• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa engelliler gününü unutmadı

Aliağa engelliler gününü unutmadı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Aliağa’da Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği ve Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ALİAĞA’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Aliağa’da Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği ve Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray’ın Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören Aliağa Engelsiz Cafe’de hazırlanan kahvaltı programı ile devam etti.
 
Törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
 
ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALAN GÖSTERİ
Öte yandan Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından da Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’te bir etkinlik organize edildi. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin etkinlik kapsamında, öğretmenleri eşliğinde hazırladığı Ateş Böceği dans gösterisi, Dünden Bugüne slayt gösterisi, şiir dinletisi ve koro izleyenlerden büyük alkış aldı.
 
KAYMAKAM YILMAZ, ‘BUGÜN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN DUYGULARINI ANLAMA GÜNÜDÜR’
Engellileri hiçbir zaman ayrı bir grup, ayrı bir ekip veya ayrı bir yaşam tarzına sahip kişiler olarak görmediklerini söyleyen Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Ülkemizin ekonomik kalkınmışlığını üst seviyeye çıkardığımız ölçüde bu kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını daha iyi daha kaliteli bir şekilde karşılamaya, sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Bir zamanlar evlerinden çıkaramadığımız çocuklarımızı bugün artık sosyal hayatın bir parçası olarak toplum içerisine rahatça çıkarabiliyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizin yanında olma ve onların duygularını anlama günüdür” dedi.
 
DERSE, ‘ÖNEMLİ OLAN ZİHİNLERİMİZDEKİ ENGELLERİ AŞMAK’
Engellerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade eden Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Engellerin nasıl aşıldığını bugün Aliağa Ortaokulu’ndan derslerinde çok başarılı görme engelli bir öğrencimiz bizi ziyarete geldiğinde bir kez daha anladım. Bu başarılı öğrencimiz sözde engelsiz dediğimiz kişilerin başaramadığını görme yetisi olmamasına rağmen başarmış ve bir roman yazmış. Biz de bu yetenekli öğrencimize yazdığı romanı kitap haline getireceğimize söz verdik. Bugün bu sahne de öğrencilerimizi izlerken öğretmenlerimizin yüzündeki gülümseme dikkatimi çekti. Yani bu öğretmenlerimizin bir öğretmen değil, bir anne baba şefkati gösterdiğini bu gülümsemeden görmüş olduk. Gerçekten toplum olarak da önemli olan zihinlerimizdeki engelleri aşmak.  Bu anlamda okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.
 
URAY, ‘ENGELLİ OLMAK SOSYAL BOYUTLARIYLA TOPLUMU YAKINDAN İLGİLENDİREN BİR KONU’
Engelli olmanın sağlık problemi değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğuna vurgu yapan Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray, “En büyük hedeflerimiz, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, gelişen dünya şartlarına göre yaşam düzeylerini biçimlendirmek ve ihtiyaçlarını iyi anlamak olmalıdır. İşte bu noktada 16 yıldır faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Aliağa Engelliler Derneği çatısı altında Engelsiz Cafe ile 3 yıldır hız kesmeden devam ediyoruz. İyi bir model olma özelliği taşıyan bu kafe engelli arkadaşlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda topluma kazandırılmasında ve kendilerini ifade edebilme bende varım diyerek hayatı daha engelsiz bir hale getirme noktasında içimizde bir model olmuştur” şeklinde konuştu.
 
ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİ MÜDÜRÜ SERİN, ‘AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK’
Aliağa Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Gülsüm Elif Çorbacı Serin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Normal olarak tanımlanan bizlerin bile yetersizlikleri var, bu yüzden bireylerin yetersizliklerine odaklanmamız gerekiyor. Buna karşın yetersizliği olan bireylerin de mutlaka güçlü yönlerinin olduğunu düşünüyorum” dedi ve sözlerini, “Bizim görevimiz bu güçlü yönleri ortaya çıkarmaya yardımcı olmak, keşfetmek ve onları tüketici konumundan üretici konumuna getirerek toplumla bütünleşmelerini sağlamak” diye sürdürdü.
 
ENGELLİ VATANDAŞ İBRAHİM ERDEMİR, ‘KUTLAMA GÜNÜ DEĞİL, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETME GÜNÜ’
Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği eski Başkanı İbrahim Erdemir,  “3 Aralık Dünya Engelliler günü aslında kutlama günü değil de engellilerin sorun ve problemlerini ortaya çıkartmak ve bugün de gündeme taşıyarak çözüm üretilmesi amaçlı düzenlenmiş bir gündür. Bugün dolayısıyla engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler gününü kutluyorum” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894