• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağa'da Arıcılık Kursu...

Aliağa'da Arıcılık Kursu...
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi arı yetiştiriciliği konusunda kurs açmaya hazırlanıyor.
ALİAĞA'DA ARICILIK KURSU
 
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi arı yetiştiriciliği konusunda kurs açmaya hazırlanıyor. Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde verilecek olan kursa bugüne kadar 26 kişinin başvuruda bulunduğu, kurs için son başvuru tarihinin ise 28 Aralık günü olduğu ifade edildi. 1 ay sürecek olan eğitimin sonunda kursiyerler arı yetiştiriciliği sertifikasına sahibi olacak. Kurslar hafta içi her gün saat 18:00 ile 21:00 arasında gerçekleştirilecek olup eğitimin süresinin 80 saat olacağı belirtildi. Kursiyerlere meslek kazandırılması hedeflenerek verilecek olan arıcılık kursları Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi eğitmenleri tarafından verilecek.
 
Eğitimlerde kursiyerlere balın üretilme süreçleri ve üretilen balın tanıtılması, pazarlanması konusunda bilgiler verilecek. Arıcılığın ülkemiz ekonomisi açısından önemi ve insan sağlığı açısından faydaları da anlatılacak.
 
BAL ÜRETİCİSİ BAYRAM KARCI, ‘AMACIMIZ ALİAĞA’DA ARICILIĞI YAYGINLAŞTIRMAK’
Aliağa’da 10 yıldır bal üreticiliği yapan ve Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde arıcılık konulu kursların açılması için öncü olan Bayram Karcı, “Amacımız Aliağa’da arıcılığı yaygınlaştırmak ve yakın zamanda Aliağa bal üreticileri birliğini kurmak.” diye konuştu.
 
‘ÜLKEMİZ BAL ÜRETİCİLİĞİNDE İKİNCİ SIRADA’
Ülkemizin bal üreticiliğinde dünyada ikinci sırada olduğunu belirten Karcı, “Açılan kurslar ile de Aliağa’mızın arıcılık ve bal üreticiliği konusunda gelişmesini sağlamak istiyoruz. Kuracağımız Aliağa Bal Üreticileri Birliği ile de bunun ilk adımlarını atmayı hedefliyoruz. 2015 Ocak ayında Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde açılacak olan kurs 2006 yılından beri açılmış olan yedinci kurs olacak. Aliağa’da 307 kişi arı yetiştiriciliğine sertifikasına sahip oldu. Kurslar sonunda kursiyerlerin sertifikalarını alarak meslekten gelir sağlayabilmelerini istiyoruz” dedi. 
 
‘ALİAĞA’DA ARI YETİŞTİRİCİLİĞİNE OLAN İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’
Aliağa’da arıcılığı ve bal üreticiliğini özendirmek istediklerini söyleyen Karcı, “10 yıl önce Aliağa’da 5-6 tane arı yetiştiricisi varken bugün bu sayı 150’ye ulaşmıştır. Bunların 70 tanesi amatör arıcılık yaparken, 70 tanesi profesyonel olarak yapıyor. Bu da gösteriyor ki Aliağa’da arı yetiştiriciliğe olan ilgi her geçen gün artıyor” dedi.
 
‘ARICILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN KURUM VE KURULUŞLARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ’
Türkiye’deki ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak arıcılığı ve bal üreticiliğini geliştirmek istediklerini söyleyen Karcı, “Orman ve Su İşler Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Üniversiteler ile iş birlikleri yaparak arıcılığın ve bal üretiminin gelişmesi için çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda Aliağa Belediyesinin bizlere çok büyük katkıları var. Amacımız arıcıyı, arı ürünlerini tanıtarak organik ürünleri tüketiciye sunmak” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894