• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Menemen’de 7 Bin Kişi Birlikte Oruç Açtı

Menemen’de 7 Bin Kişi Birlikte Oruç Açtı
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, Menemen Belediyesi’nin Şehir Parkı’nda kurduğu iftar sofrasında 7 bin kişi birlikte oruç açtı.

MENEMEN’DE 7 BİN KİŞİ BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, Menemen Belediyesi’nin Şehir Parkı’nda kurduğu iftar sofrasında 7 bin kişi birlikte oruç açtı. Ramazanın bereketini hemşerileriyle birlikte paylaşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; terör olaylarının her geçen gün arttığı ülkemizde birlik ve beraberliği artırmak adına 9 yıldır sokak iftarlarını aralıksız sürdürdüklerine dikkat çekerek; “Terörle uğraşmanın bir tek yolu var. Birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka bir yol bilmiyorum ben” dedi.  

9 yıldır Ramazan aylarında her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofraları ve düzenlediği Ramazan eğlenceleriyle, Menemenlilerin Ramazan ayının tüm güzellikleriyle buluşmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Kadir Gecesi’nde Şehir Parkı’nda kurulan iftar sofrasında 7 bin kadar hemşerisiyle bir araya geldi.

Hemşerilerini Şehir Parkı girişinde kapıda karşılayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e iftar sofrasında eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, CHP İzmir Milletvekili Adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler, Şehit Aileleri ve vatandaşlar eşlik etti.

İftara iki saat kala iftar sofrasında yerlerini almaya başlayan Menemenliler; ilahi sanatçısı Fatih Soylu’nun söz ve bestesi kendisine ait olan “Yetim Muhammed”, “Durun Hacılar” gibi birbirinden güzel eserleri ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı.

MENEMEN’DE 9 YILLIK SOKAK İFTARLARI GELENEĞİ…

Hemşerilerinin Kadir Gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “9 yıldan bu tarafa, sokak iftarlarımızı büyük bir memnuniyetle devam ettiriyoruz. Bu yıl Ayvacık ve Bağcılar’dan başladığımız sokak iftarlarımızda; gitmediğimiz köyümüz, beldemiz, sokağımız kalmadı. Hepsi birbirinden kalabalık, birbirinden güzel sokak iftarları gerçekleştirdik. Bugün Kadir Gecemizi gerçekleştiriyoruz. Allah kabul ederse, bu gecede bulunmak hepimiz için ayrı bir mutluluk. Yarın Süleymanlı ve Hasanlar Köylerimizde sokak iftarlarımızı gerçekleştireceğiz. Yarından sonra da Cumhuriyet Meydanı’nda sahur yaparak bu güzel Ramazan ayı içerisinde sokak iftarlarımızın tamamını bitirmiş olacağız. Hayırlısıyla da Ramazan Bayramına hep birlikte kazasız belasız bir şekilde girmenin mutluluğunu yaşayacağız. Şimdiden Ramazan Bayramınız kutlu olsun, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN; “ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

Ramazan ayı boyunda sokak iftarları düzenlemenin çok kolay olmadığına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Sokak iftarlarını tüm Belediyeler yapmak için yola çıktı ancak 1, 2, 3 gün yaptı. Ama 4. gününde kimse buna katlanamadı. Şu ortamda hizmet etmek, katkı koymak kolay değil. Geçmiş yıllarda sokak iftarlarını böyle masalarımızı ve sandalyelerimizi giydirerek yapmamıştık. Bu yıl birincisinde, Ayvavcık ve Bağcılar’da, ‘Çocuklar bu ne böyle. Bunlar zor işler, her gün akşam ayrı ayrı yerlerde sandalye giydirmek, vazgeçin’ dediğimde, bana dedikleri cevabı aynen aktarıyorum. ‘Başkanım lütfen bu yıl bize karışma, bizim Menemenli hemşerilerimiz her şeyin fazlasını hak ediyor’ diye bir cevap almıştım. Tüylerim diken diken oldu, şimdiki gibi. Bu çocuklarla, bu çalışma arkadaşlarımla 18 yıldır hep onur duydum, bir kez daha onur duyuyorum. Yürekten alkışlıyoruz bu emekçi dostlarımızı. Allah razı olsun hepsinden, büyük emekleri ve katkıları var.”

“BU ÜLKENİN BİRLİĞE, BERABERLİĞE, BÜTÜNLÜĞE VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”

Sokak iftarlarına hemşerilerinin ilgisinin her geçen yıl artarak devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında; “Bu hizmeti verirken masalarımızın her gece dolu olduğunu görmek bizi ayrı bir onurlandırıyor, gururlandırıyor. Şayet Belediye tek başına olsa hiçbir işe yaramaz. Sizler de masaları doldurarak bu etkinliğe büyük katkı sağlıyorsunuz. Bu etkinliğe katkı sağlarken, herkes şuna katkı sağlıyor aslında. Bu ülkenin birliğe, beraberliğe, bütünlüğe ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bakınız Doğu ve Güneydoğu Anadolu’muzun her ili savaştan berbat bir şekilde. Her gün 1, 3, 5 şehit. Her gün analarımız ağlamaya başlamış. Biz artık analarımızın ağlamasını istemiyoruz. Öyle sözde değil, özde istiyoruz. Kimileri analar ağlamasın diyor, ama anaların ağlaması için her şeyi yapıyorlar. Terör nereden gelirse gelsin. Daha 2 gün önce İstanbul Atatürk Hava Alanında, Dış Hatlarda 44 vatandaşımızın İŞİD belası ile karşı karşıya gelerek şehit olduğunu görüyoruz. Terörün her türlüsünü, ister İŞİD, ister PKK, ister IRAK, ister emperyalist güçlerden, hangisi tarafından gelirse gelsin şiddetle kınadığımızın altını çizmek istiyoruz. Terörle uğraşmanın bir tek yolu var. Birlik, beraberlik, kardeşlikten başka bir yol bilmiyorum ben. O birlik, bu devletin tek vatan olduğunu getiriyor. O birlik, bu bayrağın tek bayrak olduğunu getiriyor. O birlik, bu milletin tek millet olduğunu getiriyor ki; o milletin adı Türk Milletinden başkası değildir. O birlik, minarelerimizden yükselen ezan sesinin hiçbir zaman dindirilmeyeceğini gösteriyor” dedi.

Mithat Cemal Kuntay'ın "On Beş Yılı Karşılarken" şiirinden "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizesini okuyarak konuşmasına devam eden Başkan Tahir Şahin’in son sözleri ise “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” oldu.

Başkan Tahir Şahin’in konuşmasının ardından yemek duası okundu. Ezan’ın okunmasıyla birlikte yaklaşık 7 bin kişi, kendilerine ikram edilen çorba, güveç, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı. İftar sofrasına girişte gül suyu ile karşılanan davetlilere Osmanlı şırası da ikram edildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Battı Çıktı’da Işık Göründü05 Şubat 2024 Pazartesi 15:20
  • Menemen Belediyesi Agroexpo’ya Hazır25 Ocak 2024 Perşembe 17:46
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Menemen’de Zafer Coşkusu31 Ağustos 2023 Perşembe 11:30
  • Menemen’e iki İZBAN durağı kazandıracağız25 Ağustos 2023 Cuma 14:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894