• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İzmir 8 °C
  • Manisa 6 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 5 °C

“İzmir’de gayrimenkul son 3 yılda %38 kazandırdı”

“İzmir’de gayrimenkul son 3 yılda %38 kazandırdı”
Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) İzmir şubesi, İzmir’deki gayrimenkul yatırım alternatiflerini masaya yatırdı.

Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) İzmir şubesi, İzmir’deki gayrimenkul yatırım alternatiflerini masaya yatırdı. Toplantıda, İzmir’in şehir vizyonu, yeni gelişme alanları, dinamik nüfusu, cezbedici özellikleri ve yeni bir yatırım aracı olarak yaşlı bakım evleri gündeme alındı.

Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) İzmir şubesinin ilk yuvarlak masa toplantısı “İzmir’de Gayrimenkul Yatırım Alternatifleri” konu başlığı altında İzmir Four Points By Sheraton’da düzenlendi. İzmir gayrimenkul sektörünün doğru yönlendirilmesine yönelik stratejilerin ele alındığı toplantıda, İzmir’in şehir vizyonu, yeni gelişme alanları, dinamik nüfusu, cezbedici özellikleri ve yeni bir yatırım aracı olarak yaşlı bakım evleri öne çıktı.

 

Gayrimenkul alanındaki tek düşünce kuruluşu (think-tank) olan ve sektörü geliştirmeye yönelik stratejiler üretilmesi amacıyla kurulan GİSP, Ankara, İzmir ve Bursa’da kurduğu şubelerle gayrimenkulün yerel sorunlarına da çözüm bulmayı hedefliyor. GİSP İzmir Şubesi üyeleri ve İzmir’in önde gelen iş insanlarının katılımı ile gerçekleşen, GİSP Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersül ile İzmir Şubesi Koordinatörü ve Egemall Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Cem Akçay’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda İzmir’deki gayrimenkul ilgisinin doğru yönlendirilmesi gerektiği ve İstanbul gayrimenkul piyasasının gelişiminden dersler çıkarılması gerektiği konuşuldu.

 

İstanbul ve Ankara yatırımcısına kaybettirirken İzmir %38 kazandırdı

2016 Temmuz sonrası son 3 yıllık dönemde, yabancı kurlar karşısında konut artış grafikleri ele alındığında İzmir’in gayrimenkul yatırımcısının yüzünü güldüren tek şehir olduğu ve yatırımcısına %38 kazandırdığı istatistiki olarak tespit ve teyit edildi.

 

İzmir’in Büyümesinde Üç Önemli Faktör; Sanayi, Turizm, Lojistik

İzmir’in daha çok emeklilerin tercih ettiği bir şehir olmaktan çıktığı, genç insanların yoğunlukla yaşamak istediği bir yer olduğu, büyümenin nüfus artışı demek olmadığı, yeni üretim kaynaklarının, bilgi teknolojilerinin ve kentin cezbedeci özelliklerinin vurgulanması gerektiği belirtildi. “İzmir nasıl doğru gelişir? Eğitimle mi? Turizmle mi? Lojistikle mi?” sorusuna ortak akılla cevap bulunması gerektiği vurgulanarak sanayi alanında büyümenin gerçekleşmesi, turizm alanındaki potansiyelin kullanılması ve lojistik alandaki avantajdan faydalanılması gerektiği ele alındı. Yaşlı bakım evleri de yeni ve karlı bir gayrimenkul yatırım aracı olarak vurgulandı.

 

“Kent Kalitesi ve Halkın Yaşam Memnuniyeti Önceliğimizdir”

İzmir’de gayrimenkul sektörünün kent kalitesi ve halkın yaşam memnuniyeti göz önünde bulundurularak kontrollü bir şekilde gelişmesi gerektiği anlatıldı.

GİSP İzmir yuvarlak masa toplantısı sonrası yapılan çalışmalar yerel yönetimlere rapor olarak sunulması planlanıyor. GİSP İzmir, İzmir gayrimenkul piyasasını ilgilendiren inovatif konularla çözümler üretmeye devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894