• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Konseyler Aliağa'da Toplandı

Konseyler Aliağa'da Toplandı
İzmir Kent Konseyleri Birliği Büyükşehir’in de dahil olduğu 16 ilçe belediyesi bünyesinde oluşturulan kent konseyleri Ocak ayı toplantısı için Aliağa’da buluştu. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu’nda 4.sü yapılan toplantıya Aliağa Kent Konseyi Başkanı Y

İzmir'in Kent Konseyleri Aliağa"da Toplandı.
www.alfativi.net

İzmir Kent Konseyleri Birliği Büyükşehir"in de dahil olduğu 16 ilçe belediyesi bünyesinde oluşturulan kent konseyleri Ocak ayı toplantısı için Aliağa"da buluştu. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu"nda 4.sü yapılan toplantıya Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, İzmir kent konseyleri başkanları, genel sekreterleri ile kadın meclisi başkanları katıldı.
İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Murat Bakan Büyükşehir belediyesinin de dahil olduğu 16 ilçe belediyesi bünyesinde oluşturan kent konseylerinin İzmir"in çevre sorunlarını yakın takibe aldıklarını belirterek “Aliağa"da yapılmak istenen termik santralin yaratacağı çevre sorunları tüm İzmir"i ilgilendiriyor, İzmir ve bölgesinde çevreyi tehdit altına sokacağı iddia edilen başta Aliağa"daki termik santral olmak üzere Turgutlu Çal dağında çıkarılmak istenen nikel madeni hakkında bilimsel inceleme başlatma kararı aldık” dedi. İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri ve Konak Kent Konseyi Başkanı Adnan Akyarlı da  “Kentin bütünlüğünü ilgilendiren sorunlarla bizi buluşturan Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk" e çok teşekkür ederiz” dedi.
Aliağa"da yapılmak istenen termik santrale ilişkin bilgilendirmeyi Yazar Hüseyin Yurttaş yaparak Kent Konseylerinden çevre felaketine karşı çalışmalarına devem etmesini istedi.  Menemen Kent Konseyi Başkanı Bahadır İnanlı da 10 Şubat 2011 tarihinde Menemen Belediyesi Kültür Merkezi"nde Bakırçay Belediyeler Birliği ve İzmir Kent Konseyleri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Termik santrallere hayır paneli hakkında bilgi verdi.

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek “Aliağa Kent Konseyi olarak güzel çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Düzenli olarak yaptığımız etkinliklere katılımlar her geçen gün artarak devam ediyor. Güçlenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konukları Aliağa"da ağırlamaktan mutlu olduk. Menemen Kent Konseyi ile ortaklaşa hazırlığını yaptığımız Termik santrallere hayır paneline tüm kent konsey ve bileşenlerini davet ediyoruz” dedi. Misyonları gereği Aliağa"nın değerlerini tüm İzmir tarafından görülmesi ve bilinmesi amacıyla bir dizi ziyaret yaptıklarını belirten Öztürk; “İlçemizde PETKİM tarafından kurulacak Ege Rafinerisi hakkında ve PETKİM Petrokimya Holding AŞ çalışma düzeninin tüm Kent Konseyleri tarafından yerinde görülmesini istedik. Ayrıca Gemi sökümcüler Derneği ve Gemi söküm firmalarını yerinde inceleyelim istedik. Belediyemizin Sosyal Marketini ziyaret ettik. Ayrıca Belediyenin Kadın Emeğini Değerlendirme (ALKED) Proje Evi"nde kadınların ürettikleri ürünlerden konuklarımıza hediye ettik. Ayrıca ALKED"in sadece İzmir"de değil tüm ülkede örnek bir proje olması ilçemizin de ayrı bir gururudur” dedi.

Kent Konseyi Başkanları son olarak Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"u ziyaret etti. Başkan Oğuz gerek Kent Konseyi"nin gerekse Gençlik Meclisi'nin önemli çalışmalar yaptığını belirterek; “ Kent Konseyleri tüm yurttaşların ve STK"ların fikirlerini projelerini ortaya koyduğu önemli bir kurumdur. Biz de ortaya çıkan bu fikirlerden en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894