• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağa'da 8 Mart Kadınlar Günü...

Aliağa'da 8 Mart Kadınlar Günü...
Aliağa / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ALİAĞA BELEDİYESİ'DEN KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL İKİ EĞİTİM PROGRAMI
 
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir dizi eğitim programı düzenleyen Aliağa Belediyesi, Psikiyatrist, yazar Prof. Dr. Bengi Semerci ile Diyetisyen ve Sağlıklı Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli'yi Aliağalılarla buluşturdu.
 
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenlenen eğitim programları çerçevesinde ilk olarak Aliağalıların karşısına çıkan Bengi Semerci, 'Hem Anne, Hem Eş, Hem de Kariyer Sahibi Olmak Zor Mu' konulu programda, kadın olarak iyi bir kariyere sahip olurken aynı zamanda iyi bir çocuk yetiştirebilmenin yöntemlerini anlattı.
 
SEMERCİ: ÇOCUĞA GEREKLİ İLGİYİ VE ZAMANI VERİN
İyi bir çocuk yetiştirebilmek için öncelikle iyi bir anne ve baba olunması gerektiğinin altını çizen Semerci, "İyi bir çocuk yetiştirmenin temelinde, ilk olarak o çocuğu isteyerek dünyaya getirmek vardır. Daha sonra çocuğa gerekli ilgi ve zamanı verebilmek, aile bireyleri olarak bu sorumluluğu paylaşmak gerekiyor. Çocuğa gerekli güveni, o güvenin yanında da çocuğa sorumlulukları ve sınırları öğretilmeli. İyi bir anne olmak her şeyi çözmüyor. Çünkü iyi bir çocuk yetiştirebilmek için iyi de bir babaya ihtiyaç var" diye konuştu.
 
BESLENME UZMANI TAYLAN KÜMELİ'DEN BESLENME ÖNERİLERİ
Psikiyatrist, yazar Prof. Dr. Bengi Semerci'nin ardından söz alan Diyetisyen ve Sağlıklı Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli, 'Hayatınızı Değiştirecek Beslenme Önerileri' konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmasında doğru beslenme ve sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri anlatan Kümeli, "Kadınlarımız sağlıklı beslenirlerse, fiziksel aktivitelerini düzenli olarak yaparlarsa, ruh sağlıklarını yerinde tutarlarsa yaşam kalitelerini artırabilirler. Türkiye'de kadınlarımız genel olarak kilo alma problemleri ile karşı karşıya kalıyor ve bunun için sıklıkla diyete başvuruyorlar. Kadınlarımıza tavsiyem, diyet yaparken gün içerisinde tükettikleri yağ miktarını azaltsınlar. Ortalama olarak günlük kalorinin neredeyse yüzde 40'ını yağlardan aldığımız bilinmektedir. Birçok insan için, yağ oranı yüksek bir diyet, çeşitli sağlık sorunlarına yol açan şişmanlığa neden olmaktadır. Ailesinde kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon bulunan insanlar, yağ oranı yüksek bir diyet uygularlarsa, özellikle risk altında olabilirler. Diyet ve egzersizlerle arzu edilir bir vücut ağırlığına ulaşın ve onu koruyun. Şişmanlık, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve koroner kalp hastalığı dahil olmak üzere, birçok hastalığın tedavisini güçleştiren önemli bir etkendir. Diyet yapacak vatandaşlarımız özellikle belirteceğim şu hususlara dikkat etmelidir. İlk etapta 1 hafta boyunca yedikleri ve içtiklerini not alsınlar. Bunların arasından şekeri çıkarsınlar, tuzu en aza indirsinler. Yedikleri yemeğin porsiyonlarını yarıya indirsinler.  Günde en az 12 bardak su içmeli, hafta da en az 3 gün 40'ar dakika yürümeliler. Bu hususları uyguladıkları takdirde kilo verdiklerini göreceklerdir" diye konuştu.
 
Programın sonunda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın eşi Özlem Acar konuşmacılara teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894