• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa'nın sorunlarına ortak çözüm

Aliağa'nın sorunlarına ortak çözüm
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte 7 köyü aynı gün ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın E
ALİAĞALILARIN  SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM SÖZÜ
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte 7 köyü aynı gün ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Karakuzu, Uzunhasanlar, Çıtak, Güzelhisar, Samurlu, Hacıömerli ve Çaltıdere mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kocaoğlu ve Acar muhtarların tespit ettiği acil ihtiyaçların işbirliği içerisinde çözüleceğini belirtti.
 
SORUNLAR ORTAK ÇALIŞMALAR İLE ÇÖZÜLECEK
Her mahallede ayrı ayrı toplantılar düzenleyen Başkanlar, üretim yolları, kanalizasyon ve altyapı sorunlarının yasal çerçevelerde çözüme kavuşturulması amacıyla ortak çalışmalara hazır olduklarını vurguladı. Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aziz Kocaoğlu çalışma gerektiren alanlarda incelemelerde bulundu.
 
SİYASET GERİDE KALDI
Başkan Kocaoğlu ile ilçe turuna katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 9 aydır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediyenin tüm birimleriyle uyum içinde çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içinde sorunları çözmek için hareket ediyoruz. Siyaset geride kaldı. Biz hizmet için buradayız. Büyükşehir’imizle birlikte sizlerin sıkıntılarını ve tespit ettiğimiz sorunları hep birlikte çözeceğiz. Biz de Aliağa Belediyesi olarak rutin işlerin dışında bir toplu çözüm ekibi oluşturduk. Bu konuda iş programımızı da yaptık. Bir takım projelerimiz de hazır halde.  1 Şubat’tan itibaren tüm birimlerimizle Aliağa’yı karış karış dolaşarak sorunları çözüme kavuşturacağız"
 
EV ÖDEVİMİZİ YAPTIK
Aliağa'da vatandaşların sorunlarını ve beklentilerini dinleyen  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle dedi: “30 Mart seçimlerinde sizlerin oylarıyla Belediye Başkanı seçildik. Hepinize destekleriniz için teşekkür ediyoruz. Biz de o günden bu yana ev ödevimizi yaptık,  gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmaların hepsini belirledik, Bir aydır da köylerimizin ve mahallelerimizin sorunlarını yerinde görmek ve sizlerin isteklerini dinlemek üzere yola çıktık. Madem bize oy verip bizi seçtiniz, biz de size hizmet etmek zorundayız. Bunun için de elimizden geleni yapmak zorundayız. Zaten bu iyi niyetle ve samimiyetle buradayız. Aliağa ile ilgili ilk çalışmamız da yarından itibaren Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşan köy yollarının alt yapı hazırlıklarına başlamak olacak”
 
KIRSALIN KALKINMASI İÇİN YATIRIM YAPMAYA HAZIRIZ
30 Mart sonrası yürürlüğe giren yasal düzenlemenin ardından köy tüzel kişiliklerinin sona ermesiyle el değiştiren köy mallarına ilişkin yoğun şikayetlerle karşılaşan Başkan Kocaoğlu, köylere ait malların bu süreçte çeşitli kurumlara dağıtıldığını söyledi.  “Bunlar köylünün parasıyla alınmış, babasından, dedesinden kalan mallardı. Bizim görüşümüz, en başından beri bu malların sahibi olan köylüler buraları nasıl kullanıyorlarsa aynı şekilde kullanmaya devam etmeleri yönündedir” ifadesini kullanan Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyesi tarım kooperatiflerinden vatandaşın yararına kendisi kullanmak üzere ihalesiz mal alabiliyor. Ama köylüyle ortak proje yapamıyoruz. Yeni çıkan yasada tarımın kalkınması için bize görevi verildi. Ama bu işler için para harcama konusunda yasal olarak önümüz açılmadı. Biz de önümüzdeki bu mevzuat engelinin ortadan kaldırılması için ilgili kanun maddesine bir ek yapılmasını talep ediyoruz. Hazırladığımız taslağı siyasi ayrım yapmaksızın bütün partilerin genel başkanlarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine gönderiyoruz. Bu konuda bir yasal düzenleme yapılırsa her ilçeye ihtiyaç doğrultusunda bütçemizden kaynak ayırıp kırsalın köylünün ve çiftçinin kalkınması için yatırım yapmaya hazırız. Yeter ki önümüz açılsın. Belediye Başkanının işi siyaset değil, hizmet. İzmirlinin olduğu gibi Aliağa’nın da bir tane Belediye Başkanı var. Herkese aynı nazarda, adil olarak hizmet etmek zorundayız” diye konuştu.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894