• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Menteşe Çalıştaya Ev Sahipliği Yapıyor

Menteşe Çalıştaya Ev Sahipliği Yapıyor
Menteşe Belediyesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen

MENTEŞE ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Menteşe Belediyesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Yapı Aplikasyon Projesi Yapımı ve Uygulaması Fenni Mesuliyet Üstlenilmesi, Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni Çalıştayı” Menteşe Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş’ın da katılımıyla gerçekleşen çalıştayın açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye’nin farklı illerinden gelen katılımcılara Menteşe ilçesi hakkında bilgiler aktardı. Menteşe’nin coğrafi olarak önemine değinen Başkan Gümüş, bölgede onlarca kentsel ve arkeolojik sit alanı bulunduğunu vurgulayarak, “Menteşe imar konularında her türlü sorunla karşılaştığınız bir bölgedir. Bu nedenle bu çalıştayın burada yapılması özellikle çok önemli. Çünkü doğal sitten tutun arkeolojik site, kentsel sitten özel çevre koruma kuruluna kadar, her türlü mesleksel tartışmanın yaşandığı bir yerdeyiz. Muğla bölgesinin büyük çoğunluğu orman olduğu için planlarda ormanlık alanlarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Arkeolojik sit konu olduğunda yapılan planların iptal edildiği de görülmüştür. Bizler harita mühendisleri olarak çalışmalarımızda karşılaştığımız sıkıntıları, farklı yorumları, uygulamalarda oluşan farklı görüşlerin giderebilmemiz bakımından bu çalıştay çok önemli. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise imar mevzuatı ile uygulaması arasında yaşanan farklılıklar ve çelişkilere dikkati çekti. Bu çalıştayın bu konudaki sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin üretilmesi bakımından önemli olduğunu kaydeden Başkan Gürün, “Belediyelerin sadece rant adına veya gelir adına değil, kamu yararı adına kentlerin doğru gelişmesi ve geleceğe doğru taşınması için kendisine düşen görevi tam olarak yapabilmesi ile ilgili odalara çok önemli görevler düşmektedir. Belediyeler olarak sizlerle birlikte tartıştığımız konuların uygulanabilir olanlarını hayata geçirmek bizim görevimizdir. Talep ettiğiniz belgeleri, kimlerin sorumlu olduğunu,  hangi sırayla yapılacağını, oturma ruhsatına kadar olan sürecin ardından odalar ve belediye olarak ortak noktada, hukukun bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde uygulamaya geçirmeliyiz” dedi.
Yapı Aplikasyon Projesi Yapımı ve Uygulaması Fenni Mesuliyet Üstlenilmesi, Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni çalıştayı 2 gün boyunca devam edecek. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894