• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Psikolog Bahar Bilge'den Öneriler

Psikolog Bahar Bilge'den Öneriler
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi engelli ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla psikolojik destek seminerleri düzenlemeye devam ediyor.
ALİAĞA BELEDİYESİ ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLER İÇİN SEMİNER DÜZENLEDİ
 
Aliağa Belediyesi engelli ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla  psikolojik destek seminerleri düzenlemeye devam ediyor. 
 
Aliağa Belediyesi, konusunda uzman ve deneyimli kişilerin katılımı ile gerçekleştirdiği eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi.
 
Eğitim seminerleri kapsamında;  ‘Zihinsel Engelli Bireylerde Problem Davranışlar ve bunlarla baş etme taktikleri’  konulu eğitim programına ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi, Özel Eğitim Uzmanı Psikolog Bahar Bilge’yi engelli ailelerinle buluşturdu. 
 
Aliağa Engelsiz Kafede geniş katılımla gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Özel Eğitim Uzmanı Psikolog Bahar Bilge, engelli bireylerin aileleri ile olan birlikteliklerinde ya da toplumla kaynaşmalarında engel teşkil eden; agresiflik, bağırma, inat etme, söyleneni yapmama, kendine veya çevresine zarar verme, alt ıslatma gibi toplumda göze batan davranışların kaynakları ve bunların önüne nasıl geçilebileceği gibi konulara değindi. 
 
Davranış nedir, problem davranış, problem davranışların azaltılmasında kullanılacak teknikler ve pekiştirme nedir gibi sorulara da yanıt veren Bilge, etkinlik çizelgeleri, pekiştireçlerin belirlenmesi, ceza ve türleri konusunda da aileleri bilgilendirdi. 
 
BİLGE: ÖNCELİĞİMİZ PROBLEM DAVRANIŞLAR
Seminer sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahar Bilge, toplumda kabul edilebilirlik sınırının altında ya da üstünde olan davranışları problem davranış olarak tanımladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Geçtiğimiz seminerin sonunda da söz verdiğimiz gibi bugün ki seminerimizde problem davranışlar ve etkinlik çizelgesinin kullanımı üzerine çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bir çocuk zihinsel kapasitesi ne olursa olsun biz öğretmenler olarak onlar ile tanıştığımızda önceliğimiz her zaman problem davranışlar oluyor. Çünkü bu problemleri halletmediğimiz sürece onlardan üst düzey beceriler bekleyemeyiz. Çocuğumuzun yapmasını istemediğimiz, kendisine ya da çevresine zarar verdiği davranışları ve yaşıtlarından farklı olan davranışları problem davranış olarak değerlendirebiliriz” 
 
ERDEMİR: ALİAĞA BELEDİYESİ AİLELERİN BİLİNÇLENMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Aliağa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği seminerlerin zihin engelli ailelerin bilinçlenmesine büyük bir katkı sağladığını belirten Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdemir de; “Daha önce de Ocak ayında ‘Zihinsel Engelli Çocukların Eğitiminde Ailenin Önemi’ konulu bir seminer yine Aliağa Belediyesi tarafından verilmişti. Hem ailelerin bilinçlenmesi hem de zihinsel engelli çocuklarımızın topluma kazandırılması açısından bu seminerlerin devamını bekliyoruz” diyerek, engelli ailelerine verdiği destekten ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.  Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber   
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894