• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Küçük Bilim İnsanları İşbaşında

Küçük Bilim İnsanları İşbaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, çocukların erken yaşlarda bilim ve teknolojiyle tanışması adına önemli bir projeye imza attı

KÜÇÜK BİLİM İNSANLARI İŞBAŞINDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, çocukların erken yaşlarda  bilim ve teknolojiyle tanışması adına önemli bir projeye imza attı.  Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin işbirliğiyle Foça'da düzenlenen "Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları" etkinliği kapsamında okul öncesi çağdaki çocuklar, kurulan 20 ayrı istasyonda bilimsel deney ve gözlemler yaptı. Foçalı minikler hem öğrendi, hem eğlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzelman Anaokulları, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi, geleceğin bilim insanlarına ışık tutacak bir proje için el ele verdi. Okul öncesi çağı çocuklarının bilimsel ve teknolojik gelişmelerle tanışmaları, etkileşimde bulunmaları ve bilimsel olayları sorgulamalarını hedefleyen, "Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları" etkinliği, Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında 20 farklı istasyon kuruldu. Çocuklar her bir istasyonda bilimsel deneylere katıldı, ilgi çekici gözlemler yaptı.   

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri de eğitim çalışmasında yer alarak projeye katkı koydu.

MİNİKLER AZİZ SANCAR'IN İZİNDE

Etkinliğe katılan minikler mikroskopla hücreleri inceledi, doktorların kullandığı stetoskop cihazıyla, birbirinden ilginç sürüngenlerle, robot hayvanlarla, manyetik solucanlarla tanıştı. Eğlenceli deneylerle bilim dünyasında keyifli bir yolculuk yapan çocuklar, eğlenirken öğrenmenin ayrıcalığını yaşadı. Etkinlik kapsamında kurulan istasyonlardan biri ise "Küçük bilim insanları Aziz Sancar'ın izinde" adını taşıyordu. Burada okul öncesi çağı çocuklara Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın bilime yaptığı katkılar hakkında basit ve temel bilgiler verildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı da etkinliğe katılarak yapılan deneyleri çocuklarla birlikte izledi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894