• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzmirlilerin sorunları…

 İzmirlilerin sorunları…
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar termi
BİNALİ YILDIRIM: “İZMİR’E YAKIŞAN EN GÜZEL ESERLERDEN BİRİNİ DAHA YAPTIK”
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalinin hizmete girmesiyle İzmir'in havacılığın merkezi haline geleceğini, kültür, sanat ve turizm şehri olacağını söyledi.  Yıldırım, “Havalimanı toplam 30 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verecek, modern, Türkiye'nin en güzel terminallerinden birisi. Güzel İzmir'e en fazla yakışacak eserlerden bir tanesini daha bitirdik” diye konuştu. 
 
Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali”
Yıldırım, pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açması beklenen Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hatlar terminalini basına tanıttı.Yeni iç hatlar terminalinin 210 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şu an Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olduğunu belirtti. Yıldırım terminalin mimarının Türk olduğunu ve projenin çevre dostu olarak hazırlandığını aktararak, “Bu projenin tamamlanmasıyla Adnan Menderes Havalimanı'nın gelecek 30 yıllık ihtiyacı karşılanacaktır. Bu terminalin tek başına kapasitesi 20 milyon yolcu. Dış hatlar terminali de 110 bin metrekare, 10 milyon yolcu da o var. Toplam 30 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verecek, modern, Türkiye'nin en güzel terminallerinden birisi. Güzel İzmir'e en fazla yakışacak eserlerden bir tanesi” diye konuştu.
 
“İzmir'deki kapalı otopark kapasitesinden fazla otopark”
Terminalin 20 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki terminalin toplam maliyeti 385 milyon avro. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin yaptıkları da var, onları da dahil ettiğinizde 1.3 milyar liralık bir yatırım Adnan Menderes Havalimanına yapılmış oldu. İZBAN'a ve karayollarına bağlantı var. Alt-üst yollar var, yolcu gidiş, yolcu geliş. VIP, CIP, iç-dış hatlarda toplam 17 köprü var. Adnan Menderes'in 2003 yılındaki yolcu sayısı yaklaşık 2 milyon 300 bindi. Şu anda 10 milyonu aşmış durumda. Uçak trafiği 25 bin civarındaydı, 78-79 bine çıktı. Terminalin hizmete girmesiyle artık İzmir havacılığın merkezi haline gelecek, kültür, sanat, turizm şehri olacak.”
 
“Avrupa kentlerinde böyle bir terminal yok”
İzmir’in böyle bir esere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle devam etti; “Bunu da '35 İzmir 35 Proje' kapsamında gerçekleştirmiş olduk. Sadece otopark kapasitesi 5 bin 500. Bugüne kadar İzmir'de şehir içinde, ilçelerde yapılan kapalı otoparkların kapasitesinden fazla. İzmir ve ilçelerinde otopark sayısı 5 bin 300. Birçok Avrupa şehrinde buna benzer bir terminal henüz yok.”
Terminalin açılışının pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını aktaran Yıldırım,  vatandaşların da önümüzdeki cumartesi gününden itibaren havalimanını kullanabileceğini ifade etti. 
 
İzmirlilerin sorunları…
İzmir’deki sorunlara ilişkin bir soruya yanıt veren Yıldırım, şunları kaydetti; “İzmir'in merkezde de, dışarda da aynı olan ortak sorunlar var. Bazı sorunlar ise ilçelerde farklı, merkezde farklı. Özellikle merkezde altyapı ile ilgili sorunlar hat safhada, imar ile ilgili sorunlar ön plana çıkıyor. Trafik ve ulaşım ile ilgili sorunlar, belediyecilik hizmetleriyle ilgili sorunlar ön plana çıkıyor. Çevrede daha ziyade işsizlik ön plana çıkıyor, tarımla ilgili sanayi tesislerinin eksikliği, yollarla, içme suyu ve sulamayla ilgili talepler ön plana çıkıyor.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894