• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Aliağa'da 5 Yıldızlı Misafirhane...

Aliağa'da 5 Yıldızlı Misafirhane...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ALİAĞA BELEDİYE MİSAFİRHANESİ, ÖĞRENCİLERE EV RAHATLIĞINDA BARINMA HİZMETİ SUNUYOR
 
 Aliağa Belediyesi tarafından 2009 yılında hizmete açılan Kız Öğrenci Misafirhanesi lise ve üniversite öğrencilerine ev rahatlığında barınma imkânı sunuyor. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 186 öğrenci, 35 kamu çalışanının kayıt yaptırdığı öğrenci misafirhanesinde barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra Belediye eğitmenleri tarafından ücretsiz eğitimler de veriliyor. Belirlenen program dâhilinde verilen eğitimler sayesinde öğrenciler hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de ders stresinden uzaklaşarak keyifli saatler geçiriyor.
 
ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR’DAN EĞİTİME DESTEK
Öğrenciler, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile sürdürülen eğitimler kapsamında yabancı dil, beden sağlığı, beslenme ve kadın hastalıkları konusunda bilgilendiriliyor. Zaman zaman misafirhaneye giderek öğrencilerin sorunlarını dinleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da eğitimde başarı oranını yükseltecek her adımda var olacaklarını ve öğrencilerin konforu için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
 
ÖĞRENCİLER MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ İLE ISINMA SORUNU YAŞAMIYOR
TOKİ konutları içinde Aliağa Belediyesi’ne ait 10 katlı, asansörlü, 140 yatak kapasiteli 42 daireden oluşan misafirhanenin 36 dairesi öğrenci ve konuklara ayrıldı. İlçedeki lise ve üniversite öğrencilerine ev sıcaklığı sunan daireler 2 oda 1 salondan oluşuyor. Ayrıca dairelerde mutfak, banyo, lavabo, ders çalışma odasının yanı sıra ortak kullanım alanı olarak dinlenme, televizyon izleme ve internet odası, çamaşırhane ve ütü odası mevcut. Öğrenciler, 24 saat internet hizmetinin yanı sıra merkezi ısıtma sistemi ile ısınma ve sıcak su konusunda da sorun yaşamıyor. Misafirhane 4 güvenlik görevlisi ve güvenlik kameraları ile kesintisiz olarak takip edilebiliyor. Öte yandan misafirhanede öğrencilerin dışında Aliağa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aliağa’ya gelen konuklara da konaklama imkânı veriliyor.
 
ÖĞRENCİLER MİSAFİRHANE KOŞULLARINDAN MEMNUN
Ege Üniversitesi Aliağa Yerleşkesi Kimya Bölümü’nü kazandıktan sonra ailesi ile birlikte Aliağa Belediye Misafirhanesi’ne gelerek misafirhanenin koşulları inceleyen Betül Aslan, “Üniversiteyi kazandıktan sonra kalacak yer konusunda ilk adresim Aliağa Belediye Misafirhanesi oldu. Ailem de ben de koşulları çok iyi bulduk. Buradaki imkanlar bir öğrenci için gayet iyi. Burada istediğimiz gibi yemek yapma imkânımız var. Çamaşırlarımızı rahatlıkla yıkayıp ütüleyebiliyoruz. Çalışanlar güler yüzlü ve tüm öğrencilerle ilgililer. Öğrenci arkadaşlarıma da burada kalmalarını öneriyorum” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894