• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

MCBÜ Senatosu’ndan Almanya’ya Kınama

MCBÜ Senatosu’ndan Almanya’ya Kınama
Almanya Federal Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili aldığı karara karşı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu Kararı kınadı.

MCBÜ SENATOSU’NDAN ALMANYA’YA KINAMA

Almanya Federal Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili aldığı karara karşı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu 06.06.2016 tarihinde toplanarak, aşağıdaki kınama bildirisini oy birliği ile kabul etti.

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI

Celal Bayar Üniversitesi Senatosu’nda alınan karar şöyle;

“Almanya Federal Parlamentosu sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyecek bir kararı kabul etti.

Konuyla ilgili; Osmanlı Devleti’nin 1915-1916 yıllarında yürüttüğü dava ve soruşturmaları, Malta takipsizlik kararını, çeşitli ülkelerin bilim adamlarının yaptığı çalışma ve tespitleri dikkate almadan kabul edilen karar gerçekleri yansıtmamaktadır.

Olay Osmanlı Devleti ile Almanya’nın kader birliği ettiği 1. Dünya Savaşı sürecinde; Osmanlı Devleti vatandaşı bazı Ermenilerin ihtilâlci komiteler oluşturarak, Çarlık Rusya’sının teşvik ve desteği ile asker ve sivil halka karşı artan saldırı ve katliamları nedeniyle tehcire, yani zorunlu göçe tabi tutulmalarından ibarettir. Bunun adı soykırım değil; savaş halidir ve meşru müdafaadır.

“Soykırım” kararını kabul eden Almanya, Namibya’da yaşayan Herero ve Nama halklarını kitlesel olarak katletmiş, 2. Dünya Savaşı’nda da Holokost suçlamasıyla Nürnberg Uluslararası Askeri Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış, 1 Ekim 1945 tarihinde soykırım suçu sabit görülerek mahkûm edilmiştir.

Başta Suriye ve Irak olmak üzere, dünyanın gözü önünde gerçekleşen örtülü soykırımı görmezden gelenler, 101 yıl öncesinde soykırım arama hakkına sahip değildir. Soykırım arayacaklarsa, kendi tarihlerinde yeteri kadar malzeme vardır.

Tarihi olayları tüm açıklığıyla ortaya çıkarmak siyasetçilerin değil, bilim adamlarının görevidir.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu olarak; kendini mahkeme yerine koyarak yetki gaspı yapan, kendi zulümlerine ortak arayan Almanya Federal Parlamentosu’nun kararını şiddetle kınıyoruz.” / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894