• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

İzmir'de 30 ilçe 597 köye hizmet

İzmir'de 30 ilçe 597 köye hizmet
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ödemiş İl Genel Meclisi Üyeleri Necati Tatlı ve Erol Soyuer ile birlikte Ödemiş Yeniköy ve Yolüstü köylerine gittiler.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ilçe ve köy gezilerine ağırlık verdi. Köylere yapılan yatırımları yerinde incelediklerini belirten Başkan Değirmenci, hizmet önceliğini her yıl olduğu gibi bu yıl da kırsal kesime verdiklerini belirtti.

KENT KIRSAL AYRIMI KALMAYACAK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ödemiş İl Genel Meclisi Üyeleri Necati Tatlı ve Erol Soyuer ile birlikte Ödemiş Yeniköy ve Yolüstü köylerine gittiler.

30 ilçe 597 köye hizmet götürüyoruz

Köylere yapılan yatırımları yerinde inceleyen heyet, köylerdeki eksiklikleri de yerinde tespit ettiler.

 Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir’in 30 ilçesinin, 597 köyünün olduğuna işaret ederek, “2012 yılı bütçemiz yaklaşık olarak 182 milyon lira.  Bu bütçeyle ilimizin sağlık, eğitim, spor, kültür, çevre yatırımlarını yapıyoruz” dedi.

Hedef kırsal kalkınma

Bütçelerinin kısıtlı olduğuna dikkat çeken İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Bu kısıtlı bütçeye rağmen, her yıl olduğu gibi bütçemizin ağırlığını kırsal kesime aktarmaya çalışıyoruz. Köylerimizin alt yapı, parke taşı döşeme işi, kanalizasyon, içme suyu gibi ihtiyaçlarını öncelikli sorunlar olarak tespit edip, bir an önce bitirilmesi için uğraş veriyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız kentteki rahatlıklara kavuşuyorlar” dedi.

Köylerimiz pırıl pırıl

İzmir İl Özel İdaresi Bütçesinden 2012 yılı için 2 milyon 286 bin lira ödenek aktardıklarını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Ödemiş ilçemiz köy sayısı bakımından yoğun ilçelerimizden biri. Ayırdığımız bu bütçeyle, köylerimizin içme suyu, köy yollarının bakım ve onarım çalışmalarını, köy meydanlarının düzenlemesi işini, fosseptik arıtması ilerini yapmaya çalışıyoruz. İl Genel Meclisi üyelerimiz ile birlikte sorunları tespit edip bir anca önce çözüme kavuşması için bütçemiz oranında elimizden geleni yapıyoruz. Al yapısı bitmiş köylerimizin meydanlarını yaptıktan sonra sokak aralarına da zaman içinde kilit taşı döşeme işlerini bitireceğiz. Böylelikle köylerimiz pırıl pırıl olacak” diye konuştu.

Köylerimize tek tip ev projesi

Özellikle köylerimizde bilinçsizlikten doğan kaçak yapılaşmalar olduğuna ve bu kaçak yapıların yasa gereği yıkılması gerektiğine de değinen Başkan Değirmenci, “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile birlikte İzmir’in bütün köylerini tek tek dolaşarak bina envanteri çıkarıldı. Köylerindeki arsalarına ev yapmak isteyen vatandaşlarımız arsaların büyüklüğüne göre ilçe kaymakamlıklarımızdan oluşturduğumuz projelerden uygun olanı ücretsiz temin edebilecekler. Böylelikle proje masrafı yapmadan depreme dayanıklı evlerini yapmaya başlayacaklar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894