugün ilk toplantısını yapmıştır.  Yokluklar içinde kurulan o Millet Meclisi; Milli Mücadeleyi ve Ulusal Kurtuluş Savaşını yürütmüş, Dünyanın ezilen uluslarına emperyalizmin yenilebileceğini gösterip örnek olmuş, dünyada ulusal kurtuluş savaşlarının başlamasına yol açmıştır. Bu önemli gün daha sonra Yüce Ata’mız tarafından ülkenin geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir. Bu günün adı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Ulusal egemenliğin ve ulusal egemenliğin emanet edildiği gelecek kuşaklar olan çocukların bayramıdır. Yani her ikisinin bayramıdır" dedi.
 
BU TABLO KABUL EDİLEMEZ
Yaşanan önemli bir günde böyle tablo ile karşılaşılması nedeniyle bazı soruları sorduklarını dile getiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz "Neden bu günün ulusal egemenlik tarafı unutturulmaya çalışılarak sadece çocuk şenliği tarafı kutlanmaktadır. Protokol Yönetmelikleriyle, hangi gerekçeyle bu çelenk koyma törenlerine vali, kaymakam, resmi, askeri ve mülki üst düzey erkanın katılması durdurulmuştur. Millet egemenliğine ve onu temsil eden TBMM’ye herkesten çok sahip çıkması gereken iktidar partisi Millet Meclisinin 95. kuruluş yıldönümü olan bu önemli günde Atatürk anıtına çelenk sunma törenine neden katılmaz. Bu tablonun kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.
 
YENİ BİR TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ
Yaşanacak olan seçimler sonrası önemli günlerin hak ettiği değere kavuşacağını belirten Durmaz "8 Haziran sabahı yeni bir Türkiye’ye, Yaşanılacak Bir Türkiye’ye uyanacağız. İçi boşaltılan ve önemsizleştirilmeye çalışılan tüm değerlerimiz ve önemli günlerimiz yeniden baş tacımız olacak ve hak ettiği değere kavuşacaktır" dedi.     Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894