• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Menemen Zabıtasından Fiyat Denetimi

Menemen Zabıtasından Fiyat Denetimi
Menemen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde ‘6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri’ gereğince denetimler yapıyor.

Menemen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız kazanç sağlayanlara karşı son dönemlerde özellikle temel gıda ürünlerinde artan fahiş fiyatların önlenmesi adına marketlerde gramaj, etiket, stokçuluk ve fiyat denetimi yaptı. Denetimde büyük çoğunlukla herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. 

Menemen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde ‘6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri’ gereğince denetimler yapıyor.

Bu kapsamda zabıta ekipleri, işletmelerde gıda ürünlerinde perakende satışa arz edilen ürünlerin etiketini veya fiyat tarifesini asıp asmadıklarını, eksik gramda ürün satıp satmadıklarını ve etiketteki fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti.

İlçe merkezindeki esnafın, fahiş fiyatlara karşın duyarlı olduğu gözlendi.  Tüketiciyi aldatmaya ve fahiş fiyattan satış yaparak haksız kazanç sağlamaya yönelik satış yapanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem yapılmak üzere tespit tutanakları düzenlendi.

Ekiplerin düzenli olarak sahada denetim yapacağını ifade eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ”Halkımızın aldatılmaması ve vatandaşlara fahiş fiyattan ürün satılmaması ile ilgili tedbirleri hep beraber alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği  üzere milletimizi mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz rutin kontrollerini artırdı. Yapılan denetimde Menemen esnafımızın bu konuda duyarlı olduğunu gözlemledik. Konuyla ilgili bize gelecek olan tüm şikâyetlerin anında gereğini yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

BİZE ULAŞIN

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşlara daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda hizmet verilmesi amacıyla denetimlerin 7/24 esasına göre aralıksız bir şekilde devam edileceği, kanun hükümlerine riayet etmeyenlerin 444 80 08 ve Alo 153 numaralı Belediye Çağrı Merkezine bildirilmesi durumunda ilgiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı belirtildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894