• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Gökhan Demirağ ilk kez konuştu

Gökhan Demirağ ilk kez konuştu
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
FOÇA BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRAĞ, İLK KEZ KANAL 35’TE KONUŞTU 
 
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Kanal 35’te Gazeteci Servet Vural ve Hasan Eser’in birlikte  hazırlayıp sunduğu ‘Yeni Vizyon’ programına konuk oldu. 
 
2004 Yılından bugüne Foça’ya kazandırılan yatırımların, yapılan hizmetlerin, devam eden girişimlerin ve gelecekte yapılması planlanan projelerin konuşulduğu programda;  önemli açıklamalarda bulunan Başkan Demirağ, yerel seçim öncesinde kendisine yapılan eleştirilere de ilk defa yanıt verdi. 
 
 
İZNİ BEN VERMEDİM! 
Yerel seçim öncesinde DSP Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert, Kozbeyli-Ilıpınar arasındaki Gölyüzü  vadisinin, Aliağa’daki Demir çelik fabrikalarının cüruf ve küllerin döküm (depolanma) alanı olarak kullanmasına ilk izni CHP'li Fdeoça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın verdiğini iddia etmişti. Yeni Vizyon’da konuşan Başkan Demirağ, bu  iddia üzerine kendisine yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı: "Net tavrımız bellidir. Biz bölgemize böyle bir şey istemiyoruz.Çevre kirliliğine de karşıyız.Oranın cüruf alanını İzmir Vali yardımcılığı tarafından verilen bir ruhsat var. Biz orada ki imar planları iptal edilmesi ile ilgili dava açtık. Başkan olmasak ta yine Foça da yaşayacağız.Çocuğumuz yaşayacak.Engelleme noktasında  yürütülen direnişin içinde bizde varız. Bölgemiz de yaşanan bu faciayı  hem her platformda dile getiriyoruz.Gerçekten gitti o bölge, yazık burada  insanlarımız yaşıyor.  Nefes alacağımız yerler sınırlı. Bugün Foça’yı konuşuyoruz. Foça UNESCO’nun geçici miras bölgesine giriyor. Bugün Akdeniz foku yaşıyor. Bugün tarımsal alanda iyi noktalara gelmek için hedef beliyoruz.Turizmi konuşuyoruz ama diğer taraftan da böylesine çevre felaketleriyle mücadele ediyoruz” 
 
MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI… 
2015 yılında  yapılacak olan genel seçimlerinde milletvekili adayı yada bir daha ki döneme İzmir Büyük şehir Belediye Başkan Adayı olacağına yönelik kamuoyunda çıkan söylentilere de açıklık getiren Başkan Demirağ, şunları söyledi: “Bize halkımız inandı beş yıllık süreç için bir dönem daha  görev verdi. O görevin içerisindeyiz. Şu an itibariyle böyle bir düşüncemiz yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde çalışabilecek nitelikte insanlarız. Partimiz bize ne görev verirse onu yapmaya hazırız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çok saygı değer biri ve çok iyi hizmetler veriyor. Ona ayrıca teşekkür etmemiz gerekir. Önümüz de bir genel seçim var. Biz CHP olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan olarak görmek istiyoruz. Bu anlamda biz de yerel idareciler olarak çok iyi bir şekilde hazırlanıp halkımızı refah seviyesi yüksek bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Partimizin gelecekte iktidar olacağını düşünüyorum.” 
 
GENÇLERE DAVET
Kendisinin çok genç yaşta belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Demirağ, gençlerin siyasete mutlaka girmesi gerektiğini söyledi. Gençlerin  siyasette aktif rol almasının ülke geleceği adına büyük önem taşıdığını dile getiren Demirağ, hiç kimsenin kendisinin kazanacağına ihtimal dahi vermediği bir dönemde Foça'ya  Belediye Başkanı seçildiğini, inandıktan sonra başarının kendiliğinden geldiğini ve kendisinin bu yönde iyi bir rol model olduğunu belirtti.   
 
ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ 
3 dönemdir Foça Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan  Başkan Demirağ, 12 yıllık iktidarını özetle şöyle dile getirdi:“ Biz görevi devir aldığımız da sadece Foça vardı. Ve 2004 -2009 döneminde  Büyükşehire bağlandık. 2009'da da çıkan Bütünşehir yasasıyla hiç tanımadığımız coğrafyalarda Belediye Başkanlığı yapma zorunluluğu doğdu. Ve Bana göre de en zor dönem 2009 ile 2014 dönemiydi. Bağlanan beldelerle birlikte farklı insanların farklı beklentilerini en iyi şekilde endekslemeniz lazım.İlk dönem ki tecrübemizi ikinci döneme yansıttığımızı düşünüyorum. Doğal olarak 205 kilometreye çıktığınız zaman insanlar sizi hep halkın içinde görmek istiyor. Kolay değil Büyükşehir sınırları içerisinde çalışmak. Büyükşehir’in verdiği destek hiç bir zaman yadsınamaz. Büyükşehirle birlikte çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Bu dönem de önemli projelere imza atacağız. Ama o geçiş süreçleri vatandaşlarımız açısından önemliydi.” 
 
BELEDİYE GELİRLERİ YETERSİZ 
Belediye gelirlerinin yetersizliğinden yakınan Başkan Demirağ, şöyle dedi: “Belediye gelirleri kanunu, aslında çıkarılması beklenen bir konuydu. Sadece Foça Belediyesi olarak değil tüm Belediye Başkanları olarak ta konuşuyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun. Özellikle  Büyükşehir sınırları içerisinde büyüyen bir coğrafya da sorumluluklarınız artıyor ama gelirleriniz azalıyor. Tabi ki sizin de kendinize göre ve vatandaşların beklentileri artıyor. Sahil kasabası olarak ta şöyle bir dezavantajımız var. Yaz ve kış nüfusu faklı olan ilçelerle ilgili mutlaka bir düzenleme yapılmasında fayda var" 
 
 
TERMİK SANTRALE DUR DEMELİYİZ 
Aliağa bölgesinde yoğunlaşan  sanayi sektörünün  Foça’da turizmi, tarımı ve dolayısıyla halk sağlığını tehdit ettiğini  açıklayan Demirağ,  şu ifadeleri kullandı: “Bölgemiz de o kadar termik santral oldu ki artık dur denilmesi gerekiyor.Hem turizmden bahsediyoruz hem tarımsal araziden bahsediyoruz. Bir taraftan da böyle bir şey var. Bugün İzmir'in içerisinde özel çevre koruma bölgesi olan bir başka ilçe var mı?. Türkiye de 15 özel çevre koruma bölgesinden bir tanesiyiz. Bakanlar kurulu tarafından da ilan edilen bir yer. Bu noktada olaya farklı bir boyut çizmekte fayda var. Yani dur demek yanlış bir şey değil doğru bir şey. Bu nihayetinde bölgemizi etkiliyor. Tarımsal araziler bizim için çok kıymetli. Çok ciddi anlamda hastalıklar çoğaldı. Vakalar artıyor. Sadece Foça da etkilenmiyor. Menemen, Karşıyaka ve İzmir'inde etkilendiğini düşünüyorum.” 
 
KOZBEYLİ 2. ŞİRİNCE OLMAYA ADAY… 
Foça’nın tarihi Kozbeyli köyünün İzmir’in 2. Şirince’si olma yönünde ilerlediğini anlatan Başkan Demirağ, “Kozbeyli köyümüz çok özel bir yer eski Rum köyü. Ve Foça yada ciddi anlamda turist katkısı sağlayan bir yer. İnsanların hafta içi ve hafta sonu tercih ettikleri bir yer. Özellikle koruma amaçlı farklı bir bakış açımız var. Gediz Üniversitesiyle işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Çapkınoğlu konağı ve Meyhane restorasyonu Kültür ve tabiatı varlıkları koruma fonundan alarak gerçekleştirdik. Çok özel bir yer oldu. Bu kadar güzel bir coğrafya içerisinde arkasında tarımsal arazide böylesine bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalmayı da gözden geçirilmesini düşünüyorum. Hükümete sesleniyorum. Tabi ki her yerde enerjiye ihtiyaç var ama işin enerji tarafında olacak yer bana göre artık Aliağa olmamalı. Daha farklı yerler aranmalı” diye konuştu. 
 
FOÇA’YI YENİDEN PLANLAYACAĞIZ 
Foça'da imar planı noktasında yaşanan sıkıntıları da değerlendiren Demirağ, “Biz yıllardan beri koruma amaçlı imar planları yapıyoruz. Şu anda koruma amaçlı planların yapılaşmanın yüzde 85'i yapılaşmış şeklinde, yüzde 15'i ise arkeolojik SİT dediğimiz bölge. Koruma amaçlı imar planı bize şunu sağlayacak. Hem kanunen yapmamız gereken bir olay hem de ufacık basit tadilat onarımı için vatandaşlarımızı kurula göndermeyeceğiz. Biz onu Foça Belediyesinde çözeceğiz. Ama koruma amaçlı imar planı ile ilgili uzun zamandan beri kuruldayız. Kurulda da son aşamalara getirdik. Çok kısa bir süre sonra koruma amaçlı imar planını hayata geçireceğiz. Koruma amaçlı imar planı yapıldığında yüzde 85'i tamamlanmış bir bölgeyi yeniden yapma şansımız yok. Yüzde 15 zaten arkeolojik bölge, bu planlamanın yapılması gerekiyordu. Şu anda turizm master programını şimdi değerlendirmek lazım. Yeni Foça’sı, Bağarası ve Gerenköyü’yle. Paydaşlarımızla stratejik planımızı hazırlıyoruz. Hep beraber gelecek 50 yılı,100 yılı hep beraber planlamakta fayda var. Gerekirse bilim adamlarından da destek alarak 2015 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz” diyerek sorunları kısa sürede aşacaklarını söyledi.
 
  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894