• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Çanakkale 9 °C

Aliağalı Eğitimciler Acılarını Paylaştı

Aliağalı Eğitimciler Acılarını Paylaştı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun sınıfta kılık kıyafeti nedeniyle azarladığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz 'Öğretmene Saygı' protesto yürüyüşünde hayatını kaybetmesi tepkilere neden oldu. Eğitim - Sen hazırladığı basın açı

EĞİTİM - SEN'DEN HALİL SERKAN ÖZ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

EĞİTİM - SEN'DEN HALİL SERKAN ÖZ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

AKYILDIZ "YAS TUTMUYORUZ, ACIMIZI PAYLAŞIYORUZ"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun sınıfta kılık kıyafeti nedeniyle azarladığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz 'Öğretmene Saygı' protesto yürüyüşünde hayatını kaybetmesi tepkilere neden oldu. Eğitim - Sen hazırladığı basın açıklamasıyla Vali Cebiroğlu'nu protesto etti.

Aliağa'da da öğretmenler Türkiye genelinde olduğu gibi ilk derslere girmeyerek Vali Cebiroğlu'nu protesto ettiler. Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim - Sen üyeleri hazırlanan basın açıklamasını okudu. Protestoya vatandaşlar, öğretmenlerde destek verdi.

YAS TUTMUYORUZ, ACIMIZI PAYLAŞIYORUZ

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan Eğitim - Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız kamuoyu ile acılarını paylaştıklarını, Halil öğretmen için yas tutmadıklarını dile getirerek şöyle konuştu: "Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bir korku ki bu, Cumhurbaşkanı`na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Herkes bilmelidir ki; iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir. Bizlere yaptırmak istedikleri görev, öğrencilerimize eleştirel düşünmeyi öğretmek değil;  itaat etmek ve itaat etmeyi öğretmektir. Bu nedenledir ki onlar özgürlüklerden korkmakta, öğrencilerimizin düşünen ve sorgulayan insanlar olarak yetişmesini istememekte bu yüzden bizlerin onurlarını çiğnemeye cüret edecek kadar fütursuzlaşmaktadır" dedi.

SİSTEMLİ SALDIRININ BİR PARÇASI

Eğitimciler olarak üzerlerinde düşen görevin sorumluları teşhir etmek olduğunu kaydeden Akyıldız  zamanın onurlarına sahip çıkma zamanı olduğunu belirtti. Acılarının büyük olduğunu ama bu durumu yaşatanlardan hesap sormak için kaybedilecek vakit olmadığını ifade eden Akyıldız: "Tüm eğitim ve bilim emekçileri arkadaşımızı ölüme sürükleyen bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmelidir. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından 27 Mart günü Halil Serkan öğretmenimizin sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Eğitim Sen`in yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçasıdır. Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği "cebir" görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir" dedi.

BU SALDIRILARI BİTİRECEK TEK ŞEY ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZ

Hakları ve emekleri için mücadeleye devam edeceklerini belirten Akyıldız: "Bu saldırıları bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz`ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır" diyerek sözlerine son verdi.

 
   
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894