• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Mavi körfez için deniz dibi tarandı

Mavi körfez için deniz dibi tarandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, deniz ve kıyı temizliği konusunda İzmir halkına sorumluluk bilincini ka
MAVİ KÖRFEZ İÇİN DENİZ DİBİ TARANDI
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, deniz ve kıyı temizliği konusunda İzmir halkına sorumluluk bilincini kazandırmak, çevreye olan duyarlılığı arttırmak ve farkındalık yaratmak için İzmir Pasaport İskelesi’nde ‘Deniz Temiz, İzmir Temiz’ etkinliği düzenlendi. Deniz Polisi Sualtı Timi, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Dalış Timi ve Engin Deniz ve Doğa Sporları Sporları Merkezi’nin görev aldığı etkinlikte, denizden çıkanlar  hem dalgıçları hem de İzmirlileri şaşırttı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı,  Konak Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte, dalgıçlar Konak Pier ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki bölgeye daldı. Deniz dibinden klozet, ütü masası, oturma bankı, sandalye, cam ve pet şişe çıkarıldı. Ayrıca uzun süredir kayıp olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki adet BİSİM kiralık bisiklet de denizde bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, devam eden dava sürecinde delil olarak kullanmak üzere bisikletleri teslim aldı. Halk, denizden çıkarılıp sergilenen eşyaları merakla ve şaşkınlıkla izledi. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin yaptırdığı çifte kürek de etkinliğe renk kattı.
 
“AMAÇ ALGI YARATMAK”
‘Deniz Temiz, İzmir Temiz’ etkinliğine katılan İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, denizi temiz tutmak için yapılan bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, İzmir’in kalbi olan Pasaport İskelesi’nde düzenledikleri etkinlikle,  denizi ve çevreyi kirletmemek için güçlü bir algı yaratmak istediklerini söyledi. Öztürk, “Hepimizin hayali, bir zamanlar mavi sularında kulaç atılan İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirmek. Bu yönde yerel yönetimler çalışıyor. Ancak asıl görev İzmir halkına düşüyor. Denize atılan bu nesneleri görenler, daha dikkatli davranacaktır. Önemli olanın temizlemek değil kirletmemek olduğu bilinciyle İzmirlileri, Körfezimize, denizimize, kıyılarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu etkinliklerle bu bilinci bir nebze de uyandırıyorsak, ne mutlu bize.  Etkinliği icra eden Deniz Polisi Sualtı Timi’ne, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Dalış Timi’ne, Engin Deniz ve Doğa Sporları Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğin sonunda İzmir Liman Başkanı Mustafa Çalışkan, Deniz Liman Şube Emniyet Müdürü Mehmet Başer, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’ndan Binbaşı Şenol Cihan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez Denetim Ekibi’nden İbrahim Evren, Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yaşar Arslanboğa, Engin Deniz ve Doğa Sporları Merkezi Kurucusu Engin Palaoğlu’na plaket verildi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894