• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Müzede Uluslararası Toplantı

Müzede Uluslararası Toplantı
Aliağa Belediyesi ve İtalyan Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Aliağa Kyme Müzesi’nde ilk uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptı.

ALİAĞA KYME MÜZESİ"NDE İLK ULUSLARARASI TOPLANTI YAPILDI

 

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Kültür Bakanlığı"nın katkıları ile yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Aliağa Kyme Müzesi"nde ilk uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptı.

Arkeolojik Parklar-Milli Parklar” konulu uluslar arası etkinliğin ilk gününde Sicilya"da arkeolojik ve milli parkların bugünkü durumu ve ümit edilen durumu ile Türkiye"de arkeolojik parklar, bugünkü durumu ile müze sistemi-arkeolojik park çevresini değerlendirme çalışmaları konuklara sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Yerli yabancı birçok bilim adamının yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kaymakam İbrahim Keklik, Aliağa Eski Belediye Başkanı ve İzmir Eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı"nın da katıldığı toplantıya İtalya Calabria Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kyme Antik Kenti Kazı Başkanı Arkeolog Prof. Dr. Antonio La Marca"nın sağlık sorunları sebebiyle katılamadığı açıklandı.Toplantının açılışını yapan  Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kyme Kazıları onursal başkanı Ord. Prof. Dr. Sebastiana Lagona  “Bugün burada Kyme için inşa edilmiş bu binada bilimsel bir toplantı için buluştuk. Kyme ve Kyme"ye ait bu bina beni hayata bağlayan en önemli etkenlerden biridir. Bugün burada olmamıza neden olan ve binamızın yapıma büyük destek veren Hakkı Ülkü ve toplantının gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Aliağa Belediyesine teşekkür ederim. Çok değerli bilim adamlarımızın katılımı ile çok verimli bir toplantı geçireceğimizi umuyorum” dedi.

Catania Üniversitesi"nde Prof Marco Navarra Sicilya"da arkeolojik ve milli parkların bugünkü durumu ve ümit edilen durumu konulu sunum yaparken Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr Ömer Özyiğit Türkiye"de ki arkeolojik parklar, bugünkü durum ve gelecekte umut edilen durum konulu  sunumun da Foça"da yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi ve gelinen durumu anlattı. Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksekokulu Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Sanat Tarihi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Bekir Eskici Milet (Balat), İlyas Bey Camisi ve Külliyesine Ait Yapı Malzemelerinin Korunmasına Yönelik Araştırma ve Uygulama Projesi"ni, Doç. Dr. Selçuk Şener “Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Halepli Bahçe Kurtarma Kazıları Mozaiklerini Koruma Çalışmaları"nı anlattı. Ayrıca Caltagirone Müzeler Müdürü Dr Domenico Amoroso müze sistemi-arkeolojik park çevresini değerlendirme çalışmalarını, Dr. Nicolo Longo"da Arkeolojik park projeleri için gerekli olanlar ve yerel yönetimlerin yardımları konusunda sunum yaptı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894