• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

22. İzmir Avrupa Caz Festivali...

22. İzmir Avrupa Caz Festivali...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
22. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR
 
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV)  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali 5 Mart 2015 Perşembe günü AASSM’de yapılacak tören ve konser ile başlıyor. Klasik piyanonun sıra dışı ikilisi olarak tanınan parlak kariyerleri boyunca sürekli yeni arayışlarla gündeme gelen Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ile Avrupa Caz Sahnelerinin en iyilerinden kabul edilen Erik Truffaz Quartet açılış konserinde Truffaz’ın “Taksim Süiti”nin dünya prömiyerini yapacak. “Avrupa’nın Miles Davis”i Erik Truffaz ile Marcello Giuliani (bas), Marc Erbetta (davul) ve Benoît Corboz (piyano, Fender Rhodes, Hammond) konserin ikinci bölümünde Blue Note etiketli onuncu albümleri “El Tiempo de la Revolución”dan örnekler seslendirecek.
 
22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılış töreni saat 19.30’da AASSM alt fuayede kokteyl ve 13. Caz Afiş yarışması sergisi ile başlayacak. Saat 20.30’daki konser öncesi yapılacak küçük törende, Festival partnerlerine teşekkür plaketleri, afişleri sergilenen genç grafikerlere ise katılım belgeleri sunulacak. 
İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Yaşar Holding, Lüksemburg Büyükelçiliği, Luxemburg Export Office, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü,  Avusturya Kültür Ofisi, Slovakya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu,  İzmir İsviçre Konsolosluğu işbirliği ile 5- 21 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Festival’de biri dünya prömiyeri sekiz unutulmaz konserin yanı sıra, aralarında iki sergi, altı film gösterisi, bir seminer, dört atölye çalışmasının da bulunduğu toplam on iki halka açık etkinlik yapılacak. 
 
“CAZIN BÜYÜSÜ” 1462 CONTEMPORARY ART GALLERY’DE
22. İzmir Avrupa Caz Festivali bu yıl sayısını artırdığı ve çeşitlendirdiği halka açık etkinlikleri ile festival coşkusunu kent geneline yaymayı amaçlıyor. Kentin sanat yaşamına katkıda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşların İzmir Avrupa Caz Festivali tarihlerine rastlayan “caz” temalı özel etkinlikleriyle zenginleşen halka açık etkinliklerin ilki 4 Mart 2015 Çarşamba günü 1462 Contemporary Art Gallery’de açılacak “Cazın Büyüsü” Fotoğraf sergisi. Caz fotoğrafı denince akla ilk gelen isim Aykut Uslutekin’in birbirinden güzel fotoğrafları 4- 14 Mart 2015 tarihleri arasında görülebilir.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894