• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Çanakkale 4 °C

Kadir Gecesi’nde Binlerce Menemenli Birlikte Oruç Açtı

Kadir Gecesi’nde Binlerce Menemenli Birlikte Oruç Açtı
Yüreklerimizi bir kez daha sevgi, dostluk ve dayanışma hisleriyle dolduran mübarek Ramazan ayında geleneğini bozmayıp her gün farklı yerleşim bölgelerinde sokak iftarları düzenleyen Menemen Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde...

Yüreklerimizi bir kez daha sevgi, dostluk ve dayanışma hisleriyle dolduran mübarek Ramazan ayında geleneğini bozmayıp her gün farklı yerleşim bölgelerinde sokak iftarları düzenleyen Menemen Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde yaklaşık 7 bin Menemenliyi aynı sofrada buluşturdu.

Menemen Belediyesi’nin 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürdüğü ve bu yıl 42 farklı yerleşim bölgesinde gerçekleştirilen sokak iftarları, mübarek Kadir Gecesi’nde Şehir Parkı’nda düzenlenen iftar sofrası ile devam etti. İftara iki saat kala Menemen Belediyesi çalışanları tarafından hazırlanan iftar sofrasında yerlerini almaya başlayan hemşerilerini kapıda karşılayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e iftar sofrasında eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler ve vatandaşlar eşlik etti. 7’den 70’e her yaştan yaklaşık 7 bin Menemenli; ilahi sanatçısı Ender Tekin’in söz ve bestesi kendisine ait olan birbirinden güzel eserleri ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı.
BAŞKAN ŞAHİN; “BİZ BİR AİLEYİZ…”
11 yıldır Ramazan aylarında her gün farklı mahallelerde kurduğu iftar sofraları ve düzenlediği Ramazan eğlenceleriyle, Menemenlilerin Ramazan ayının tüm güzellikleriyle buluşmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sokak iftarlarını gerçekleştirmenin çok da kolay olmadığına dikkat çektiği konuşmasında; “Bugün mübarek Kadir Gecesi’ni hep birlikte idrak etmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca her gün akşam ilçenin iki ayrı yerinde olmak üzere, sokak iftarlarında vatandaşlarımızla buluşmaya gayret ediyoruz.  Her gün akşam ilçenin iki ayrı yerinde yemeği pişireceksiniz, masayı ve sandalyeyi düğün varmış gibi giydirerek sunuma hazırlayacak ve yemeği dağıtacaksınız, bu işler o kadar kolay değil.  Bu işi sadece ben Tahir Şahin olarak yapmıyorum. Belediye Ailesi içerisindeki emekçi arkadaşlarım olmasa bizler bu işi yapamayız. Emekçi kardeşlerime ne kadar teşekkür edip kendilerini alkışlasak azdır. Çalışanımız olabilir ama biz bir Aileyiz, bu duygu içerisinde bu işleri yapmaya gayret ediyoruz” dedi.
BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK HEDEFLENİYOR…
Başkan Tahir Şahin,  her yıl yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı sokak iftarlarını düzenleneme amaçlarını ise şöyle açıkladı; “Sokak itfalarını verirken tek bir amacımız var. Yolu yapabilirsiniz, suyu getirebilirsiniz, parkı yapabilirsiniz, cami yapabilirsiniz, camiyi yada okulu boyatabilirsiniz. Bu işler 3 gün önce, 2 gün sonra olabilir. Eğer bu yaptığınız işlerde birlik, beraberlik, kardeşlik yoksa o zaman yaptığınız işin hiçbir kıymeti yoktur demektir. İşte Ramazan ayında sokak iftarlarının bize getirdiği en büyük hadise; birlik, beraberlik, kardeşlik. Bunların yanında bir de Ramazan ayı paylaşma ayı. Hiçbir şekilde iftarlarımızda yada burada mübarek Kadir Gecesi’nde; zengin, fakir, esnaf, köylü, emekli, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bu sokak iftarlarını birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygusu içerisinde gerçekleştiriyoruz.”
“BU YIL Kİ TEMAMIZ SEVGİ”
Sokak iftarlarında bu yıl ‘Sevgi’ teması üzerinde durulduğunu açıklayan Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim bu yıl ki Ramazan ayı içerisindeki temamız ‘Sevgi’ydi. Eğer o sevgi duygusu en üst noktada varsa, o zaman biz Türkiye Cumhuriyeti devletimize hep sahip çıktık, daha çok sahip çıkacağız demektir. Şayet sevgi duygusu varsa, vatanımıza çok daha fazla sahip çıkacağız demektir. Şayet sevgi duygusu varsa, minarelerimizden yükselen ezan sesini bugüne kadar kimse susturamadı, bundan sonra da kimse susturamayacak demektir. O sevgi duygusu varsa, bağımsızlığımızın sembolü olan ve gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı bugüne kadar hiç kimse 1 milim bile indiremedi, bundan sonra da indiremeyecektir. Dost düşman bunu böyle bilsin. O sevgi duygusu varsa, benim dünyada en çok sevdiğim marşlardan birisi olan, İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir.”
Konuşmasına, hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlayarak devam eden Başkan Tahir Şahin’in son sözleri “Birlik, birlik, birlik” oldu.
Başkan Tahir Şahin’in konuşmasının ardından, Menemen Mahkeme Camii İmam Hatibi İbrahim Çetinok yemek duasını okundu. Menemen Belediyesi’nin attığı ramazan topu eşliğinde ezanın okunmasıyla birlikte, yaklaşık 7 bin kişi kendilerine ikram edilen çorba, güveç, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı. İftar sofrasına girişte gül suyu ile karşılanan davetlilere Osmanlı şırası da ikram edildi. / EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Menemen’de Zafer Coşkusu31 Ağustos 2023 Perşembe 11:30
  • Menemen’e iki İZBAN durağı kazandıracağız25 Ağustos 2023 Cuma 14:38
  • Pehlivan Ankara’dan Müjdelerle Döndü24 Ağustos 2023 Perşembe 15:37
  • Pehlivan’dan Promosyon Müjdesi18 Ağustos 2023 Cuma 15:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894