• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 20 °C

Aliağa'yı Ağlatan Şiir...

Aliağa'yı Ağlatan Şiir...
30 Yılını öğretmenlik mesleğine adayan, zor şartlar altında birbirinden kıymetli öğrenciler yetiştiren 78 yaşındaki emekli Öğretmen Günuğur İldeniz’in Aliağa’da gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreninde okuduğu şiir, duygulu anlar yaşa
İŞTE CUMHURİYET KADINI
 
30 Yılını öğretmenlik mesleğine adayan, zor şartlar altında birbirinden kıymetli öğrenciler yetiştiren 78 yaşındaki emekli Öğretmen Günuğur İldeniz’in Aliağa’da gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreninde okuduğu şiir,  duygulu anlar yaşattı.
 
 Heydar Aliyev  Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleşen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında sunulan öğretmen oratoryosunun finalinde kendisine ait olan ‘öğretmen’ şiirini okuyan Günuğur İldeniz, salonda katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
 
Program sonunda,  Heydar Aliyev Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin sevgi seliyle karşılaşan  Günuğur İldeniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada; “Öğretmen emekli olmaz öğretmen ölene dek öğretmendir” dedi. 
 
AYAKTA ALKIŞLANDI
Okuduğu şiiriyle katılımcılara; “İşte Cumhuriyet Kadını” dedirten ve ayakta alkışlanan Günuğur İldeniz,  kutlama programında kendisine şiir okuma fırsatını veren Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
BENİM ADIM CUMHURİYET KADINI
1988 Yılında Aydın İl’inde yılın öğretmeni seçildiğini belirten ildeniz,  yılın öğretmeni seçildiği gün yaşadığı duyguları, şiirini okuduğu sırada yeniden yaşadığını söyledi.Bugüne kadar kaleme aldığı tüm şiirlerini eğitime gönül veren öğretmenlere,  geleceğin teminatı olan öğrencilere ve yüce Türk Milletine armağan ettiğini dile getiren İldeniz,  “Benim adım Cumhuriyet kadını ve özünde hepimiz böyle bir kadınız. İyi ki varım, iyi ki öğretmen olmuşum. Allah gökten bayrağımızı indirmesin, ezan seslerimizi susturmasın” diye konuştu.
 
SINIFIMIZIN PERDELERİNİ BİLE YIKAR ASARDIM
24 Kasım’da yurt genelinde düzenlenen 24 Kasım kutlama törenlerinde yemin ederek öğretmenlik mesleğine başlayan genç öğretmenlere seslenen İldeniz, “Öğretmenlik mesleği ulvi bir görevdir. Müsamaha, fedakarlık, emek ve sabır isteyen bir meslektir. Fedakarlık yapmazsanız öğretmenlik mesleğinde başarılı olamazsınız. Örneğin ben öğretmenlik yaptığım yıllarda okulumuzun hademesi gelmediği zaman sınıfımızın perdelerini bile yıkar asardım. Öğrencilerim arasından okula gelmeyenler olduğu zaman okul çıkışı evlerine gider, okula niçin gelemediklerini öğrenirdim. Unutmamak gerekir ki  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi; Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” diyerek genç öğretmenlere özveri ve fedakârlıkla bıkmadan, usanmadan çalışın tavsiyesinde bulundu. Öğrenci velilerine de seslenen ildeniz, şöyle dedi:  “Ey anneler babalar çocuklarınızı televizyondan uzak tutun, o zaman çocuklarımız çok daha başarılı olacak”
 
İŞTE O ŞİİR
78 yaşındaki emekli Öğretmen Günuğur İldeniz’in duygulandıran  ‘Öğretmen’ isimli şiiri şöyle:
 
Minicik başlara o bilgi çelengi takar
Tap taze fidanlara sevgi, şefkatle bakar
Öyle bir sevgidir ki kalbe yol bulup akar,
Değerli bir bahçıvan yaratandır öğretmen,
Eğitir, yetiştirir,
Sınıfında bir ana,
Bilgi, sevgi kardeşlik öğretir sana bana
Sınırda Mehmetçiktir, Bekçidir o vatana
Görevinin başında hep hazırdır öğretmen,
Benim güzel Türkiye'm öğretmenle süslenir,
Öğrenciler bilgisi, sevgisiyle beslenir,
Gençliğe çağrıdır o,
Bayrağıma seslenir,
İnsanlığa bir güneş, bir nefestir öğretmen,
Her bir harf için kırk yıl kölelik olsa bile,
Diz çöktürmez önünde,
Karşıdır köleliğe,
İstiklal marşımızı söyler, getirir dile,
İnsanlığa bir güneş, bir simgedir öğretmen,
Karanlık gecelerin ışığıdır öğretmen,
Barışın, özgürlüğün beşiğidir öğretmen,
Gençlik o, gelecek o
En güzel günlerde o
Atamın yolundadır, aşığıdır öğretmen
Damarlarda dolaşan kanımızdır öğretmen,
Karşılıksız seven o, canımızdır öğretmen...
 
Admin: [email protected]   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri       
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894