• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Kışa Sağlıkla Girin...

Kışa Sağlıkla Girin...
Sağlıklı bir hayat için en önemli etken doğayla iç içe, uyum içinde yaşamak. Fakat diğer yandan modern dünyaya da ayak uydurmak gerekiyor.
KIŞA SAĞLIKLA GİRİN...
 
Sağlıklı bir hayat için en önemli etken doğayla iç içe, uyum içinde yaşamak. Fakat diğer yandan modern dünyaya da ayak uydurmak gerekiyor. Kış, en az yaz mevsimindeki kadar sağlıklı olma zorunluluğunu getiriyor. Liv Hospital Check-up ve Sağlıklı Yaşam Kliniği Uzm. Dr. Eren Eroğlu sağlıklı bir kış için neler yapılabileceğine anlattı…
 
RENGARENK BESLENİN
Sebzeler ne kadar renkliyse besin değerleri de o kadar yüksektir. Değişik günleri değişik renklere ayırın, bir gün sarı renklileri yiyin (greyfurt, bal kabağı, mısır, elma) bir gün koyu yeşilleri tercih edin (brokoli, pırasa, kara lahan) kırmızı ve moru da ihmal etmeyin.
 
YOĞURDU BOL TÜKETİN, ÇÜNKÜ YOĞURT;
İçindeki bol kalsiyumla kemik erimesini önler
Yüksek tansiyon riskini azaltır
Kolit ve kabızlığa iyi gelir
Vajinal akıntı ve enfeksiyonları engeller
MEVSİMİNE GÖRE BESLENİN
Günümüzde trend organik beslenmek olsa da, her şeyi mevsiminde yemek ve kendi bölgenizde yetişenleri tüketmek de tercih sebebi olmalı. Bir gıdanın üretiminden sofraya gelmesine kadar geçen süre taşıdığı besinlerin kaybolmaması açısından önemli. En iyisi yerel üretilen organik gıdaları tüketmek.
 
ABUR CUBURDAN KAÇININ
Yemek sonrası masa başında sohbet ederken ya da televizyon seyrederken farkında olmadan atıştırmanın zararları oldukça fazla. Bunun önüne geçmek için
Ağzınıza sakız ya da naneli kalorisiz şeker atın
Kalkıp dişinizi fırçalayın
Ne yiyecekseniz inceleyin ve düşünün
Elinize bir bardak çay ya da su alarak meşgul olun.
 
KIŞIN YIPRANAN CİLDİNİZE ÖZEN GÖSTERİN 
Yaz bitip kış geldiğinde daha ne oluyor diyemeden soğuk havalar ve rüzgar bir anda cildinizi yıpratıp dudaklarınızı çatlatabilir. Dirsekleriniz kurumuş kaşınıyor ya da yüzünüzdeki T bölgesi içler acısı ise alacağınız kış önlemleri gülüşünüzü tekrar kazanmanıza yardımcı olacak.
 
BANYO ZAMANINIZI KISALTIN
Sıcak buharlı bir banyo ağrıyan kaslarınıza birebir gelebilir fakat aynı hızla cildinizin nemini de alıp götürür. Sıcak su soğuk ya da ılık suya oranla cildin koruyucu doğal yağını daha hızlı çıkararak buna sebep olur. Çözüm banyo zamanını kısaltıp sıcak yerine ılık suyla yıkanmakta. Kurulanırken de kendinizi havluyla ovalayarak değil vücudunuza bastırarak kurutun.
 
NEMLENDİRİCİ KULLANIN
Kuru bir ciltle baş etmenin en etkili yolu nemlendirici kullanmak. Cildiniz yağlı olsa bile nemlendirici kullanmak faydalı, sadece cildin gözeneklerini tıkamayacak birini seçmek gerekir.
 
TIRAŞ BIÇAĞI KULLANIRKEN DİKKAT
Tıraş bıçakları özellikle kuru ciltlere daha kolay zarar verir, bu nedenle
Tıraş bıçağı kullanırken mutlaka tıraş kremi ile cildi nemlendirin
Bıçakları sık değiştin
Tüyün çıkış yönüne göre tıraş olun
 
KIŞIN DA GÜNEŞTEN KORUNMAK GEREKLİ
Güneşin zararlı ışınlarının %80’i ince bulutlardan, sisten geçer ve dünyaya ulaşır. Bu nedenle güneşin kırışıklık yapma, benlere sebep olma ve cilt kanseri gibi zararlı etkilerinden korunmak için kışın da 15 ve üzeri güneş koruma faktörlerini kullanmak faydalı .  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri       
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894