• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Koruyucu Aile Tanıtıldı

Koruyucu Aile Tanıtıldı
İzmir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından “Profesyonel Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı” Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

ALİAĞA"DA PROFESYONEL KORUYUCU AİLE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

 

ALİAĞA"DA KORUYUCU AİLE TANITILDI

 

 

İzmir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından “Profesyonel Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı” Atatürk Kültür Merkezi"nde gerçekleştirildi

Toplantıya  Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu"nu temsilen Malatya çocuk Yuvası Şermin Keskin başak, Afyon çocuk yuvasından Emine sağlam, Isparta çocuk Yuvasından Yasin Özdemir, Siirt Çocuk yuvasından M. Gökhan Marakçı, Yozgat çocuk yuvasından Fazlı Keskin Kilis Çocuk yuvasından H. İbrahim Panto katıldılar.

Toplantıda Korucu Aile sitemi hakkında hazırlanana slayt sunum gösterildi. Ayrıca Evlerinde kimsesiz çocuk yada bakıma muhtaç çocukların nasıl bir yasal çevrede olacağı ve bakıcıların üstleneceği yasal sorumluluklar değerlendirildi.

Atatürk Kültür Merkezi"nde gerçekleştirilen koruyucu aile  eğitim programı kapsamında katılımcılara korunmaya muhtaç çocukların bir kuruluş yerine koruyucu aile hizmetlerinden yararlanması konusunda çeşitli bilgiler verildi.

 İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Türkiye"nin en köklü kurumlarından birisi olarak, ekonomik, sosyal ve psikolojik yönlerden desteğe korunma ve bakıma gereksinimi olan başta çocuklarımız olmaz üzere tüm yurttaşlarımıza hizmet vermektedir. Sınırlı olanaklar çerçevesinde azami bir gayret ve özveri ile sürdürülen tüm çalışmalarının temel amacı; bu özel ihtiyaç gruplarına en iyi şekilde hizmet sunulmasıdır. Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır çocuklar. Ve inanıyoruz ki; en az toprak erozyonu kadar önemli olan insan erozyonunun önüne geçmek ancak ve ancak toplumsal bir paylaşımla mümkün olabilecektir. Bu nedenle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklar alanında öncelikle hizmet vermeye çalışmaktadır. Bu çalışmalar sırasında korunmaya muhtaç çocukların kuruluş bakımı yerine koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmaları özellikle önem verdiğimiz bir konudur” denildi.

Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakılamayan çocukların kısa veya uzun süreli olarak bakımlarını üstlenen aile ya da kişilerin yanında, devlet denetiminde yetiştirilmeleri olarak tanımlanmakta olan koruyucu aile uygulaması konusu  Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu  temsilcileri tarafından Aliağa"da katılımcılara detaylı olarak anlatıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894