• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Saadet Partisi sahada...

Saadet Partisi sahada...
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, TBMM Genel Kurulunda hakkında yolsuzluk iddiası bulunan dört eski bakanın Yüce Divana gönderilmemesi kararı alınmasının Ak Parti açısından şık olmadığını belirtti. Foça Haberleri / Aliağa Haber / E

SAADET PARTİSİ SAHADA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, TBMM Genel Kurulunda hakkında yolsuzluk iddiası bulunan dört eski bakanın Yüce Divana gönderilmemesi kararı alınmasının Ak Parti açısından şık olmadığını belirtti.
 
SP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Halkla Kucaklaşma Programı’ kapsamında İzmir’e gelen Ağdağ, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Üç günlük program çerçevesinde bütün illerde değişik halk kesimleriyle buluşup sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini bildiren Atik Ağdağ, halkla bire bir görüşerek, sorunları yerinde dinleyerek ve bunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunarak son derece önemli bir çalışma yapacaklarını kaydetti. En ufak bir şüpheye ve şaibeye mahal bırakmamak için dört eski bakanın Yüce Divana çıkarılması gerektiğini dile getiren SP’li Ağdağ, suçlu değillerse yüksek mahkemenin huzurunda aklanmalarının uygun olacağının altını çizdi. Bu süreç yaşanmadığı için şüphelerin devam edeceğini ve bakanların toplum vicdanında aklanmadığını savunan Atik Ağdağ, “Yüce Divana gönderilmemeleri kararı Ak Parti açısından şık olmamıştır. İktidar partisinin verdiği fireler dikkate alındığında bu kararın Ak Parti milletvekillerinin vicdanına da yatmadığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı. 
 
BATI’NIN ÇİRKİN YÜZÜ
Paris’te meydana gelen saldırıya da değinen Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, “Bu, provakatif bir saldırıdır. Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı kınadığımız gibi, Müslümanların kutsalına her türlü hakaretin yapılmasını ve bu durumun düşünce özgürlüğü olarak takdim edilmesini de kınıyoruz. Son 10 yılda İslam coğrafyasında milyonlarca insan öldürüldüğünde ses çıkarılmazken 12 kişinin öldüğü bu olayı telin için Paris’te birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile yürüyüş düzenlenmesi, Batı’nın çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Maalesef Başbakan Davutoğlu da, her fırsatta eleştirdiği ve kınadığı Netanyahu ile bu yürüyüşte aynı safta yürümeyi içine sindirebilmiştir.” diye konuştu. 
 
FAİZSİZ EKONOMİK DÜZEN
Ülkenin genel tablosunda bakıldığında yolsuzluk, rüşvet, partizanlık ve adam kayırmanın alıp başını gittiğini iddia eden Ağdağ, son üç yılda hırsızlık ve yolsuzluk gibi olayların yüzde 68 nispetinde artarak 50 binden 84 bine ulaştığını öne sürdü. 12 yıllık Ak Parti iktidarında bütçeden faize her yıl 50 milyar TL ödendiğini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, gelir dağılımının çok adaletsiz olduğunu söyledi. Atik Ağdağ önerilerini ise şöyle sıraladı: “Önce ahlak ve maneviyat prensibi benimsenmelidir. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalıdır. Kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir. ‘Herkese refah’ anlayışı ile ülkenin imkânlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır.”
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894