• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz Tiyatrosu Dikili'de Ayakta Alkışladı

Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz Tiyatrosu Dikili'de Ayakta Alkışladı
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aralık Ayı Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte sahnelenen

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aralık Ayı Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte sahnelenen ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz’ adlı tiyatro gösterisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Dünyaca ünlü Türk yazar Muzaffer İzgü’nün yazdığı ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz’ isimli tiyatro oyununu Çandarlı’da sahneleyen Urla Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro Topluluğu üyeleri, performanslarıyla göz doldurdu.

YOĞUN İLGİ

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Aralık Ayı Sanat Etkinlikleri kapsamında Dikili Belediyesi Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu'nda perdelerini açan ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz’ isimli tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz Ağustos ayında sonsuzluğa uğurladığımız dünyaca ünlü yazar Muzaffer İzgü'nün kaleme aldığı, Eylem Yaman Şen'in de yönetmeliğini üstlendiği oyunu Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun,  Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Yolcu Bilginç, Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Remzi Yaradan, Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Başaran, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen ve çok sayıda vatandaş izledi.

43 YAŞINDA BEKÂR BİR KIZIN EVLİLİK UMUTLARI

İki perde olarak sahneye konulan oyunda; eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce 43 yaşındaki hiç evlenmemiş kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz ve umutsuz kızın yaşadıkları sahneye yansıtıldı. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun da, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıklar mizahi bir dille gözler önüne serildi.

“YOLCU BİLGİNÇ’E VE MUSTAFA BAŞKANA AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Gösteri sonrasında Urla Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro Topluluğu üyeleri adına teşekkür konuşması yapan oyuncu Seyfettin Şen, Çandarlı’da olmaktan, Dikilili sanatseverler ile buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Burada bizleri buluşturan iki güzel insana teşekkür etmek istiyorum. İlk olarak Bademler köyünden hemşerimiz Bademler Türkmen Tahtacı Kültürü’nün ve halkının doğal lideri Yolcu Bilginç’e, ikincisi de sizlerin daha çok tanıdığı güzel bir insan olan Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu iki güzel insan bizleri Dikili'de sizlerle buluşturdu. Çandarlı'daki bu güzel salonu bizlere açtı. Şoföründen teknik personeline kadar herkes bizi gönülden, candan ağırladı. Tabi ki bu güzelliğin,  Mustafa Başkan’dan yansıyan bir güzellik olduğunu biliyoruz. Huzurlarınızda şahsım, ekibimiz ve tüm sanatseverler adına sanatın ve sanatçının dostu Sayın Başkanımız Mustafa Tosun'a ve Yolcu Bilginç’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Böyle güzel insanlar oldukça sanat ışığımız hep aydınlık kalacaktır” dedi.

“EMEKLERİNİZİ SEVGİYLE BURAYA GETİRDİNİZ SAĞ OLUN VAR OLUN”

Oyuncu Seyfettin Şen’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Bademler halkının yıllardır ödün vermeden sürdürdüğü Cumhuriyet ve aydınlanma mücadelesinin Türkiye’ye örnek olduğuna vurgu yaparak, “Burada teşekkür edilmesi gereken biri varsa sizlersiniz, Bademler Köyü halkıdır. Emeklerinizi, sanatınızı sevgiyle buraya getirdiniz sağ olun, var olun. Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği yöneticilerine, oyuncularına sanatı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bizleri onore ettiniz. Bu anlamlı günün oluşmasında katkısı olan başta sevgili dostumuz, arkadaşımız Yolcu Bilginç olmak üzere, çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Dikili’de sanatın ışığı hiç sönmeyecek ve biz Dikili Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdiğimiz desteği hiçbir zaman eksiltmeyeceğiz " dedi.

Kahkaha ve bolca alkışa sahne olan gece, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un, oyunun yönetmeni Eylem Yaman Şen ve ekibine günün anısına çiçek ve Dikili Belediye Kültür Yayınları arasında yer alan kitapları takdim etmesi ile son buldu. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894