• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

İzmir’le ilgili hayalleri yok

İzmir’le ilgili hayalleri yok
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in çağdaşlığın şehri olduğunu ancak bugün İzmir’in kendi iç meselesini kendi aşamaz hale geld
BİNALİ YILDIRIM: İZMİR’LE İLGİLİ HAYALLERİ YOK
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in çağdaşlığın şehri olduğunu ancak bugün İzmir’in kendi iç meselesini kendi aşamaz hale geldiğini söyledi.
 
İzmir’in yazık ki üstün özelliklerini ortaya çıkaramadığına dikkat çeken Yıldırım, İzmir tarımda bir numara ama 8 bin 500 yıllık tarihiyle geçmişe ışık tutan bir İzmir’den öte, maalesef potansiyelini açığa çıkaramayan, günübirlik dertleriyle başa çıkamayan bir İzmir görüyoruz. İzmir bu durumdan kolayca kurtulabilir. Ama bununla ilgili bir hayaliniz, projeniz, gelecekle ilgili tasavvurunuz olması lazım. Verilen sözlerin unutulduğu bir dahaki seçimde aynı sözlerin tekrarlandığı, aynı yemeğin önüne konduğu yerel yöneticilerle İzmir ilerleyemez” diye konuştu. 
 
İzmir’i yönetenler, sorunlarla ilgilenmiyor
Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı yemekli toplantıda Diyarbakır Dernekleri üyeleriyle bir araya geldi. İzmir’in üstün özelliklerle donanımlı bir kent olduğunu ancak potansiyelinin genelini kullanamadığını savunan Yıldırım, şöyle konuştu; “Koca İzmir’e yöneticilerin verdiği değer maalesef bu. Victor Hugo’nun ‘Prenses’ dediği İzmir’in yıldızlığı geri planda kaldı. Vizyonsuz ve iş bilmeyen yöneticiler sorunları görmezden geliyor. 10 yıldır İzmir’i yönetenlerin bıraktığı eser;  yüzde 62 oranında imarsız, sağlıksız yapılar. Trafik sorununu ulaşım sorununu çözememiş bir İzmir. Hava kirliliğini ortadan kaldıramamış bir İzmir. Çöp dağlarının alarm verdiği bir İzmir. Medeniyet üreten bir İzmir değil, devraldığı mirası da tüketen bir İzmir. Şehri yönetenler iki sözünden bir tanesi ‘İzmir’i kendi haline bırak’. İzmir’i kendi haline bırakın ne demek. Bu kadar bencillik olur mu? Siyasi oyunları bırakalım, İzmir’de hizmet siyasetinden yana seçimimizi yapalım.”
 
“Sözün namus olduğu unutuluyor”
İzmir’de ‘namusluya oy verin’ söyleminin de doğru olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti; “Namusluya oy verin. Bende aynısını söylüyorum. Söz namustur. İzmir bu kez sözünü yerine getirmeyen yöneticileri gönderecek. Biz bir vizyonla geliyoruz. Yüzyılın şehircilik hareketi Hayat İzmir’le geliyoruz. 30 ilçe, 600 köy, 900 mahallesiyle ilgili projelerimiz hazır. Ancak rakiplerimizin merkez ve ilçelerle ilgili ortada projesi yok, vizyonu yok. Birlikte İzmir’i yöneteceğiz dedikleri ilçelerle ilgili bir vaadleri yok.”
 
“İzmir’i anlı şanlı günlerine geri döndüreceğiz”
Donanımlı bir ekip ve projelerle yola çıktıklarına dikkati çeken Binali Yıldırım, şunları kaydetti; “Biz söz verdiğimiz tüm projeleri yaparız. Yapamayan gitsin, yapanlar gelsin. İzmir merkez ve 30 ilçesinde adeta karış karış ihtiyaçları belirledik, sorunları tespit ettik, çözüm çalışmamızı da yaptık. Gelecek 5 yılını yönetmeye İzmir’i tekrar anlı şanlı günlerine döndürmeye çok az kaldı. Bir şehir düşünün geçmiş 15 yılın hayalini kuruyor. İzmir’i geçmiş 30 yıl hayaliyle değil, gelecek 30 yılın hayaliyle yaşayan bir şehir haline getireceğiz. İzmir hizmeti kazanan şehir olsun istiyoruz.”
 
“İzmirli fırsat verdi ama beklemekten yoruldu”
Yerel seçimlerin referandum haline getirilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Binali Yıldırım, “Ortada ürün yok. Ortada yapılmış ürün yok. Ama mazeret çok. Şunu yapacaktık, şöyle oldu, hükümet önümüze geldi. Biz işi yapamadık mı babaannem ‘Eşek kaçtı, palan düştü’ derdi.  Onun için işler olmaz. Buda böyle bir şey. Kimse kusura bakmasın. Kimse de İzmirliyi saf sanmasın. İzmirli bekledi bekledi ama umudunu yitirmedi. Ama İzmirliler artık daha fazla beklemeyecek. ‘Tam yol ileri’ diyecek. Buna inancım tam. Bunu söylerken iz bırakarak, binlerce eser bırakarak geliyoruz” diye konuştu. 
 
“Akıl, bilgi ve sevgiyle yönettik”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de gerek kültürel gerek tabi ortamları tüm unsurlarıyla buluşturacak, işletecek, yürütecek, sürdürülebilir yöneticilerin gerektiğini söyledi. Binali Yıldırım’la İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde birlikte çalıştıklarını hatırlatan Mehdi Eker, “İstanbul, dostun düşmanın gıptayla baktığı bir şehir haline geldi. Doğru insanların elinde, aklın bilginin sevginin ve adanmış ruhun çabasıyla oldu. Şimdi İzmir’i de bekleyen bu. İzmir’de şimdi hemşehrilerimiz bunun kararını verecek. İdeolojik kalıplarla vatandaşlara  hizmet üretmeden devam etsin mi? Yoksa anına şanına yakışır şekilde parlasın mı? Onun kararını verecek” şeklinde konuştu. 
 
“Binali Yıldırım, dünya markasıdır”
Binali Yıldırım’ın Türkiye’de değil dünyada da bir marka olduğuna dikkat çeken Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü; “30 Martta bir soru sormak gerek. 10 yıl verilen desteğin karşılığında ne var? Bize icraat listesi çıkarsınlar. Biz 12 senedir iktidardayız. Sayın Binali Yıldırım, 18 Kasım 2002 tarihinde kurulan 58. Ak Parti hükümetinin Ulaştırma Bakanı olarak başladı. Arkasında sayfalar ciltler dolusu icraat var. Yani hasat edilmiş bir tarla var. Bize bunun hesabını sorun. Ama şimdi İzmir’de belediye başkanıvar. 10 yıldır görevde. İzmir’in emaneti verildi. Uzun bir sürede bu emanete nasıl baktın?İmkanların neydi, ne yaptın? Bunu sormak gerek. Söz verilip yerine getirilmeyenlerin hesabını sormak gerek.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894