• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 14 °C

Egeli Turizmcilerden Aliağa Girişimi

Egeli Turizmcilerden Aliağa Girişimi
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a nezaket ziyaretinde bulundu.
EGELİ TURİZMCİLERDEN ALİAĞA GİRİŞİMİ
 
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu  (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Egeli turizmcilerin Başkanı Mehmet İşler’i makamında kabul eden Başkan Serkan Acar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür etti. Sohbet havasında geçen ziyarette bölgenin ticari hayatı, gelişimi ve ekonomisi konuşuldu.
 
BAŞKAN ACAR, ‘İLÇEMİZ HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA GELİŞİYOR’
Aliağa’da farklı amaçlar için kurulmuş çok sayıda çeşitli sanayi kuruluşların olduğuna dikkat çeken Başkan Acar, “İlçemiz hem nüfus hem de ticaret noktasında her geçen gün biraz daha gelişiyor. Çandarlı’da yapımı devam eden Kuzey Ege Limanı ve yine ilçemizde yapılan Star Rafinerisi Aliağa'nın gelecekte daha da gelişeceğine işaret ediyor” dedi. Büyüyerek gelişen ekonomi ile birlikte Aliağa'da  farklı ihtiyaçların gündeme geldiğini anlatan Başkan Acar, şunları söyledi: “İlçemizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına yurt içi ve yurt dışından ziyaretler yapılıyor. Yine bu kuruluşların üst düzey yöneticileri de ilçemize iş seyahatleri gerçekleştiriyor. Aynı zamanda önemli bir  lojistik merkezi de olan ilçemizin  gece ve gündüz nüfusu arasında çok ciddi fark görülüyor. İşi gereği gündüz Aliağa'da bulunan insanlar  gece konaklama için  İzmir'e gidiyor. Yani  ilçemiz gündüz sahip olduğu  potansiyelden tesis yetersizliği nedeni ile gece faydalanamıyor. Çünkü Aliağa kaliteli konaklama ve buna paralel olarak yatak sayısı noktasında son derece yetersiz. Bu nedenle de bizim bu potansiyelimizden  daha çok İzmir faydalanıyor. 2015 Yılında ilçemizde standartları yüksek  bir otel hizmete girmeye hazırlanıyor. Ancak yeterli gelmeyecektir. Aliağa'nın birden fazla yıldızlı otellere ihtiyacı vardır."
 
ETİK BAŞKANI MEHMET İŞLER, ‘SEKTÖREL OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’
Başkan Serkan Acar’ın tespitlerini son derece yerinde bulduğunu belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, Aliağa Belediyesinin öncülük yapması halinde konaklama sektöründe hizmet eden mega firmaların  gelecekte planladıkları yatırımların  rotasını  Aliağa’ya çevirebileceklerini söyledi. Bugüne kadar birçok farklı bölgede yap, işlet, devret modeliyle konaklama sektörüne çok sayıda otel kazandırdıklarını dile getiren İşler, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği olarak Aliağa Belediyesine sektör olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.
 
YENİ ŞAKRAN ÖNERİSİ
Aliağa’da bu yönde alternatif yatırımların önünü açmak adına imar planı üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Acar da, “ Öncelikle bu yönde geniş ve detaylı bir araştırma yapmalıyız. Örneğin Çandarlı’da yapımı devam eden Kuzey Ege Limanı'na yakınlığını da göz önünde bulundurursak Yeni Şakran bölgemizin bu yöndeki yatırımlara uygun olduğunu düşünüyorum. Zira yer tespitinden sonra bu konuda Belediye Meclisimizin kararı da önemlidir. Otel yapımına uygun alanın bulunması ve meclisimizin de onaylaması halinde Aliağa Belediye Başkanı olarak bu konuda üzerime düşen görevi seve seve yaparım, ilçemize gelecek olan alternatif yatırımların da önünü açmak adına yasal çerçevede gerekli her türlü kolaylığı sağlarım. Aliağa'da sektör  çeşitliliği açısından konaklama yatırımlarını önemsiyorum. Hizmet kalitesi yüksek her hangi bir otelin ya da tesisin  büyük bir sanayi kuruluşundan bile daha fazla istihdam sağladığını mutlaka göz önünde bulundurmamız gerekir" diye konuştu.
 
İŞLER, ‘ACAR’IN VİZYONU ALİAĞA’YA ÇOK BÜYÜK UFUKLAR AÇACAK’
ETİK Başkanı İşler, Başkan Acar’a ziyaretinin anısına bir plaket takdim etti. Başkan Serkan Acar’ı ziyaret eden Mehmet İşler’e;  Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği Başkan Vekili Bilge Durdu ile Yönetim Kurulu Üyesi Okşan Candemir de eşlik etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Mehmet İşler, “İzmir’in incisi Aliağa'nın Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’ı ziyaret ettik. Sayın Serkan Acar’ın vizyonunun Aliağa’ya çok büyük ufuklar açacağına inanıyorum. Aliağa'nın gelişmiş sanayisi ile birlikte buradaki iş hacminin büyümesinden dolayı, ciddi bir şekilde yatak açığının olduğunu ve buraya doğal olarak arz verilmesi gerektiğini gördük. Sayın başkanımızla beraber Aliağa’ya, ülkemizin uluslararası alandaki zincir otelleriyle birlikte Türk otel zincirlerini buraya kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda başkanımızla bir dizi toplantılar yapacağız. Önümüzdeki günlerde uluslararası zincir otellerin CEO’ları ve yönetim kurulu başkanlarını sayın başkanımızla bir araya getireceğiz. Bu anlamda Aliağa bu potansiyeli karşılayabilecek kaliteli yatak kapasitesine ulaşacağına inanıyorum. Aynı zamanda özellikle Aliağa'nın sanayileşmesinin yanı sıra, doğanın bir parçası olan insanın çevreyle barışık olabilmesi için sanayinin yanında turizmi de işlemek için biz bir toplumsal konsorsiyuma vardık. Turizm sektörü olarak kendisine beklentilerimizi, Büyüyen Aliağa'nın  ihtiyaçlardan doğacak olası master planında Turizm ve konaklama tesislerine muhakkak yer verilmesi talebinde bulunduk” diyerek, ETİK olarak Bergama, Dikili ve İzmir’in diğer ilçelerine de  tek tek giderek topyekûn halde İzmir’in turizmde kalkınmasına öncülük yapacaklarını söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894