• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 11 °C

Kemal Anadol'a Sert Cevap

Kemal Anadol'a Sert Cevap
Aliağa Belediye Başkanı ve Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Tansu Kaya, bir basın toplantısı düzenleyerek, kendisi hakkında TBMM’ye verdiği soru önergelerini açıklayan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol’u topa

KAYA, “DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARI NE YAPACAKLARINI KEMAL ANADOL"DAN MI ÖĞRENECEK?”

KAYA, “CHP ALİAĞA"DA SEÇİMİ GARANTİLEMİŞ OLSAYDI İFTİRA YÖNTEMİNE BAŞVURMAZDI”

KAYA, “DEVLETİN KURUMLARINDAN BİRİ YANLIŞSA, HEPSİ Mİ YANLIŞ? YAPILAN ÇOK AYIP. DEVLET SAHİPSİZ DEĞİL” 

Aliağa Belediye Başkanı ve Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Tansu Kaya, bir basın toplantısı düzenleyerek, kendisi hakkında TBMM"ye verdiği soru önergelerini açıklayan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol"u topa tuttu.  Cumhuriyet Halk Partisi"nin Aliağa"da seçim kaybetme telaşı yaşadığını ve çaresizlik içinde olduğunu söyleyen Başkan Kaya, “yalanlarınızla ve iftiralarınızla bir yere varamazsınız” dedi. Geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenleyerek Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın cevaplaması istemiyle sorular yönelten ve devletin kurumları ile birlikte savcıları suçlayan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol"a tokat gibi cevaplar veren Başkan Kaya, “defalarca kere bu iftiralarla ilgili teftiş geçirdim. Bu incelemeler neticesinde de hiçbirinden hiçbir ceza almadım. Bu güne kadar benimle ilgili açılmış dava dahi yoktur” dedi.

CHP ÇARESİZ KALDI

Kemal Anadol"un Ankara"dan buraya kadar gelip, bu iftira ve çamurları atmasının altında CHP"nin Aliağa"daki çaresizliği ve ümitsizliğinin yattığını belirten Başkan Kaya, “Seçimi kazanacağını iddia eden hiç Ankara"dan destek ister mi? Parti"nin Genel Başkan Yardımcısı kalkıyor geliyor. Bir gününü Aliağa"ya ayırıyor ve sabahtan akşama kadar iftira kusuyor. Ondan sonra da gidiyor. Tehtit etmediği ne savcı kalıyor. Ne hakim kalıyor, ne jandarma kalıyor, ne de polis kalıyor. Oldu; Devletin bütün kurumları Kemal Anadol olarak sana gelecek ve ne yapacaklarını soracaklar öyle mi? Biz bu arkadaşlarla beş yıldır uğraşıyoruz. Benim hakkımdaki bir çok iftira yalan dolan hepsi bunlardan kaynaklı. Bir çok kez soru önergesi verdiler. Soru önergelerinin de cevaplarını aldılar. Bir insan için şaibe uyandırmak o kadar kolay ki; Soruya verdiğin vurgu ona anlam ve şaibe yükler. Adam bir sürü soru sormuş. Kardeşim sen bu soruların cevabını daha evvel bin kere aldın yazılı olarak. Sen sordun, Ahmet Ersin sordu, Selçuk Ayhan sordu. Burası ile alakalı alakasız ne kadar adamın varsa sordu. Hepsi de cevabını aldı. Eğer ki CHP Aliağa ilçe Örgütü bugün seçimi garantilemiş olsaydı bu yönetmelere başvurmazlardı. Esasında neyin ne olduğunu onlar çok iyi bilmekle birlikte kendilerine lojistik destek ancak Ankara"dan gelebiliyor. Ancak Ankara"dan Kemal Anadol"un buraya gelerek yalan dolan iki saat konuşmaları ile bizi yıpratmaya gayret ediyorlar” şeklinde konuştu.

“HAKKIMDA AÇILMIŞ DAVA YOK”

Aliağa Belediye Başkanı olarak görev yaptığı beş yıl içinde kendisine açılmış davanın dahi olmadığı bilgisini veren Başkan Kaya, şunları kaydetti; “Bu iftiralar artık çok çirkin boyutlara ulaştı. Ben bunlara bu güne kadar cevap vermeye çalışmadım. Bu bahsettikleri konularla ilgili ne kadar şey varsa ben kendim savcılığa verdim. Dedim ki gelin beni inceleyin yanlışı olan adamın yapacağı iş mi bu? Bu incelemeler neticesinde de hiçbirinden hiçbir ceza almadım. Bu güne kadar benimle ilgili açılmış dava dahi yoktur.  Sen o kadar soru önergesi veriyorsun da, o kadar söylüyorsun da bu devletin diğer kurumları hiç mi bir şey bilmiyor? Hadi devletin kurumlarından biri yanlış, hepsi mi yanlış? Ayıptır ya. Devlet bun kadar mı sahipsiz. Savcıya baskı yapıyor. Bu senin demenle olmaz. Elinde belgen varsa belge ile olur. Bu güne kadar ne varsa elinde verdin cevabını da aldın. Devletin, bakanlığı ile polisi ile jandarması ile savcısı ile hepsi ağzının payını verdiklerinden hala çıkıyor imalı sorular sorarak Nasıl yaptı? diyor. Esrarengiz bir ortam esrarengiz bir durum oluşturmaya gayret ediyor. Bu kadar belden aşağı vurulan bir dönem görmedim. Vatandaşlarımız bunu taktir etsinler. Hakkımızda Adaylıktan çekildi ve tutuklandı dedikoduları çıkaracaklar demiştik, bunların ikisi de çıktı.”

BAŞKAN KAYA"DAN ŞOK SORULAR

Başkan Kaya kendisinin de cevabını beklediği sorular olduğunu söyleyerek şu soruları yöneltti: “Bunlara karşılık ben de şu soruları sorabilirim. Turgut Oğuz"un bir vergi borcu vardı. Bununla ilgili bir davası vardı. Ne oldu? Acaba bu dava sonuçlandı mı? Hüseyin Şengül"e de şunu soruyorum: Hilmi Fidan adında bir şahıs sana mezarlık yapman için bir yer bağışladı mı? Bağışladı ise sen burayı Büyükşehir Belediyesine neden vermedin?  Büyükşehir Belediyesine vermediğin gibi millete burayı satıp, paralarını belediye ye aldın mı? Aldıysan son iki gündür milletin parasını neden geri dağıtıyorsun? Helvacı"da partimize geçiş yapanların Belediyede çalışan kardeşlerine bugün iş başı yaptırtmamışsın doğru mu? Helvacı"nın ovalarına curuf döktün mü? Sen ziraat odası başkanı olarak Helvacının ovalarını neden sanayiye açtın?  Aynı şekilde CHP"lilere de soruyorum. Siz CHP"liler olarak Aliağa"da 15 yıl fabrikaları ruhsatsız çalıştırırken bu fabrikaların devlete vermesi gereken yasal harç ve vergileri nerelere gitti. Spor kulübü bu şekilde nasıl fonlandı? Spor kulübü bugüne kadar hiç denetlenmemiş. Benim dönemimde 10 kere denetlendi. Bu denetim geçirmediği zamanlardaki paralar nerelere gitti? Alın size soru. Kemal Anadol neden Kozbeyli"de ENKA ile bu kadar uğraşıyor. Kozbeyli"de evi var ondan dolayı mı? Yoksa ENKA"nın sahiplerini meclise çağırıp, Yeni ve Eski Foça Belediye Başkanlarını da yanına alıp neyin pazarlığını yaptılar? Büyükşehir belediyesinde ENKA"nın termik santrali ile ilgili nelerin pazarlığı yapıldı? Biz de bunları açıklayalım o zaman. Dışarıya karşı termik santral istemiyoruz denilmesine karşın içeri de biz bunu destekliyoruz ama ile başlayan cümleler kuruldu mu? Şuan hala görevinin başında olan CHP"li bir belediye meclis üyesi bütün sanayi fabrikalarını tek tek dolaşıp, biz  geliyoruz ona göre bize para verin dedi mi? Dediyse hangi fabrikadan ne kadar para topladı? Soruyorum Turgut Oğuz"a biliyor mu bunları? Belediye meclis üyeleri daha bugünden borçları ile ilgili seçim sonrasına vade veriyorlar. Seçimden sonra şu gün gel paranı vereyim diyorlar. Bundan haberin var mı? Turgut Oğuz kendisine görevde biçilen ömrün 6 ay yada bir sene olduğunu biliyor mu? Bir sene sonra göreve kimin geleceğinin kavgası daha bugünden başlamış durumda. Makine Kimya"da çalışan işçiler Turgut Oğuz"un toplantısı kalabalık görünmesi lazım oraya gideceksiniz denilerek tehdit edildi mi? Yada oy pusulalarını alan vatandaşlara CHP"den meclis üyesi adayı olan bir kişi oyunu kaça satacağını niye soruyor? Oy satılık mıdır? Sizin şu an bir kamu göreviniz varsa bu kamu görevini bunun için mi kullanmanız gerekir? 

DEĞİŞİM SÜRECEK

Aliağa"da seçimi tekrar kazanacaklarından kimsenin şüphesinin olmamasını isteyen Başkan Kaya, “Seçimlere az kaldı. Takke düşecek, kel görünecek. Herkes neyin ne olduğunu görecek. Partimize olan sevgi her geçen gün artıyor. Ben partiye olan katılımları hep basın önünde gerçekleştirdim. Hepsi de fotoğraflarda görülüyor. Ama onlar bir tane dahi fotoğraf çıkarıp gösteremediler. Bana bir tane Ak Parti"den yakasına rozet taktıkları adam göstersinler. Yok, öyle bir katılım yok zaten. Bu çaresizlik psikolojisi içinde CHP"lilerin ve diğerlerinin ne duruma düştüklerini gösteriyor. Allah"ın izni ile 29 Mart akşamı Demokrasi Meydanı"nda biz olacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894