• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Maçı Hak Eden Aliağa Petkim'di

Maçı Hak Eden Aliağa Petkim'di
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ Spor Toto Türkiye Kupası 8’li finalinde Beşiktaş Milangaz ile Aliağa Petkim arasında oynanan maç sonrası iki takımın antrenörleri düzenlenen basın toplantısına katıldılar.

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ BAŞANTRENÖRÜ ERGİN ATAMAN,” MAÇI HAK EDEN TARAF ALİAĞA PETKİM’Dİ.”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ Spor Toto Türkiye Kupası 8’li finalinde Beşiktaş Milangaz ile Aliağa Petkim arasında oynanan maç sonrası iki takımın antrenörleri düzenlenen basın toplantısına katıldılar.

Basın toplantısında ilk sözü alan Beşiktaş Milangaz’ın başantrenörü Ergin Ataman, maçın ilk 15 dakikasında istedikleri, hazırlandıkları gibi oynadıklarını söyledi. Ataman, sözlerine şöyle devam etti; “Bir tek maçın ilk 15 dakikasında istediğimiz basketbolu oynadık. O dönemde içerden, dışarıdan faul problemine soktuk rakibimizi ve iyi hücum ettik. Ama ondan sonra Aliağa Petkim’in uzunlarının faul problemi ile dışarı çıkması sonrasında kısalara dönmeleri, Ümit Sonkol’u beş, Orhan’ı da dört numaraya sokmaları ile düzen dışına çıktık. Bizim dengemiz bozuldu. Adam paylaşamadık. Aslında alan savunması tutar gibi oldu ama ondan erken vazgeçtik. Sonra da son 25 dakika en kötü basketbolumuzu oynadık. Sonuçta bugün maç başındaki faul problemlerine girmesine rağmen maçı hak eden taraf Aliağa Petkim’di. Kapasitesinin üzerinde oynadı. Maçın bitmesine 5 dakika kala 7 sayı öne geçtiler. Geriden gelip bu farkı yapmak önemli. Ancak biz iyi reaksiyon verdik. Kritik sayılar bulduk, şans bize güldü.”

Oynadıkları oyunun kendilerini tatmin etmediğini söyleyen Ataman, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu basketbol ile yarı finalde işimizin zor olduğunu söylemek istiyorum. Her takımın kötü günü vardır. Morrison bugün inanılmazdı özellikle hücumda, Hawkins son dakikalara kadar kötü oyun sergiledi. Dediğim gibi maç rakibimizin hakkıydı ama biz kazandık.”

Aliağa Petkim başantrenörü Burak Bıyıktay ise herşeye rağmen Beşiktaş Milangaz karşısında iyi oynadıklarını ve maçı kazanmayı hak ettiklerini belirtirken, “İlk devre oyuna savunma olarak giremedik. Biraz yumuşak kaldık. Uzunların faul problemine girmesi bizi zorladı. Fakat ikinci yarıda iyi savunma ile kazanma noktasına geldik. Sonuçta kazanan rakibimiz oldu. Onları tebrik ediyorum. Biz bazı şeyleri ispat ettik. İyi organizasyon ile neler yapılacağını gösterdik ve gösteriyoruz. Bunu herkes görüyor. Hiçbir takıma özellikle Euroleague seviyesindekilere kolay kolay boyun eğmedik. Bizim için mutluluk veren budur. Artık lige bakacağız. 3 önemli maçımız var. Hedefimiz play-off’un içerisinde yer almaktır” diye konuştu.

İzmir ekibinin tecrübeli oyuncusu Ersin Görkem ise; “İyi mücadele ettik. Kazanan taraf olabilirdik. İlk ve ikinci periyotta uzunlarımız faul problemine girdi. Bir oyuncu olarak kimseyi suçlamak istemem. Biz sonuna kadar mücadele eden bir takımız. Maçtan sonra tüm takım arkadaşlarımı kutladım. Büyük takımların böyle turnuvalarda avantajları oluyor. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde önemli 3 maç var. Play- off hedefimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894