• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Menemen Bir Türkiye Gerçeği

Menemen Bir Türkiye Gerçeği
Menemen Belediyesi tarafından yaptırılan Günerli Mahalle Konağı, Günerli Camii Minaresi ve Atatürk Büstü’nün açılış töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen’in Türkiye’nin gerçeklerini ortaya koyan yüzünden bahsetti.

Menemen bir Türkiye Gerçeği

 

Menemen"in Günerli Mahallesi"nde Muhtarlık Konağı, Minare Camii ve Atatürk Büstü birlikte açıldı.

 

Menemen Belediyesi tarafından yaptırılan Günerli Mahalle Konağı, Günerli Camii Minaresi ve Atatürk Büstü"nün açılış töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen"in Türkiye"nin gerçeklerini ortaya koyan yüzünden bahsetti.

Atıl durumdaki Günerli Mahalle Konağını yıkıp yerine yenisini yapan, 17 yıldır minaresiz hizmet veren Günerli Camii"ne 25 günde minare kazandıran Belediye Başkanı Tahir Şahin, Muhtarlık binası ile Günerli Camii arasında Atatürk Büstü"nü hizmete açmaktan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün bir torunu olarak büyük onur duyduğunu söyledi.

Başkan Şahin konuşmasında şöyle dedi; “Mübarek Cuma gününde minaremiz bir tarafta, Mahalle Konağımız bir tarafta, Atatürk Büstümüz ikisinin arasında. Türkiye bu. Türkiye gerçekten Müslüman bir ülke olması münasebetiyle, aynı zamanda yönetim biçimini Mustafa Kemal Atatürk"ün çizdiği aydınlık, laik yolda yürümeye devam edecektir. Bu anlayışla 1999"da nasıl göreve geldiysek, bugüne kadar nasıl başarılı hizmetler yürüttüysek, aynı anlayışta devam edeceğiz” dedi.

Başkan Şahin"den Camii ve Cem Evi müjdesi!

Konuşmasında Menemen"de Camii"lere verdikleri desteklerden bahseden ve Emiralem"de yeni bir Camii inşaatına başladıklarını müjdeleyen Başkan Şahin, Alevi vatandaşlara da aynı hizmeti sunduklarını hatırlatarak, “Menemen"de nasıl Cem Evi açtıysak, Ulukent"te de yakın bir zamanda Cem Evi inşaatına başlayacağız. Günerli"de nasıl minareyi bitiriyorsak, Cem Evi inşaatını da öyle bitireceğiz” dedi.

Şahin: “Yaptık mı böyle adam gibi bir şey yaparız!”

2009 seçimleri sonrasında muhtarlarla yaptığı toplantıda, Günerli"de minaresiz Camii olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını, muhtar ve mahalle sakinlerinin yıllarca uğraşmalarına karşın gerçekleştiremedikleri minareyi 25 günde hizmete açtıklarını açıklayan Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuşmasına şöyle devam etti, “Hizmette cesaret yoksa bu makamlara gelmeyeceksiniz. 3 dönemdir bu cesaretle bu makamlara geldik, bu cesaretle bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Minareyi nasıl yaptıysak, kötü durumdaki Muhtarlık Konağı"nı da tamirat yapmak yerine yenisini yapmayı tercih ettik, biz böyleyiz. Yaptık mı böyle adam gibi bir şey yaparız. Hem çevre duvarı ve düzenlemesiyle, muhtarlık binası, kahvehanesi ve marketi ile böyle bir tesis ortaya çıkarırız. Mahalle Konağımızın, Minaremizin ve Atatürk Büstü"müzün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizim işimiz Menemen, gücümüz Menemen. Sevgi kazanacak diyorum.”

Kaymakam Subaşı: “Misak-ı Milli sınırları içerisinde kardeşçe yaşayacağız.”

İhtiyaçlara cevap vermeyen tesisleri düzeltmek, insanlarımızın müşterek olarak kullanabileceği, ihtiyaçlarına cevap verebilecek, onlara saygınlık kazandıracak tesisler yapmanın herkesin görevi olduğunu ve Menemen Belediyesi"nin çok kısa sürede tamamladığı çalışmaları takdire şayan bulduğunu ifade eden Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı konuşmasında şöyle dedi, “Türkiye Cumhuriyeti nitelikleri ile demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti din ve vicdan özgürlüğüne, insanların yaşama özgürlüğüne her zaman saygı duymuştur. Bu geçmişte de böyleydi, bu gün de böyle ve yarın da böyle alacak. Misak-ı Milli sınırları içerisinde kardeşçe yaşayacağız. Herkesin vicdanına, düşünce inancına, kanaatine karışmadan, toplum düzenini bozmadığı sürece onları Devlet olarak desteklemek suretiyle mutlu yaşamalarını sağlamak zorundayız. Dışarıdan yada içeriden kim ne yaparsa yapsın, bizi toplum içerisinde ırksal yada dinsel ayrıma teşebbüs edenler muvaffak olamayacaktır” dedi.

İlçe Müftüsü: “Müslüman camisine güzel bakmalıdır”

Töreni sunan Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan"ın “Örnek bir din adamı” sözleriyle kürsüye davet ettiği Menemen İlçe Müftüsü Birol Nurlu ise konuşmasında; Camilerimizin, Yüce Rabbimizin "Orası benim evimdir" dediği Suudi Arabistan"da Mekke"de bulunan Kâbe-i Muazzama"nın birer şubeleri olduğunu ifade ederek, “Bundan dolayıdır ki; bir Müslüman camisine güzel bakmalıdır. Biz de geldiğimiz günden beri bu anlayış içerisinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu hizmetlerimizde bize Belediye Başkanımız çok katkı yaptı. Başta Merkez Mahkeme Camii olmak üzere Camilerimizin dış cephe boyalarının yapılmasında, çevre düzenlemesi ve eksik olan minarelerin tamamlanmasında destek veriyor. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Plaketli Teşekkür…

Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Günerli Camii minaresini yapan minare ustası Muzaffer Alptüzün"e plaket sundu. Başkan Şahin, minare inşaatına demir ve çimento katkısında bulunan işadamı Ekrem Sarıgöl"e ise plaketini, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ile birlikte verdi. Kaymakam Turgut Subaşı daha sonra, İlçe Müftülüğü tarafından hazırlatılan plaketi Belediye Başkanı Tahir Şahin"e takdim etti. Günerli Muhtarı Erkan Er de Mahallesine hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Tahir Şahin"e plaket ve çiçek sunarak teşekkür etti.

Dualar eşliğinde kurban kesilerek yapılan Günerli Camii Minaresi açışının ardından, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ve Belediye Başkanı Tahir Şahin öğle namazını vatandaşlarla birlikte Günerli Camii"nde kıldılar. Törene katılan vatandaşlara, tavuklu pilav ve ayran ikramı da yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Menemen Çıkarması17 Şubat 2024 Cumartesi 10:43
  • Türkiye’de İlk Kez Menemen’de12 Şubat 2024 Pazartesi 10:36
  • Battı Çıktı’da Işık Göründü05 Şubat 2024 Pazartesi 15:20
  • Menemen Belediyesi Agroexpo’ya Hazır25 Ocak 2024 Perşembe 17:46
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894