• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Kınık Tarıma Dayalı OSB ye Yatırımcılardan Büyük İlgi

Kınık Tarıma Dayalı OSB ye Yatırımcılardan Büyük İlgi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat'taki Kınık ilçesini ziyaretinde müjdesini verdiğini Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ön başvurular başladı.

KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB YE YATIRIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat'taki Kınık ilçesini ziyaretinde müjdesini verdiğini Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ön başvurular başladı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, 1 milyon 660 bin metrekarelik alanda kurulacak OSB'de yer almak isteyen yatırımcıları beklediklerini söyledi, iki günde 10 başvuru aldıklarını açıkladı

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in ilçesine kazandırmak için uzun süredir üzerinde durduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat 2020'deki Kınık ziyaretinde kurulması talimatını verdiği Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, artık kurulma aşamasına geldi. 15 müteşebbisin başvurusu tamamlandığında resmen kurulmuş olacak olan Kınık Tarım İhtisas OSB'de yatırımcıların ön başvurularının alınmasına başlandı. Önceki gün 4, dün de 6 yatırımcının başvuruda bulunduğu öğrenildi.

EN AZ 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK
Sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Tarım ve Orman Bakanımızın destekleriyle, tıbbi ve aromatik bitkiler tohumu üretimi ve ithalat/ihracat odaklı fide üretimi amacıyla Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcı başvuruları alınmaya başlanmıştır. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun.Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz" diyen Başkan Doğruer, "Kınıklılar, bildikleri iş olan tarımı yapacak. 1000 kişinin istihdam edileceği bu büyük projemiz hayata geçtiğinde Kınık'ın kaderi değişecek" dedi.

CUMHURBAŞKANI, KINIK ZİYARETİNDE ONAY VERMİŞTİ
Kınık Belediyesi olarak, İzmir Valiliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçılar Birliği ve Bergama Ticaret Odası'nın paydaş oldukları bilgisini veren Başkan Doğruer, şunları söyledi:"22 Şubat'ta Kınık'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu büyük hayalimizin gerçekleştirilmesi için müjdeyi ve onayı vermişti. 1 milyon 660 bin metrekare bir alanda çalışma yaptık. İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut Özgener ile irtibat halindeydik. Bakanlık Tarım İhtisas Dairesi Başkanı Deniz Oruç, Bakan yardımcımız Fatih Metin, Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Mahmut Özgener ile  geçen hafta bir toplantı yaptık. Tüm kurumların görüşleri alındı ve start verildi. Belediyemizin arazisine, paydaşlarımızla birlikte, Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Ön başvuruları almaya başladık. Daha ilk gün, 4 müteşebbisin ön başvurusunu aldık. Dün de Kınık'tan 6 arkadaşımız başvuruda bulundu. 15 ön başvuruyu tamamladığımızda yolumuz açılmış olacak."

TARIMLA İLGİLİ ÇOK SAYIDA TESİS OLACAK
Tüm sanayi odalarına, ilçe tarım müdürlüklerine ön başvuru formu gönderilmesine başladıklarını belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Ön başvurular tamamlandıktan sonra yer seçimini yapacağız. Kınıklılar, bildikleri işi yapacak. Bizim tarımdan başka bir iş alanımız yok. Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, birtakım avantajlar kazandıracak. Bakırçay kirletilmeyecek. Bakırçay Havzası'nda, tohum rezervlerinin en iyi olduğu yer, Kınık'tır.Tarıma dayalı çok sayıda faaliyet gösterilecek. Yem bitkileri üretilecek, yem fabrikaları açılacak, paketleme tesisleri olacak, domates kurutma tesisleri kurulacak. Çimleme bitkileri olacak. Organize sanayi bölgemiz, Kınık'a ve bölgemize hayırlı olsun. Tüm yatırımcıları Kınık'a çağırıyoruz."dedi

tarim-osb-3.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894