• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Çanakkale 9 °C

Aliağa tarihsel sembollerini öne çıkarıyor

Aliağa tarihsel sembollerini öne çıkarıyor
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR
 
Günümüzde Aliağa ilçesinin bulunduğu bölgede Milattan önce (MÖ) 1100 yılında kurulan ve Aiolis şehirlerinin başkenti konumunda olan Kyme Antik kentinden günümüze ulaşan bulgular Aliağa’nın kültürel kimliği ile özdeşleştirilmeye çalışılıyor.
 
BULGULAR SİMGELEŞİYOR
Türkiye’de ağır sanayisi ile tanınan Aliağa’yı kültür, sanat ve tarihi değerleriyle de öne çıkarmayı hedefleyerek, çalışmalarını bu yönde sürdüren Aliağa Belediyesi, 1979 yılından bugüne Antik kent Kyme’de yapılan kazı çalışmalarından elde edilen emareleri simgeleştiriyor.
 
 
PLAKET YERİNE KYME TUĞRASI
Tarihte Sikke basan ilk koloniler arasında gösterilen Kyme Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan ve İzmir Arkeoloji Müzesinde sergilenen sikkelerin üzerinde bulunan motiflerden yola çıkarak tarih ile modern yaşamı buluşturmaya çalışan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’ya emeği geçen ve kenti ziyaret eden yabancı konuklarına plaket, çiçek vs gibi hediyeler vermek yerine, Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabakları takdim ediyor.
 
BAŞKAN ACAR: GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ
Kyme Antik Kenti’nin tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edildiğine dikkat çeken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, binlerce yıl öncesine ışık tutan Antik Kyme kentini tanıtmak istediklerini söyledi. “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez” ifadesini kullanan Başkan Acar, “Aliağa Belediyesi olarak tarihi kültürümüze sahip çıkma bilincini geliştirmek ve tarihi değerlerimizi tanıtmak amacıyla ilçemizde bulunan Kyme Antik Kenti’ne ait elimizde var olan tüm argümanları hak ettiği değeri vererek kullanmaya çalışıyoruz. Biz bunun tarihsel bir sorumluluk görevi olduğuna inanıyoruz ve bu inançla farklı projelerle de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek, bugüne kadar sanayi merkezi olarak anılan Aliağa'nın gelecekte kültür, sanat ve tarihi değerleriyle de öne çıkacağını belirtti.
 
KYME ANTİK SİKKESİ
Aliağa’nın tarihini tanıtmak amacıyla kullanılan Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrasında; zeytin dalı ve defne dallarının içinde sağa dönük sol ayağını kaldırmış bir kısrak ve altında süt toplama kabı işlevi gören bir sürahi motifi betimlenmekte. Yine aynı kompozisyonda defne ve zeytin dalını Antik Çağda sağlığın sembolü olarak bilinen yılan figürü ile bağlanmakta olduğu görülüyor. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894