• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

MCBÜ’nün Sarayevo Çıkartması

MCBÜ’nün Sarayevo Çıkartması
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sarayevo’da “Yeni Ekonomik Trendler ve İş Fırsatları” konulu “2. Uluslararası İşletme ve Ekonomi Kongresi”ne imza attı.

MCBÜ’NÜN SARAYEVO ÇIKARTMASI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’nin katkıları ile Uluslararası Sarayevo Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Yeni Ekonomik Trendler ve İş Fırsatları” konulu “2. Uluslararası İşletme ve Ekonomi Kongresi”, Sarayevo’da gerçekleştirildi.

Kongreye Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Coşkun Çılbant, CBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, yüksekokul müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, “Kongrenin amacı; iş fırsatlarının değiştiği ve rekabetin de bu ölçüde acımasızlaştığı günümüzde, ekonomi alanındaki değişimleri ve bu değişimlerin etkilerini inceleyen değerli akademisyenlerin görüşlerini paylaşmalarına olanak sağlamaktır. Kongre süresince, ülke ekonomilerinin gelişimine katkıda bulunacak girişimcilik, girişimcilerin finansmanı, yenilikçi üniversite, kamu özel sektör işbirlikleri, terör, şiddet ve göç olaylarının ülke ekonomilerine etkileri, gelir dağılımı, şirket birleşmeleri gibi birçok ekonomik ve sosyal alandaki önemli sorunları bir kez daha dile getirmek ve sorunlara ilişkin çözümler geliştirmektir. Bu konularda araştırmalarını paylaşan akademisyenlere değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu kongre bir ekip çalışması ürünüdür. Kongrenin gerçekleşmesine katkı sağlayan öğretim üyelerine ve araştırma görevlilerine teşekkür ederim. Kongre çalışmalarında emeği geçen değerli Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’e ve organizasyonda yer alan meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Kongrenin tüm katılımcılara ve konu ile ilgili çalışma yapanlara faydalı olmasını dilerim” diye konuştu.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, “İlki 2015 yılında düzenlenen kongremizi, bu yıl  “Yeni Ekonomik Trendler ve İş Fırsatları Teması” ile düzenliyoruz. İletişim ve bilgi teknolojilerindeki gelişim sayesinde artık tüm dünya rekabet halindedir. Şirketler faaliyetlerini plânlarken, bir yandan tüketici tercihlerindeki değişimleri dikkate almak, bir yandan da iç ve dış piyasalarda meydan gelen değişimleri yakından izlemek zorundadırlar. Değişen ekonomik düzen, işletmeleri en iyi olunan alanlara odaklanma, ekonomik dalgalanmalara karşı esnek plânlar yapma ve maliyetleri etkili bir şekilde düşürme yönünde tercihe zorlamaktadır. Elektronik iletişim ve sanal yapılar, tüm ekonomi oyuncularını yeniden şekillendirmektedir. Teknoloji globalleşmeyi hızlandırırken, rekabetin kaynağı verimliliğe bağlanmaktadır. Bu dönemde daha düşük maliyetli işgücünün, daha iyi bir finansal ortamın ve yurt içi üretim inovasyonlarının hızlı yükselmesi, yerli üretimin canlanması için yapılacak çalışmalar ülkeler için hayati öneme sahiptir. Bu kapsamda bu alanda çalışan bilim adamlarının çalışmalarını paylaşma ve fikir alışverişinde bulunmalarına olanak sağlayan kongrelerin de önemi giderek artmaktadır. Kongre’de girişimcilik, girişimcilerin finansman imkânları, yenilikçi üniversiteler, işletmelerin denetimi, kamu-özel sektör işbirlikleri gibi iş hayatını ve ülkeleri yakından ilgilendiren bir çok konu ele alınacaktır. Bu kapsamda kongremize 48 üniversite ve 1 devlet kurumu (Makedonya) katılmış olup toplamda 154 bildiri sunulacaktır. Bu vesile bu geniş katılımdan dolayı memnuniyetimi dile getirirken, söz konusu alanlarda araştırma yapan değerli akademisyenlere de yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ederim. Kongre ortakları Sakarya Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Uluslararası Sarayevo Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederim. Kongrenin tüm katılımcılara ve konu ile ilgili çalışma yapanlara faydalı olmasını dilerim” dedi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894