• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 10 °C

Kendi Kentlerine Sanat Taşıyanlar Menemen’de Buluştu

Kendi Kentlerine Sanat Taşıyanlar Menemen’de Buluştu
Türkiye’de bir ilk olarak Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) tarafından düzenlenen “Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı” Türkiye’deki

KENDİ KENTLERİNE SANAT TAŞIYANLAR MENEMEN’DE BULUŞTU

Türkiye’de bir ilk olarak Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) tarafından düzenlenen “Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı” Türkiye’deki 33 Tiyatro Festivali’nin temsilcilerini ve sanat kurumlarını bir araya getirdi. Kendi kentlerine sanat taşıyanların Menemen’deki buluşmasına ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, toplumun sosyalleştirebilmesi adına sanata desteklerinin süreceği mesajını verdi.

Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) tarafından 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenen “Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı”, kendi kentlerine sanat taşıyanları Menemen’de buluşturdu. Türkiye’de bir ilk olarak Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Çalıştay’a, Türkiye’de gerçekleştirilen 33 Tiyatro Festivali’nin temsilcileri katıldı. Ayrıca sanat kurumları; İzmir Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Gazetesi, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, Karadeniz Tiyatrolar Birliği Derneği, Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, Bağımsız Tiyatro Birliği, Tiyatro Platformu, Tiyatro Oyuncakları Meslek Birliği, Engelsiz Sanat Birliği, Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı, Sahne Dergisi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, Kadıköy Tiyatroları Platformu, Mersin Tiyatro Derneği, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği de Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı’na katılarak destek verdi. 4 oturumdan oluşacak Çalıştay süresince, Türkiye’de düzenlenen Tiyatro Festivalleri’nin temsilcileri tecrübelerini paylaşacak.

BAŞKAN ŞAHİN, “SANAT VE SPOR BENİM İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR”

Çalıştay’ın açılış töreninde, “Sanat Dostu Başkan” söylemiyle konuşmaya davet edilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sanata gönül verenlerle buluşmasında şunları söyledi; “1999 yılında henüz 39 yaşındayken göreve geldiğimde, 3 ay süresince yerel yönetimin ne olduğunu anlamaya çalıştım. Yol, su, kanal, ulaşım, yeşil alanlar gibi hizmetlerin hepsi önemliydi ama sanata ve spora önem verilmesi gerektiğini o ilk 3 ay içerisinde tespit ettim. Sanat ve spor benim için vazgeçilmezdir. Eğer bir insan sanat yapıyorsa veya sanata destek veriyorsa, o insan sosyal insandır anlayışı var bende. Spor için de bu geçerlidir. Sanat ve spor insanı sosyalleştiriyor. Bu ülke insanının da sosyalleşmeye çok ihtiyacı var. İnadına Tiyatro söylemiyle MEBET’i, Metin Güler kardeşimizle birlikte kurduk. Bu ilçeyi sosyalleştireceğiz diye kendimize söz verdik. O zaman bu Menemen’in ve ülkenin aydınlık yolda daha da iyi ilerleyebileceği kanaati var bizde. Spora da aynı şekilde inanılmaz destek veriyoruz. İkisini eş değerde tutuyorum.”

Sosyal bireyler yetiştirebilmesi adına spora ve sanata desteklerinin süreceğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, birkaç ay içerisinde hizmete açılacak olan Kubilay Kültür Merkezi bünyesinde sanatseverlerin faydalanabileceği çok amaçlı bir salon oluşturulduğu müjdesini de vererek, “2-3 ay içerisinde hizmete açacağımız Kubilay Kültür Merkezimizde, Metin kardeşimiz ve ekibine daha güzel şartlarda çalışma imkanı sunacağız. Bizim tek derdimiz, bu ülkenin daha çağdaş ve aydın bir şekilde yoluna devam edebilmesi için, çocuklarımız başka yerlere gitmesin diye sanata ve spora destek vermeye devam edeceğim” dedi ve Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı’nın gerçekleşmesinde emeği geçenler ile katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

GÜLER; “KENTİNİN DELİLERİ MENEMEN’DE BULUŞTU”

MEBET’in 1999 yılında kurulduğunu ve 9 yıldır da Menemen’de “İnadına Tiyatro Festivali” düzenlendiğini hatırlatan MEBET Sanat Yönetmeni Metin Güler konuşmasında; “Kentinin delileri burada buluştu. Bunun heyecanının yaşıyorum. Tiyatro yapmanın delilik olduğunu düşündüğümüz bir dönemde, kendi kentlerine sanat taşıyanların bugün Menemen’de buluşmasından çok mutluyum. 1999 yılında ‘İnadına Tiyatro Festivali’ diyerek başladık ve 19 yıldır omuz omuza aynı yolda yürümekten onur duyduğum Belediye Başkanım Tahir Şahin’e bu şansı bizlere tanıdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

AŞIN; “SANAT İYİDİR”

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın ise sanatla uğraşanların Menemen’de buluşmasının güzel bir örnek olduğunu ifade ederek; “Ne kadar çok olursak, ne kadar bir arada olursak bu güçlülük, bu sevinç devam edecek. Herkes yaşadığı şehirdeki yerel yöneticilerin de desteğini alabilse keşke. Tahir Bey bu anlamda önemli bir örnektir, rol model. Biz sanat yapıcılar, burada olmaktan memnunuz. İyi varız, iyi ki varsınız, iyi ki var olacağız. Sanat iyidir” dedi.

LEVENT; “BAŞKAN ŞAHİN ÖRNEK ALINMALI…”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in sanata verdiği destekle topluma örnek teşkil ettiğini ifade eden usta oyuncu Tamer Levent, Çalıştay’a katılımı sebebiyle kendisine verilen Teşekkür Belgesi’ni Belediye Başkanı Tahir Şahin’in elinden alırken şunları söyledi; “Başkanımın, hangi siyasi görüşten olursa olsun hepsine örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Sanat kelimesini biz, sadece küçük bir azınlığa ait kullanımı olan bir kelime zannediyoruz. Oysa kökenine bakıldığı zaman, bütün toplumun ve yaşamın kalitesini temsil eden bir laf. Siz de burada yaptığınız Belediye Başkanlığı ile bir tür sanat yapıyorsunuz bu anlamda. Burada bunların yapılması bir lütuf değil, gereklilik olduğunun kabul edilmesinin örneği oluyorsunuz Menemen’de. Bunun için çok teşekkür ediyorum.”/EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Menemen’de Zafer Coşkusu31 Ağustos 2023 Perşembe 11:30
  • Menemen’e iki İZBAN durağı kazandıracağız25 Ağustos 2023 Cuma 14:38
  • Pehlivan Ankara’dan Müjdelerle Döndü24 Ağustos 2023 Perşembe 15:37
  • Pehlivan’dan Promosyon Müjdesi18 Ağustos 2023 Cuma 15:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894