• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağada TUZ ve ŞEKER Yasağı Başladı

Aliağada TUZ ve ŞEKER Yasağı Başladı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıklar konusunda vatandaşları uyardı. Bireylerin aşırı tuz ve şeker tüketimini olumlu yönde değiştirec

ALİAĞA’DA TUZ VE ŞEKER DÜZENLEMESİ

AŞIRI ŞEKER VE TUZA YASAK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıklar konusunda vatandaşları uyardı. Bireylerin aşırı tuz ve şeker tüketimini olumlu yönde değiştirecek davranışlar hakkında bilgi veren Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, bulaşıcı olmayan hastalıkların dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. 

AŞIRI ŞEKER VE TUZA YASAK

Aşırı şeker ve tuz tüketiminin sağlıksız beslenme biçiminden biri olduğunu anlatan Orhun, “Aşırı şeker ve tuz tüketiminin obezite, diyabet, hipertansiyon ve kanser gibi bulaşıcı olmayan hastalıklarda önemli bir etkendir” dedi.

Sağlıksız şeker ve tuz tüketiminden kaynaklı ölüm nedenlerinin dünyada birinci sırada yer aldığını ifade eden Orhun, şunları söyledi: ”Bu nedenle,  Halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde çok paydaşlı bir yaklaşım ile toplumumuzda aşırı şeker ve tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için 29 Eylül 2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak da yayımlanan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ ve ‘Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı’ yürütülmektedir”

Aliağa Hükümet Konağı Çay Ocağında sunumların tek şekerli olarak yapılmaya başlandığını ve yine Kaymakamlık Yemekhanesinde masalardan tuzlukların kaldırıldığını sözlerine ekleyen Orhun, “ Aliağa’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, çay, kahve vb. ikramlarda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin tek şeker olarak ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulmasını; yemekhane, lokanta vb. hizmetlerde masalardan tuzlukların kaldırılması, dileyenlerin tuz almak için ayrı yerde, mümkünse 0,5-1 gr’lık kağıt poşetler halinde bulundurulan tuzu alarak kullanmalarının sağlanması için gerekli duyurularımızı yaptık” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894