• BIST 9490.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi’nde Önemli Adım

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi’nde Önemli Adım
Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi'nin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılması, işletilmesi ve devri projesinin yapım dönemi müşavirlik hizmeti 25 Nisan'da ihale edilecek

MENEMEN-ALİAĞA-ÇANDARLI OTOYOLU PROJESİ’NDE ÖNEMLİ ADIM

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi'nin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılması, işletilmesi ve devri projesinin yapım dönemi müşavirlik hizmeti 25 Nisan'da ihale edilecek. Projenin yapım işi ihalesi ise önceden duyurulduğu gibi kapalı teklif usulüyle 15 Şubat’da yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin projenin yapım dönemi müşavirlik hizmeti ihale ilanı 19 Ocak 2017 tarih ve 29953 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi müşavirlik hizmeti alım ihalesi için geçici teminat tutarı 3 milyon lira, dosya satış bedeli ise 10 bin lira olarak açıklandı.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi'nin YİD modeli ile yapılması, işletilmesi ve devri projesinin yapım dönemi müşavirlik hizmeti için ihale, 25 Nisan 2017 günü saat 14.30’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Yücetepe/ANKARA B-Blok 3.Kat İşletmeler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda, İhale Komisyonu huzurunda kapalı teklif alma usulüne göre yapılacak.

YAPIM İHALESİ 15 ŞUBAT’TA

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında kapalı teklif usulüyle yapılacak ihale 15 Şubat’ta yapılacak. İhale için geçici teminat tutarı 25 milyon lira, dosya satış bedeli ise 50 bin lira olarak açıklandı.

BAKAN ARSLAN PROJE İÇİN NE DEMİŞTİ?

3 yıl içerisinde projenin bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, otoyolun 76 kilometrelik bir proje olduğunu ifade ederek, "İzmir - Çandarlı otoyolu özelikle Nemrut, Menemen, Aliağa, Çandarlı arasındaki çok yoğun trafiğin yaşandığı yaklaşık günde 60 bin trafiğin olduğu adeta trafiğin keşmekeşinin olduğu bölgeye yapılacak. İzmir'den Menemen'e kadar olan yaklaşık 16 kilometrelik kısmını otoyol standardında bitirmiştik. Menemen'den sonra Nemrut Körfezi Aliağa'yı da içerisine alacak ve Çandarlı Limanı'na kadar gidecek 76 kilometrelik projeyi de 3 yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894