• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Kolektif Hayalgücü Ve Müzik Aynı Sahnede

Kolektif Hayalgücü Ve Müzik Aynı Sahnede
Bergamalıların, ünlü caz müziği sanatçısı Timuçin Şahin önderliğinde dünya müziğinin önde gelen isimleriyle birlikte oluşturdukları Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası muhteşem bir konser verdi

Bergamalıların, ünlü caz müziği sanatçısı Timuçin Şahin önderliğinde dünya müziğinin önde gelen isimleriyle birlikte oluşturdukları Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası muhteşem bir konser verdi. 

“Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi (BKHMM)” ile dünya müziğinin önde gelen isimlerini bir eğitim habitatında buluşturan caz sanatçısı Timuçin Şahin, bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirildiği proje ile müziğin paylaşımını yeniden Bergama’ya taşıdı. BKHMM bünyesinde kurulan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası ise Bergama Kültür Merkezi BerKM’de ikinci konserini verdi.

MİNİK MÜZİSYENLER ORKESTRA YÖNETTİ

Konserde Bergamalı küçük müzisyenlerin içinde Amerikalı müzisyen Owen Hart Jr, Türkiye’nin genç yeteneği elektrik basçı Halil Çağlar Serin ve perküsyon ustası İspanyol Enric Monfort’un da bulunduğu orkestrayı yönetmesi büyük alkış aldı. Konser sırasında Amerikalı opera sanatçısı Talya Westbrook ve elektro akustik müziğin usta ismi Adam Mirza, BKHMM öğrencilerini cep telefonu ile ekrandan görüntülü olarak kutladı.

MODEL OLARAK TÜRKİYE’DE BİR İLK

Konserin ses kayıtlarını, ses ve kayıt mühendisi Alp Turaç’ın yaptığı konser sonunda bir konuşma yapan Timuçin Şahin; “DNA’sında müzik olan Bergamalı çocukların ve yetişkinlerin müzikal ve sanatsal farkındalıklarını arttırmak için tasarlanmış olan Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi’nin 10 haftalık çalışması ile ortaya çıkan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası’nın ikinci konserini veriyor olmamız benim için tarifsiz bir mutluluk. Profesyonel ya da amatör müzisyen ayrımının, yaş, seviye ve müzikal tecrübe bariyerlerinin olmadığı kapsayıcı ve yaratıcı bir orkestra kurguladık. Kolektif Hayalgücü Orkestrası bir model olarak Türkiye’de bir ilk. Dünya üzerinde de Avant-Garde müzik alanında örneği yok. Projemizin amacı yüksek sanatı, kolektif bilinç, doğa ve insan sevgisi ile aynı platformda buluşturmak. Doğayı ve geleceği yok etmeden medeniyeti kurgulamanın mümkün olduğu gerçeğini kanıtlayan Bergama Belediyesi ve Bergama’nın bu güzel, yetenekli insanları ve gurur duyduğum öğrencilerimle güneşe yürüyüşümüz devam ediyor” dedi.

MÜZİK İLE DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİYORLAR

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Bu sahnede gördüğünüz herkes sıra dışı bir iş yapıyorlar. Timuçin Şahin önderliğinde yapılan bu iş ile belki de burada ki çocukların hayatları değişiyor. Timuçin, biz bir şeyler öğrettik belki ama onlardan da bir şeyler öğrendik demişti. Aslında hayatta böyle bir şey. Çok önemli iki sözcük var bu projede. Birisi ‘Kolektif’ diğeri ise ‘Hayalgücü’. Kolektif bir şekilde, ortak bir şekilde, birbirimizle, yanımızdakiyle, arkadaşımızla birlikte hayata karşı mücadele ettiğimizde yaşamı güzelleştirebiliyoruz. Ama bireysel kaygılar peşine düştüğünüzde, kötülük düşündüğünüzde de hayat herkes için çekinilmez oluyor. Ben bu projede binlerce kilometre uzaktan hiçbir maddi karşılık beklemeden, kendi işlerini bırakarak buraya gelen değerli müzik insanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan Gönenç daha sonra Timuçin Şahin ve tüm orkestra müzisyenlerini tebrik ederek, orkestra bireylerinden Bergama eski 2.noteri Özlem Sönmez’e bir buket çiçek verdi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894