• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

Magandalara TEPKİ

Magandalara TEPKİ
Saadet Parti Foça ilçe Başkanı Selahattin Şen Foça'nın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Beşkapılar Kalesinin Surlarına şehir magandaları tarafından boya ile anlamsız yazılar yazılmasına tepki gösterdi.

ŞEHİR MAGANDALARINA TEPKİ

Saadet Parti Foça ilçe Başkanı Selahattin Şen  Foça'nın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Beşkapılar Kalesinin Surlarına şehir magandaları tarafından boya ile anlamsız yazılar yazılmasına tepki gösterdi. Sur Beşkapılar  olarak bilinen Antik Kale'nin tarihine değinen Şen''  Sur Beşkapılar  Michel Paleoloc tarafından 1275 yılında Cenevizli Manuel Zacharna'ya verilmiş ve zaman içerisinde Cenevizliler tarafından surları onarılmıştır. Phokaia'nın 1455 yılında Osmanlı topraklarına katılmasından sonra surlar onarılarak bugün dokuz tanesini ayırt edebileceğimiz kulelerle donatılmıştır. Beş Kapılar' da bugün Açık hava Tiyatrosu olarak kullanılan bölüm ise 'kayıkhane' idi. Giriş kapısının üzerinde yer alan yazıta göre, bu onarımı Kanuni Sultan Süleyman'ın 1533-1541 yılları arasında Saruhan Sancak Beyliği yapan oğlu Sultan Mustafa Han'ın oduncusu Silahtar İskender Ağa 1538-1539 yıllarında yaptırmıştır''dedi. Belkide dünyada bir  eşi benzeri daha  bulunmayan  anik kale'nin  durumu içler acısıdır diyen Şen'' Antik kalemizin surlarına kimliği belirsiz   şehir magandaları tarafından anlamsız yazılar yazılıyor, Sur dipleri tuvalet olarak kullanılıyor  tarihe saygısızlık yapıldığı gibi Foça en önemli tarihi değerini koruyamadığı için turizmde maalesef  prestij kaybediyor''ifadesinde bulundu.

TARİHİ KALE KARANLIKLAR İÇERİSİNDE
Tarihi antik kalesi olan hemen hemen her şehirde  tarihi değerlerin geceleri  spot ışıklarla   aydınlatıldığını  kaydeden Şen''  tarihi değerlerin aydınlatılması sayesinde bir nebzede olsa şehir magandalarından korunduğu gibi turizm kentlerinde görsellik açısından önem taşımaktadır ''dedi. Foça'nın da bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Şen'' Ben buradan yetkilileri göreve davet ediyorum Beşkapılar kalesi yeniden aydınlatılsın, gerekirse bir kale görevlisi tayin edilsin tarihi değerimiz şehir magandaların  çirkin saldırılarından ve tarihi değerimizi tuvalet olarak kullanan saygısızlardan korunsun ''dedi. 

ALO DERDİM VAR!

sorun varsa çözelim

Alo Derdim Var !

-yetkililer sorunlarınıza kulak mı tıkıyor.

-bugün git yarın gel mi diyorlar?

-derdinizi anlatmaktan dilinizde tüy mü bitti !

-kendinizi çaresiz mi hissediyorsunuz

 

ANLAT DERDİNİ DÜNYA DUYSUN…

ÇAĞIRIN HABER YAPALIM…

ÇARE OLALIM

 

ALO YARDIM EDİN HATTI!

7 GÜN 24 SAAT HİZMETİNİZDEYİZ

ÇAĞIRIN HABER YAPALIM…

DERDİNİ DÜNYA DUYSUN…

HEMEN ARA… ÇÖZELİM

GSM :     0 533 443 99 78

E- Mail : [email protected]   

 

              ALO DERDİM VAR!

    “Dünyayı Ayağa Kaldırıyoruz”

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894