• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Ot Festivali’nin ‘tadı damaklarda’ kaldı

Ot Festivali’nin ‘tadı damaklarda’ kaldı
Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından 26-29 Mart tarihleri arasında “Ebegümeci” temasıyla gerçekleşen Otların Rüzgarlı Öyküsü: 6’ncı Alaçatı Ot Festivali, yoğun ilgi gördü
Ot Festivali’nin ‘tadı damaklarda’ kaldı
 
Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Alaçatı Ot Festivali, sağanak yağışa rağmen tüm hızıyla devam etti. Sunulan otlu yemeklerin büyük beğeni topladığı şenliğin tadı damaklarda kaldı
 
Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından 26-29 Mart tarihleri arasında “Ebegümeci” temasıyla gerçekleşen Otların Rüzgarlı Öyküsü: 6’ncı Alaçatı Ot Festivali, yoğun ilgi gördü.
 
Doğadaki otların daha taze olması nedeniyle bu yıl Nisan ayı yerine Mart ayı sonunda gerçekleşen festival, sık sık kendisini gösteren kuvvetli yağışa rağmen, sekteye uğramadan devam etti. Özellikle güneş kendini gösterince; turizm cenneti Çeşme, hem yoğunluk hem de sıcaklık itibariyle yazı aratmayan bir gün yaşadı. Farklı ülke ve kentlerden gelen misafirler; festival kortejine yoğun ilgi gösterirken, stantlarda bölge halkı sakinleri tarafından satışa sunulan otlu yemek, hamurişi ve tatlıları da tatmayı ihmal etmedi.
 
Fotoğraf çekmek için yarıştılar
Geleneksel temalı Ot Festivali Korteji’nin en yoğun ilgiyi gördüğü şenlikte, misafirler tablet, telefon ve fotoğraf makineleriyle korteji fotoğraflamak için adeta birbiriyle yarıştı. Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel’in de katıldığı kortejde; bu yıl bir yenilik de gerçekleştirildi. Alaçatı sokaklarındaki yöresel ezgiler eşliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşe, Türk Bayrağı’nı taşıyan beyaz bir atlı öncülük etti. Kalabalıktan ürken atı Başkan Dalgıç, sakinleştirirken, önceden tasarlanmış kostümler ve otla süslenmiş araçlar büyük ilgi gördü.
 
70 yaşındaki Nurten Teyze kazandı
Son gün gerçekleşen, En Çok Otu Kim Toplayacak ve En Güzel Otlu Yemeği Kim Pişirir yarışmaları, adeta nefes kesti. Alaçatı Anfi Tiyatro’da gerçekleşen programı bazı kanallar canlı yayınladı. Yemek yarışmasında 20, ot toplama yarışmasında 5 kişi mücadele etti. Birbirinden güzel otlu yemekler arasında tercih yapmakta zorlanılan yemek yarışmasını Şevket-i Bostanlı Levrek yemeğiyle 70 yaşındaki Nurten Aydın kazanırken, Güveçte Etli Ebegümeci ile Şehnaz Çelik 2nci, Ayvalı Ebegümeçli Cızbız Köfte yapan Sevil Tığrak ise 3'ncü oldu. Ot toplamada 1'nci Nuran Erdem, 2'nci Yaren İnce, 3'ncü Durdu Mehmet Yanar seçildi. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Amacımız farkındalık oluşturmak
Konuşmasına konukların festivalde olmaktan mutlu olup olmadıklarını sorarak başlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ziyaretçilerin burada bulunmaktan mutlu olmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Dalgıç, “Başta gönüllüler olmak üzere Alaçatı Ot Festivali’nin oluşmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Çeşme yarımadasında yaşayan herkesin bu işte bir katkısı var. Bizim buradaki sadece yemek yarışması ya da ot yarışması değil. Çocuk, torunlarımızın topladığı otlarla hem doğayı hem çevrenin korunması konusunda toplumda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Kültür paylaşımı
Her yıl daha da gelişen ve büyüyen festivalin, ziyaretçi sayısındaki artışın yağmura rağmen bu yıl da devam ettiğini kaydeden Başkan Dalgıç, etkinliğin Çeşme yarımadasındaki herkes tarafından sahiplenilen bir faaliyet haline geldiğini söyledi. “Yarışmalarda daha önce eline hiç mikrofon almamış babaannem yaşındaki kadınlar, yemek tarifi vermesinin bile sosyal açıdan çok önemli bir paylaşım olduğuna inanıyorum. Başta dernek üyelerimiz olmak üzere festivalin bir parçası olarak oluşmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Jüri üyeleri
Yemek Yarışması Jüri Üyeleri, Rahmi Yılmaz, Vedat Başaran, Özlem Mekik, Şamil Akşit, Hakkı Aybaykal, Süreyya Üzmez, Nedim Atilla olurken Ot Toplama Yarışması'nda Dr. Saadet Tuğrul Ay, Tülin Onarer, Dr. Mehmet Tutar, Ahmet Keçeci, Dr. İsa Özkan, Teresa Borelli, Dr. Ayfer Tan jüri üyeliği yaptı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894