• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

KOBİ'leri Destekleyeceğiz

KOBİ'leri Destekleyeceğiz
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB ile Milletler
TÜRK VE DÜNYA KOBİ’LERİNİ HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB ile Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) katkılarıyla kurulan Dünya Kobi Forumu’nun (WSF) küresel ekonomide gelişmekte ve geleceği parlak bir organizasyon olarak çok önemli işleve sahip olduğunu kaydetti. Yorgancılar, “WSF’nin KOBİ’lerin daha etkin hale gelmelerini sağlamak gibi çok önemli bir işlevi var. WSF’nin bu işlevi, KOBİ’leri finansal açıdan güçlendirirken, bağımsızlık ve şeffaflık düzeylerini de artıracak. TOBB ise WSF’yi küresel ekonomiye katkılarından ötürü hep destekleyecek” dedi.
 
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen B20 Türkiye Konferansı’nın, Dünya KOBİ Forumu (WSF) Lansmanı başlıklı oturumunda konuştu. Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin oluşturduğu G20’nin iş dünyasındaki yansıması Business 20 (B20) Türkiye Konferansı ve Dünya KOBİ Forumu’nun (WSF) önemine değinen Yorgancılar, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Terry McGraw ve WSF’ nun kurulmasında emeği geçen diğer herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Öncelikle küresel çapta, WSF’nin KOBİ’lerin daha etkin hale gelmelerini sağlamak gibi çok önemli bir işlev sahibi olduğunu belirtmek isterim. WSF’nin bu işlevi, KOBİ’leri finansal açıdan güçlendirirken, bağımsızlık ve şeffaflık düzeylerini de artırıyor” dedi. TOBB’un, WSF’yi küresel ekonomiye katkılarından dolayı her zaman desteklediğini ifade eden Yorgancılar, “KOBİ’ler, küresel düzeyde, özel sektördeki tüm istihdamın üçte ikisini, net istihdam yaratımının ise yüzde 80’ini, Türkiye’de de KOBİ’ler tüm istihdamın yüzde 82’sini karşılıyor.  TOBB da, söz konusu önem düzeylerine istinaden KOBİ’lerin her zaman destekleyicisi konumundadır” dedi. 
 
KÜRESEL DÜZEYDE KATKI 
Buna rağmen KOBİ’lerin uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde temsiliyet ve önem verilme düzeylerinin yeterince güçlü olmadığının gözlendiğini vurgulayan Yorgancılar şunları söyledi, “Örneğin; 2008 küresel krizinden sonra pek çok yeni finansal düzenleme yapılması konusunda önerilerde bulunan Finansal İstikrar Kurulu (Financial Stability Board)’nun, KOBİ’ler konusunda yeterince temsiliyet sahibi olmadığı ve düzenleme yapmadığı görülmektedir. Bu bağlamda, WSF’nin kurulmasındaki en büyük gerekçelerden biri KOBİ’lerin gelişimi yararına düzenlemelerde ve girişimlerde bulunmaktır. Nitekim, WSF, G20 ve B20 nezdinde Türkiye’nin lokomotifi niteliğindedir ve TOBB, bu yapılanmaya küresel düzeyde katkı sunmaktan gurur duymaktadır.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894