• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 17 °C

Menemen’de Şampiyonluk Coşkusu…

Menemen’de Şampiyonluk Coşkusu…
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Altı yıldır mücadele ettiği 3. Lig’de ilk kez Play-Off finali oynayan Menemen Belediyespor
MENEMEN’DE ŞAMPİYONLUK COŞKUSU…
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Altı yıldır mücadele ettiği 3. Lig’de ilk kez Play-Off finali oynayan Menemen Belediyespor, 25 yıl sonra 2. Lig’e döndü. Sarı lacivertli ekibin şampiyonluğu, Menemen’de büyük bir coşkuyla kutlandı.  
 
Konya'da oynanan Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü Grup play-off final müsabakasında Yeni Diyarbakırspor’u 1-0 yenen Menemen Belediyespor 2. lige yükseldi. Sarı lacivertli ekibin Menemen’e dönmesiyle birlikte, şampiyonluk kutlamaları gerçekleştirildi. 
Menemen Şehir Stadı’ndan başlatılan coşkulu kortej yürüyüşünde; Menemen Belediye Başkanı ve Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin, idareciler, teknik heyet, futbolcular ve yönetim kurulu üyeleri üstü açık otobüsten Menemenlileri selamladı, karanfiller attı. Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden kortej yürüyüşünde; taraftarların coşkulu tezahüratına Menemenliler evlerinin balkonlarından ve işyerlerinden eşlik etti. Meşaleler, konfetiler ve havai fişek gösterileriyle renklenen Menemen sokaklarında büyük coşku yaşandı.
 
Başkan Şahin; “Kulüp kapatılmak üzereydi”
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Menemen Belediyespor idareci ve çalışanları, teknik heyet, futbolcular ve yönetim kurulu üyeleri, yüzlerce taraftarın coşkulu alkışı ve tezahüratları eşliğinde tek tek sahneye davet edildi. 
 
“Büyük Başkan” tezahüratı eşliğinde sahneye davet edilen sarı lacivertli ekibin Onursal Başkanı ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında; “Şampiyonlular öyle kolay olmuyor. 1999’da ilk Belediye Başkanı olduğum dönemde Kulübün anahtarları Kaymakamlığa verilmişti. Kulüp kapatılmak üzereydi. Biz de Kulübü o gün aldık, ciddi bir mücadeleden sonra Amatör’den Profesyonel Lig’e, yani tam 18 yıl sonra 3. Lig’e çıkardık. Yine bu meydanda hep birlikte güzel bir kutlama gerçekleştirmiştik. Bugün de 2. Lig’e çıkmamız dolayısıyla güzel bir kutlama gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Sarı Lacivertli Ekipten Soma’ya Destek
Soma’da yaşanan maden faciası dolayısıyla sanatçıların yer aldığı daha coşkulu bir kutlama programı yapmak istemediklerini ifade eden Başkan Şahin, “Soma’da yaşanan maden faciasını hepimiz yüreklerimizde derin bir şekilde yaşıyoruz. Hakk’ın rahmetine kavuşan maden emekçilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabırlar ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.
Menemen Belediye Sporlu oyunculara şampiyonluk primi vaat edildiğinde, sporcuların 50 bin liralık şampiyonluk primini Soma’da hayatını kaybeden maden emekçilerinin ailelerine vermeyi vaat ettiklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bu çocukları yürekten alkışlamak lazım. Onların hepsini anlından öpüyorum” dedi.
 
Önce Emir, ardından Şampiyonluk geldi…
Teknik Direktör Taner Taşkın’ın, uzun yıllar süren tedavinin ardından geçtiğimiz yıl çocuk sahibi olduğunu hatırlatan Başkan Şahin; “Geçen yıl biz şampiyonluk yolunda ilerlerken, Taner Hocam tıbben bir mücadeleye girmişti. Hocam, senin önce çocuğun olsun biz sonra şampiyon olalım demiştim. Allah ona geçen yıl nur topu gibi bir evlat verdi, ismi Emir.  Geçen yıl şampiyonluğumuz Emir’di. Bu yıl ise Hocama, Emir için bu takımı şampiyon yapacaksın dedim. Emir’in şansı ve herkesin katkılarıyla bu takım bu sene şampiyon oldu. Biz bu şampiyonluğu sadece Menemen Belediyespor olarak başarmadık. Menemen Ailesi olarak biz şampiyon olduk. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.
 
Başkan Şahin: “Hedefimiz Spor Toto 1. Lig”
Herkesin 12. Adam olarak gördüğü futbol taraftarını her zaman 1. Adam olarak gördüğünü söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sarı lacivertli renklere gönül vermiş taraftarlara şöyle seslendi; “Sizin o coşkunuzla bu takım şampiyon  oluyor, Menemen bir aile olmasını biliyor. Menemen her zaman tek yürek, en büyük olmaya devam edecektir. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun. Hedefimiz Bank Asya, hedefimiz Spor Toto 1. Lig diyoruz. İnşallah o günleri de yaşayacağız” dedi. 
Cumhuriyet Meydanında kurulan sahnede Şampiyonluk Kupası bir kez daha havaya kaldırıldı. Coşkulu tezahüratlar eşliğinde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile kutlama programı sona erdi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894